fbpx

Az Engame Akadémián abban hiszünk, hogy az oktatásban a diáké a főszerep.

A világ és önmaga megismerésében, saját céljai megtalálásában segítjük diákjainkat, és felkészítjük őket, hogy a számukra legjobb döntéseket tudják meghozni a jövőjükkel kapcsolatban.

8-12. osztályosoknak szóló, egész tanévet átölelő, délutáni és hétvégi oktatási programunkkal több száz magyar diáknak segítettünk megtalálni saját útját, a legjobbat kihozni önmagából és bekerülni álmai egyetemére.

Oktatási programunk fókuszában

A kulcsszó: pályaorientáció


Életünk egyik első komoly döntését akkor hozzuk meg, amikor középiskolásként pályát választunk magunknak. Ahhoz képest azonban, hogy milyen jelentőséget tulajdonítunk általában a pályaválasztásnak, döbbenetesen kevés útmutatást kapnak a fiatalok ezen a téren.

 

Miben vagy igazán jó, milyen területek érdekelnek, milyen karrierlehetőségek léteznek ezeken a területeken és mit csinál nap mint nap az, aki már ezzel foglalkozik?


Ezekre a kérdésekre legtöbben még az egyetemi évek alatt sem tudják a választ.

Mind látjuk a környezetünkben, milyen következményekkel jár, ha valaki nem találja a helyét vagy épp ki nem állhatja a munkáját: kiégés, stressz, folyamatos feszültség, ami nemcsak a szakmai teljesítményünkre, de önértékelésünkre, emberi kapcsolatainkra is kihatással van.

Az ellenkezőjére is ismerünk példákat.

 

Ha valaki az erősségeivel és belső motivációjával összhangban lévő munkát végez, akkor az élete minden területén könnyebben veszi az akadályokat és sugárzik róla, hogy jól érzi magát a bőrében.


A kérdés tehát az, hogyan érhetjük el, hogy egy diák a középiskola után olyan útra lépjen, amely egy szívvel-lélekkel végzett hivatás megtalálásához és egy kiegyensúlyozottabb felnőtt élethez vezet.

Nincsenek könnyű helyzetben a mai fiatalok: szüleikhez képest egy jóval felgyorsultabb, globális munkaerőpiacra kell belépniük, ahol a technológiai fejlődés következtében folyamatosan új szakmák születnek és kiszorulnak olyanok, amelyek néhány éve még biztos megélhetést jelentettek.

 

A ma általános iskolába lépő diákok 65%-a olyan szakmákban fog dolgozni, amelyek ma még nem léteznek.
(World Economic Forum, 2016)

 

A diákoknak több lehetőségük van, mint valaha, de középiskolás éveik alatt kevés kapaszkodót kapnak ahhoz, hogy merre érdemes elindulniuk és hogyan készülhetnek fel nemcsak a jelen, de a kiszámíthatatlan jövő kihívásaira is.

A pályaválasztás kérdésében csak kevés diák tud egyértelmű választ találni már középiskola alatt. Ez nem feltétlenül jelent problémát, azonban a diákokra legtöbbször hatalmas nyomásként nehezedik a döntés súlya. Amennyiben a továbbtanulásra és a pályaválasztásra nem stresszfaktorként, hanem felfedezésként tekint a diák,  úgy élvezettel tud majd tanulni, fejlődni, és ezáltal kibontakozhat.

A nyitott szemléletmód átadásával és a készségek fejlesztésével lépcsőfokokat építhetünk a diákok számára, amivel rengeteg lehetőség nyílik meg előttük mind személyesen, mind a továbbtanulás, majd később a munkaerőpiac világában.

Rengeteg frusztrációtól kímélhetjük meg a fiatalokat, ha időben elkezdünk foglalkozni ezekkel a kérdésekkel.


Az Engame Akadémia oktatási programját úgy alakítottuk ki, hogy a középiskola végére diákjaink megadhassák rájuk a maguk válaszait.

 

Diákjaink a tanulás teljesen más formáival ismerkedhetnek meg, mint amihez az iskolában szoktak. Tantárgyak, képletek és érdemjegyek helyett változatos témák és szakmák mentén, együtt gondolkozva és kérdezve tanulunk. Ezáltal olyan megfogható ismeretekre, tapasztalatokra és gyakorlatias készségekre tehetnek szert, amelyek őket foglalkoztatják.


Hiszünk abban, hogy a szemlélet, eszközök és lehetőségek megadásával, és egy támogató közeg biztosításával sokat segíthetünk a fiataloknak ezeknek a válaszoknak a megtalálásában.

2020/21-es tanévünket személyes oktatással indítottuk el. Diákjaink és kollégáink egészsége a legfontosabb számunkra, így a hivatalos előírásokat és a koronavírus helyzetet folyamatosan monitorozzuk, emellett kiemelten figyelünk a higiéniára és a megelőzésre.
Teljes eljárásrendünket és intézkedéseinket ide kattintva olvashatod el.

2020.11.05. Átállás online oktatásra
A jelenlegi járványügyi helyzetet figyelembe véve alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy az idei tanév második, harmadik és negyedik negyedévében foglalkozásainkat online formában tartjuk meg. 

Felkészültek vagyunk az új kihívásokra, és bár bízunk benne, hogy minél előbb visszatérhetünk a normál kerékvágásba, lehetőségként tekintünk erre a helyzetre, hogy az online platformok és a technika nagyobb kihasználásával tovább bővítsük a programunk nyújtotta lehetőségeket.

A programunkhoz csatlakozni vágyóknak ugyanígy rendelkezésére állunk. Nyílt napjainkat és a személyes interjúkat az online térbe ültetjük át, de ettől eltekintve a felvételik a megszokott rendben zajlanak.

Felvételivel kapcsolatos ügyekben az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésre:

+36 70 622 0363, admission@engame.hu

Évfolyamok

Prep – 8. évfolyam

Előkészítő év, ahol az iskolai stressz feloldásával, a csapatmunka alapjaival és az angolnyelv-tanulás újfajta megközelítésével foglalkozunk.

Bővebben a Prep évfolyamról >>

 

Freshman- 9. évfolyam

Ez az első év, ahol a diákok bekerülnek a középiskolába, így elsősorban olyan készségekkel foglalkozunk, amelyeket rövid távon is kamatoztatni tudnak. Ilyenek például a hatékony tanulás módszerei, az együttműködés tőlük eltérő személyiségű emberekkel vagy a reflektálás saját magukra és társaikra.

Bővebben a Freshman évfolyamról >>

 

Sophomore – 10. évfolyam

Ebben az évben a fókusz a különböző tudományterületek megismerésére helyeződik, amellyel a pályaorientációt alapozzuk meg. Elkülönülő tantárgyak helyett a kapcsolódási pontokat keressük, és a való életből vett problémákon dolgoznak a diákok.

Bővebben a Sophomore évfolyamról >>

 

Junior – 11. évfolyam

A hangsúly a különböző szakterületek gyakorlati oldalának megismerésére helyeződik. A diákok a témához kapcsolódó szemináriumokon vesznek részt, cégeket látogatnak meg és meghívott szakemberekkel beszélgetnek, miközben a szükséges készségeket is elsajátítják.

Bővebben a Junior évfolyamról >>

 

Senior – 12. évfolyam

A diák céljaihoz illő továbbtanulási ország, egyetemek és szakok megtalálásával, a felvételi anyagok összeállításával és a felsőoktatásban szükséges készségek gyakorlásával foglalkozunk. A diákok egyéni mentoruk segítségével mennek végig a felvételi folyamaton.

Bővebben a Senior évfolyamról >>

Ismerj meg minket online nyílt napunkon!

Előadás oktatási programunkról, beszélgetés diákjainkkal, bemutató workshop

Online nyílt nap – 2021. június 4.Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?

[Kérjük, azt add meg, ahová ebben a tanévben jársz/jár gyermeked.]

 [Ha szeretnéd, írd meg, miért érdeklődsz programunk iránt (mi tetszett meg benne, miben szeretnél leginkább fejlődni stb.).]

*A regisztrációval kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Engame Akadémia adatkezelési szabályzatát.

Mi lesz a program, miről lesz szó és mire számíthatsz a nyílt napon?