Történetünk

Az Engame Akadémia képzései 2010 óta segítenek a középiskolás diákoknak önmaguk megismerésében és fejlesztésében, saját útjuk megtalálásában és álmaik egyetemére való bekerülésben.

Történetünk

2010. augusztus
Kezdetben tanácsadással támogattuk azokat a középiskolásokat, akik külföldön akartak továbbtanulni. Segítettünk eligazodni a különböző országok felvételi rendszerében, és végigkísértük a diákokat az adminisztratív folyamatokon.

2013. szeptember 
Beköltöztünk a harmadik irodánkba, a főváros közepén (Bajcsy 50.). Itt már csoportos foglalkozásoknak is tudtunk teret biztosítani. Ekkor már a külföldi továbbtanulásra készülő diákokkal már a jelentkezés előtt elkezdtünk együtt dolgozni.

2014. február 
Lévai Balázs és Szabó Domonkos, az Engame társalapítói felkerültek a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listájára.

2014. szeptember 
Kibővítettük oktatási programunkat, egész éves programot kínálva a 9-12. évfolyamosok számára.

2014. december 
Lévai Balázs, az Engame társalapítója és vezetője felkerült a Példakép Alapítvány pályázati verseny végső, 50-es listájára. A pályázat során olyan sikeres magyar fiatalokat kerestek, akik a fiatal generációk számára is inspirálóak és motiválóak.

2018. szeptember
Átköltöztünk jelenlegi irodánkba, a XII. kerültbe (Maros 12.). Nagyon szeretjük, hogy itt már elég tágas a hely ahhoz, hogy több diákot is bevonjuk a programba, illetve nagyobb rendezvényeket is meg tudjunk szervezni.

2022. július
Elindítottuk pár napos rövid képzés kínálatunkat. Ezekre a kurzusokra 8-12. osztályosok jelentkezhetnek, hogy egy-egy témával koncentráltan foglalkozzanak, vagy kipróbálják, milyen az Engame diákjának lenni.

2023. február 
Lévai Balázsnak drukkolhattunk, aki ügyvezetőként a kisvállalati kategóriában jelölést kapott a Behaviour – a HR magazin “Az év cégvezetője” versenyén.

2023. február
A COVID megmutatta, hogy sikeresen át tudunk állni online oktatásra, így 2023-ban elindítottuk online programunkat. Így azon diákokat is támogathatjuk, akik a földrajzi távolság miatt nem tudnak résztvenni jelenléti oktatásunkban. Online formában több, külföldön élő diák is csatlakozott már az Engame közösségéhez.

2024. május
Oktatási kínálatunk újabb elemmel bővült: készítettünk egy magyar nyelvű, teljes éves programot azoknak a 9-10. osztályos diákoknak, akiknek az angol nyelvtudása még egy kicsit bizonytalan.

Legfontosabb értékeink

Passion – Merj nagyot álmodni! (Dare to dream big)
Hisszük, hogy ha az ember olyasvalamit talál, ami felébreszti benne a lelkesedést, abba érdemes belevágni. Bátorság és kitartás szükséges hozzá, mert az út sokszor göröngyös, de a legjobb élmények és legkiemelkedőbb eredmények akkor születnek, ha a nehézségek ellenére is követjük a szívünket.

Diákjainkat és kollégáinkat is arra inspiráljuk, hogy lelkesedésüket ne féljenek megosztani másokkal, és járják a saját útjukat, bármerre vezessen is.

Adaptability – Lovagold meg a hullámokat! (Sail the waves)
Az élet bármely területén elengedhetetlen, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a körülöttünk zajló változásokhoz. A valódi sikert azonban az hozza, ha az eseményekkel való sodródás helyett képesek vagyunk felismerni és megragadni az új helyzet adta lehetőségeket.

Egyik legfontosabb célunk, hogy ezt a szemléletet átadjuk diákjainknak, és eszközöket is adjunk a kezükbe ahhoz, hogy életük tudatos irányítói lehessenek. Oktatási programunkat is minden tanévben fejlesztjük, hogy még hatékonyabban szolgálhassa diákjaink igényeit.

Making a difference – Minden tett számít (Every action matters)
Fontos, hogy tudatosítsuk diákjainkban és magunkban is, hogy a gondolataink, szavaink és tetteink, tűnjenek bármilyen apróságnak, hatással vannak a környezetünkre. Még akkor is így van ez, ha ezt nem mindig vesszük észre. Célunk, hogy minél pozitívabb hatást gyakoroljunk, ezáltal minden, amivel dolgozunk fejlődjön. Hisszük, hogy így képesek vagyunk változást hozni a körülöttünk lévők életében és a szélesebb társadalomban is.

Empowerment – Inspirálj bizalommal! (Inspire with trust)
Olyan biztonságos közeg megteremtésére törekszünk, ahol mindenki felfedezheti saját értékeit és megtanulhat bízni önmagában. Segítünk a másiknak meglátni azokat a rejtett lehetőségeket, amiket ő nem lát saját magában, hogy képessé válhasson felelősséget vállalni a saját élete alakulásáért és jobbá tenni a környezetét. Mindennek elengedhetetlen feltétele az egymás iránti bizalom és az, hogy a hibákra lehetőségként tekintünk, ami által fejlődünk.

Community – Együtt élmény a fejlődés (Progress together)
Az Engame Akadémián szerzett élményeink összekovácsolnak minket. Együtt olyan közösséget alkotunk, ahová jó tartozni. Kölcsönösen hatunk egymásra, tanulunk egymástól és közös célokért dolgozunk, miközben tiszteletben tartjuk egymás különbözőségeit. Megértéssel fordulunk egymás felé és odafigyelünk egymásra nemcsak az Engame-en belül, de azon kívül is, mert egymást támogatva mindannyian messzebbre jutunk.

Integrity – Vezessenek az értékeid (Live your values)
Mindenben, amit teszünk vagy mondunk, arra törekszünk, hogy hitelesen képviseljük a saját és a közösségünk értékeit. A legjobb szándék vezérel minket, és másokról is ezt feltételezzük. Őszintén, egyenesen és pozitívan kommunikálunk, és a közös nevező megtalálására törekszünk. Igyekszünk következetesek maradni és vállaljuk a felelősséget a tetteinkért akkor is, ha azt senki nem kéri számon.

Küldetésünk

Jobb hellyé tesszük a világot.

Támogatjuk a fiatalokat abban, hogy megtalálják céljaikat és felkészítjük őket arra, hogy nemcsak tanulmányaik során, de felnőtt életükben és karrierjükben is kiválóan helyt álljanak.

Gyermekek és gyermekjogok védelme

Oktatási intézményként elhivatottak vagyunk, hogy oltalmazzuk a gyermekek jogait és biztonságos közeget teremtsünk számukra. Ennek biztosítása érdekében megalkottuk saját gyermekvédelmi politikánkat a Hintalovon Alapítvány útmutatása alapján, melyet a mindennapi munkában és az oktatásban dolgozó munkatársak kiválasztásánál is figyelembe veszünk.

Társadalmi felelősségvállalás

Az Engame Akadémián fontosnak tartjuk, hogy közvetlen tevékenységünkkel és azon túl is pozitív hatást gyakoroljunk a társadalomra és a környezetünkre.

Számos ingyenesen elérhető hasznos anyagot készítünk és publikálunk és tanulási lehetőséget biztosítunk nem Engame-es diákoknak és szülőknek.Rendszeresen tartunk előadásokat és tematikus foglalkozásokat középiskolás diákoknak, együttműködve a pedagógusokkal. Ingyenes webinarium sorozatunk és egész napos, tematikus eseményeink ugyancsak nagy érdeklődésre tartanak számot.

Tudjuk, hogy az oktatási programunk tandíját nem minden család tudja vállalni. Ezért ösztöndíj lehetőséget biztosítunk, melyre a tehetséges, de rászoruló diákok tudnak pályázni.
Emellett rendszeresen veszünk részt jótékonysági akciókban és karitatív tevékenységekben. Büszkék vagyunk rá, hogy munkatársaink mellett diákjaink is megosztják jótékonysági törekvéseiket, projektjeiket, amelyeket az egész Engame közösség egyesült erővel tud támogatni. Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol ezekről az akciókról rendszeresen beszámolunk!