Külföldi Továbbtanulási Börze

Nézd vissza ingyenes online rendezvényünk felvételét, ha:

 • foglalkoztat a külföldi továbbtanulás
 • érdekel, mi  a különbség a magyar és a külföldi felsőoktatási rendszerek között
 • szeretnéd megismerni a lehetőségeket és az aktuális trendeket
 • időben szeretnél felkészülni a jelentkezési és felvételi folyamatra

Legfontosabb tudnivalók:

Miért érdemes külföldi egyetemet választani?

Mely országok felsőoktatási rendszereiről hallhatsz részletesen a Külföldi Továbbtanulási Börzén?

Partnereink

saf-afs-logo

Az AFS olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást tesznek lehetővé. Az AFS szervezésében magyar családok külföldi cserediákot fogadhatnak, valamint hazai (IKSZ is) és külföldi önkénteskedési lehetőséget is nyújt.

AFS Magyarország weboldala

saf-yfu-logo

A Youth For Understanding (YFU) egy nonprofit nemzetközi diákcsere hálózat, amely több mint 70 éves múlttal rendelkezik. Magyar tagszervezete, a YFU Hungary 30 éve szervez nemzetközi oktatási csereprogramokat középiskolás diákok számára. Az Egyesület kifejezett célja és feladata, hogy a résztvevőknek lehetőséget nyújtson más kultúrák megismerésére.

YFU Hungary weboldala

saf-flex-logo

A Future Leaders Exchange (FLEX) program egy teljes körű ösztöndíj középiskolások számára, mellyel egy tanévet tölthetnek az USA-ban, miközben fogadó családoknál élnek, a helyi középiskolába járnak és aktívan részt vesznek a közösség életében. A programra minden tanév elején várjuk a 9. és 10. osztályosok jelentkezését.

FLEX program weboldala

saf-assist-logo

Az ASSIST amerikai non-profit szervezet már több mint 50 éve szervez 1 vagy 2 tanévre szóló tanulmányi ösztöndíj programot középiskolások számára az Amerikai Egyesült Államok számos magániskolájába. A program segítségével a diákok megtapasztalhatják, milyen az élet és a tanulás egy amerikai magániskolában.

ASSIST weboldala

saf-uwc-logo

A United World Colleges (UWC) egy nemzetközi mozgalom, amely az oktatás erejével egyesíti az embereket, nemzeteket és kultúrákat a béke és a fenntartható jövő elérése érdekében.

UWC Magyarország weboldala

saf-british-council-logo

A British Council kapcsolatokat, valamint egymás iránti kölcsönös megértést és bizalmat épít az Egyesült Királyságban és más országokban élő emberek között. Ehhez a művészetet, a kultúrát, az oktatást és az angol nyelvet hívjuk segítségül. Nyelviskolánk felkészült tanárokkal, vizsgaközpontunk nívós nyelvvizsgák kínálatával várja az érdeklődőket.

British Council weboldala

saf-american-corner-logo

Az American Corner Budapest egy multifunkcionális, oktatási és kulturális információs központ, amely megfelel a digitális kor kihívásainak. Olyan programokat biztosít, amelyek segítenek a helyi közösségnek és az egyéneknek megismerkedni az amerikai társadalommal, kultúrával és demokratikus értékekkel.

American Corner Budapest weboldala

saf-goethe-logo

A Goethe-Institut világszerte a német nyelv nagykövete: több mint 90 országban kínálunk német nyelvtanfolyamokat és nyelvvizsgákat. Kiválóan képzett nyelvtanárok, korszerű oktatási módszerek, tanulóközpontú szemlélet, valamint a világszerte egységes szintrendszer – mindez együttesen garantálja a gyors nyelvtanulási sikert.

Goethe-Institut weboldala

Részletes program

Lévai Balázs, az Engame Akadémia társalapító-ügyvezetője nyitja meg a programot, és egy előadásban foglalja össze a külföldi továbbtanulással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, felvázolja a külföldi és magyar felvételi rendszerek közötti főbb különbségeket, az ezzel járó kihívásokat, előnyöket és buktatókat.

Nádas Rita, az Engame Akadémia oktatási vezetője áttekintést nyújt a külföldi továbbtanulást érintő aktuális trendekről. Melyek a legnépszerűbb célországok a magyar diákok körében? Hogyan változott a külföldön továbbtanuló diákok száma? Milyen kihívásokkal szembesülnek a fogadó országok?

A felvételi követelmények és a majdani egyetemi élet körülményei országonként is eltérőek lehetnek, ezért ezeket részletesebben is bemutatjuk. A résztvevők megtudhatják mire számíthatnak, ha az alábbi országok egyikében terveznek továbbtanulni:

 • Amerikai Egyesült Államok
 • Írország
 • Egyesült Királyság
 • Németország és Ausztria
 • Hollandia
 • Dánia

Szeretnéd kipróbálni magad külföldi környezetben még az egyetem előtt? Ha a középiskola alatt külföldön végzel el egy tanévet vagy félévet, az sok kérdést segít megválaszolni. Vendégeink olyan szervezetek képviselői, akik programja pontosan ebben támogatja a középisolás diákokat.

A megfelelő nemzetközi nyelvvizsga sok nemzetközi iskola és egyetemi képzés felvételi előkövetelménye. Ismerd meg a legnépszerűbb, széles körben elfogadott vizsgák felépítését és értékelési szempontjait. A beszélgetés során a felkészüléshez is adunk hasznos tippeket.

A szervezőről

logo-engame

Az Engame Akadémia egy budapesti székhelyű alternatív oktatási központ. Küldetésünk, hogy segítsük a középiskolás diákokat megtalálni a helyüket a világban, hogy felnőve boldog és elégedett életet éljenek. Folyamatosan növekszünk, jelenleg több mint 350 diákkal dolgozunk. 4 éves, kizárólag angol nyelvű programot kínálunk. Korosztályukra szabva fejlesztjük a készségeket, az akadémiai kompetenciákat és egyéni mentorálást biztosítunk.

www.engame.hu

VISSZANÉZEM!​

Töltsd ki és küldd be az alábbi űrlapot, az esemény felvételét emailben küldjük ki minden feliratkozónak.

Korábbi résztvevőink mondták

Töltsd le e-könyveinket is a témában

Ingyenesen letölthető ekönyveink segítséget nyújtanak a diákoknak és szüleiknek egyaránt, egy-egy témában összegyűjtve a legfontosabb tudnivalókat és hasznos gyakorlati lépéseket, melyek segítenek megtenni az első lépéseket. Jelenleg elérhető témáink: 

 • Külföldi továbbtanulás
 • A hatékony tanulás receptkönyve
 • Tudatos pályaválasztás középiskolás diákoknak