Szeretnéd a legjobbat kihozni az egyetemi képzésedből? Szívesen tanulnál egy nemzetközileg elismert top egyetemen?

Jelenleg több mint 15 000 magyar diák tanul külföldi felsőoktatási intézményekben Nyugat-Európában és a tengerentúlon, az elmúlt évek tapasztalatai alapján pedig a számuk továbbra is nőni fog.

Miért menjek külföldi egyetemre?

Külföldön tanuló diákok megkérdezésével készült saját kutatásunk szerint a legfőbb érv a külföldi továbbtanulás mellett, hogy a diákok úgy látják, jobb munkalehetőségek lesznek elérhetőek számukra a jövőben, ha diplomájukat külföldi egyetemeken szerzik.

A külföldi továbbtanulás remek lehetőséget jelenthet számodra, hiszen:

 • nemzetközileg elismert szaktekintélyektől tanulhatsz a legmodernebb tananyagokkal és módszertanokkal, jól felszerelt intézményekben;
 • multikulturális, idegen nyelvi környezetben fejlődhetsz, amiből később szakmai és személyes szinten és profitálhatsz;
 • a tanárok folyamatos támogatása, személyes odafigyelése mellett tanulhatsz és találhatod meg a számodra legjobb lehetőségeket;
 • a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon is nagy előnyre tehetsz így szert;
 • nem utolsó sorban pedig életre szóló tapasztalatokat, élményeket szerezhetsz.
Az Engame Akadémia 2017-os kutatása 500 külföldön tanuló diák megkérdezésével készült.

Ahhoz azonban, hogy magyarként bekerülj egy jó külföldi egyetem képzésére és meg is tudd ott állni a helyed, időben elkezdett, tudatos felkészülésre van szükség.

Külföldi továbbtanulás – Ingyenesen letölthető ebook

Ha szeretnéd már most elkezdeni a felkészülést, töltsd le ingyenes az ingyenes e-bookot! Tudj meg mindent ami ahhoz szükséges, hogy gyermekedet sikerrel támogathasd álmai megvalósításában.
Kiadványunk átfogó képet ad a legfontosabb témakörökről a jelentkezési lista összeállítása és a felvételi követelmények kapcsán, sőt, a kiadvány végén néhány, a felvételihez hasznos mintát is elrejtettünk, korábbi sikeres diákjaink anyagai közül!

Sikeres külföldi jelentkezés és felvételi

Ha felmerült benned a külföldi továbbtanulás gondolata, elsőként mérlegelned kell, hol és miért szeretnél továbbtanulni – és hogy a jelenlegi céljaidhoz és a lehetőségeidhez képest valóban ez-e a jó út.

Fontos, hogy időben megismerkedj az opcióiddal, hiszen a követelmények teljesen eltérőek lehetnek az itthoni felvételi elvárásoktól és folyamattól.

Az oktatási rendszerek és módszerek, valamint a képzések fókusza és felépítése nem csak országonként rendkívül változóak, hanem az egyes egyetemek és szakok között is lényeges különbségek lehetnek.

A számodra megfelelő továbbtanulási irány, ország, egyetem és képzés megtalálásához szükséged lesz egy jó adag önismeretre, céltudatosságra és információra a külföldi továbbtanulási lehetőségeidről.

Ahhoz, hogy sikeresen felkészülhess a külföldi felvételi és egyetem kihívásaira, érdemes minél hamarabb elkezdened készségeid és nyelvtudásod fejlesztését, valamint jelentkezési profilod tudatos építését.

Hogyan segít az Engame Akadémia programja?

A Freshmen évtől (9. évfolyam) a Junior évig (11. évfolyam) a fő feladatunk, hogy:

 • a közös munka során meghatározzuk a diák számára legmegfelelőbb továbbtanulási irányt,
 • fejlesszük a felsőoktatásban és a munka világában elengedhetetlen készségeket,
 • magabiztos szintre emeljük az angol nyelvtudást,
 • és mindeközben felépítsük azt a versenyeredményekből, projektekből vagy iskolán kívüli eredményekből álló portfóliót, amely lehetővé teszi, hogy a diák bekerülhessen a hozzá leginkább illő (külföldi vagy hazai) egyetemekre, és meg is állja ott a helyét.

Diákjaink amellett, hogy elmélyülhetnek az őket érdeklő területekben, megismerhetik középiskola utáni lehetőségeiket,  valamint a hazai és külföldi felsőoktatási rendszerek jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Az utolsó két évben a diákhoz leginkább illő egyetemi képzés feltérképezésére kerül a hangsúly, a Senior (12.) évfolyam országspecifikus, személyre szabott programja pedig kifejezetten a felvételire és az egyetemi évekre való felkészülést biztosítja.

Külföldi továbbtanulással kapcsolatos programelemek

Az orientációs munka már az első évfolyamoktól elkezdődik. A diák megismeri önmagát és mi őt, ennek eredményeképp a végzős évben a konkrét ország, egyetem és szak kiválasztásában is hatékonyan tudunk együtt dolgozni.

A Senior évben (12. évfolyam) külön foglalkozunk azokkal, akik nyugat-európai országok (Egyesült Királyság, Dánia, Hollandia, Németország stb.) egyetemeire készülnek, külön azokkal, akik az Oxfordi vagy a Cambridge-i Egyetemet célozzák meg, külön azokkal, akik a tengerentúlra készülnek (USA, Kanada, Ausztrália), és külön azokkal, akik hazai egyetemeken szeretnének továbbtanulni.

Minden diákunknak saját, külföldi oktatói vagy hallgatói tapasztalattal rendelkező mentora van, akihez a fix foglalkozásokon kívül is bármikor fordulhat kérdéseivel.

Aktív kapcsolatban vagyunk jelenleg külföldön tanuló vagy már végzett öregdiákjainkkal, akik minden évben megosztják fiatalabb társaikkal első kézből származó információikat, tapasztalataikat.

Kerekasztal-beszélgetéseket, Skype-interjúkat és az itthon lévő alumnival kötetlen programokat is szervezünk, hogy volt és jelenlegi diákjaink kölcsönösen segíthessék egymást.

A nemzetközi hálózat előnye, hogy ha egy fiatalabb diáknak kérdése van egy adott egyetemről, a megélhetésről, ösztöndíjakról vagy épp a munkalehetőségekről egy bizonyos országban, bármikor kapcsolatba tud lépni egy idősebb, volt Engame-es társával, aki egyszer hasonló cipőben járt.

A külföldi egyetemekre való jelentkezés során gyakran a magyartól teljesen eltérő követelményekkel kerülnek szembe a diákok. Azon túl, hogy mindenki a saját mentorával egyénileg dolgozik a felvételi folyamaton, kiscsoportos workshopokat is szervezünk, ahol a diákok a gyakorlás mellett egymást is segíthetik a haladásban.

Ilyen workshopok például a Senior évben:

 • Personal Statement Crash Course, ahol a jó motivációs levél jellemzőivel ismerkednek a résztvevők
 • Recommendation Letter Crash Course, ahol a tanári ajánlólevéllel kapcsolatban kapnak információt a diákok
 • Personal Statement Read Aloud Session, ahol a diákok a már megírt motivációs levelükre kapnak visszajelzést más diákoktól és mentoroktól
 • Interactive Course Search Workshop, ahol végignézzük, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az egyetem- és szakválasztáskor, és hogyan tud a diák megbízható információt szerezni egy adott képzés minőségéről
 • Profile Mapping & Course Matching Workshop, ami segít eldönteni, hogy egy adott képzés a diáknak való-e vagy sem, és mennyire reálisak az esélyei a bekerülésre

A jelentkezések sikeres leadása után a hangsúly az egyéni mentorálásról a készségfejlesztő foglalkozásokra helyeződik át, amelyeket rugalmas időpontokban hirdetünk meg, hogy az iskolai feladatok és az érettségire való felkészülés mellé is beilleszthetők legyenek.

Ilyen készségfejlesztő workshopok például:

 • Academic Writing Mini Course, ahol az IELTS és TOEFL vizsgákon is elvárt esszéformátummal foglalkozunk
 • Summer Essay Workshop, ahol az Academic Writing Mini Course anyagára építve szakszövegek kritikai feldolgozásával foglalkozunk
 • Verbal Skills Lab, ahol a szóbeli kifejezőkészség fejlesztésére fókuszálunk
 • Formal Online Communication, amely egy gyorstalpaló az egyetemekkel folytatott hivatalos kommunikációról
 • Freshers Crash Course, ahol kiutazás előtt álló diákjaink kapnak gyakorlati tippeket a külföldi (egyetemi) élethez
 • CV & Cover Letter Workshop, ahol azt gyakoroljuk, hogyan érdemes megkeresni a cégeket szabad pozíciókkal, gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatban

A tájékoztatás és készségfejlesztés mellett az őket érdeklő akadémiai, szakmai kérdésekben való elmélyülésre is lehetőséget adunk diákjainknak.

Szakterületek mentén kis létszámú mentorcsoportokat szervezünk, ahol az adott témakörben jártas szakember segítségével ismerkedhetnek meg a diákok a terület sajátosságaival. Az egyetemre való felkészülés mellett ennek orientációs szerepe is van, hiszen a diákoknak lehetőségük nyílik mélyebb bepillantást nyerni a választott szakterületbe, így újabb szemszögből is átgondolhatják, hogy a nekik legmegfelelőbb képzést választották-e.

Kiemelten foglalkozunk azzal, hogy diákjaink és szüleik minden szükséges információt megkapjanak a külföldi továbbtanulással kapcsolatban. A tanév során több alkalommal szervezünk tájékoztató előadásokat a különböző külföldi felsőoktatási rendszerekről, a felvételi folyamat következő lépéseiről, a finanszírozási kérdésekről és az ösztöndíjakról, a kiutazás előtti teendőkről és a külföldi egyetemi életet érintő általános kérdésekről.

A top egyetemekre való sikeres felvételhez szükséges jelentkezési anyagok és portfólió összeállítása, valamint a plusz tesztekre, felvételi interjúkra való felkészülés rendkívül időigényes feladatok, amelyek magas szintű készségeket is igényelnek.

Junior (11.) és Sophomore (10.) évfolyamos diákoknak szóló program részletes információkkal, gyakorlatias workshopokkal és specifikusan a felvételire előkészítő foglalkozásokkal alapozza meg a sikeres felvételihez, és felvételi anyag elkészítéséhez szükséges készségeket.

Az Early Deadline program 5 fő elemből áll:

 • Felvételi tájékoztató előadások és foglalkozások
 • Íráskészség- és kifejezőkészség fejlesztése
 • Általános felvételi tesztre való felkészítés
 • Mini-szemináriumok
 • Egyéni mentorálás

Itt is tanulnak volt diákjaink

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt évek során több, mint 600 fiatalnak segítettünk céljai megtalálásában és elérésében.

Csatlakozz az Engame-hez és felvételizz sikerrel álmaid egyetemére!