ALTERNATÍV OKTATÁS 9-12. OSZTÁLYOSOKNAK

Iskola melletti képzéseink olyan diákoknak szólnak, akik az átlagnál nyitottabbak (vagy szeretnének azzá válni), szeretnék fejleszteni a képességeiket és a személyiségüket, és szeretnének végre egy olyan közösséghez tartozni, ahol inspirálják és támogatják őket saját céljaik megtalálásában és megvalósításában.

Senior évünk 2022. júniusában elindult, így a 2023-ban érettségiző érdeklődők ennek az évfolyamnak a programjához idén már nem tudnak csatlakozni. Rövid képzéseinkre és IELTS tanfolyamunkra azonban szeretettel várjuk őket is!

Egész tanéves oktatási programunkon kilencedik osztálytól a középiskola végéig kísérjük a diákokat:

  • önmaguk megismerésében, érdeklődési területeik feltérképezésében és a hozzájuk leginkább illő szakterület megtalálásában
  • 21. századi személyes és akadémiai, gyakorlati képességek fejlesztésében
  • a hétköznapi és a szakmai életben használható, magabiztos angoltudás elsajátításában
  • a továbbtanulási döntés meghozásában és a (külföldi) egyetemi felvételi minden szakaszában
Jelenléti évfolyamaink: Freshman (9.) | Sophomore (10.) | Junior (11.) | Senior (12.)
Online évfolyamaink: Freshmore (9-10.) | Junior (11.) | Senior (12.)

Egész éves programunk mellett az iskolai szünetekben rövidebb, készségfejlesztésre, pályaorientációra és adott tudományterületekre fókuszáló rövid képzéseket is szervezünk középiskolás diákok számára.

Következő nyílt napunk időpontja:

december 2. péntek, 17:00

Személyesen és online

Szülőként neked szól, ha:

  • úgy érzed, gyermeked nem kapja meg a közoktatásban mindazt, amire szüksége lenne;
  • szeretnéd, hogy állandó stressz helyett egy biztonságos, motivált diákokból álló közösségben fejlődhessen;
  • és megnyugtatna a tudat, hogy nemzetközi tapasztalattal rendelkező mentoroktól személyes figyelmet kap, hogy felfedezhesse saját értékeit, céljait és a körülötte lévő világ legfontosabb kérdéseit.

Diákként neked szól, ha:

  • még keresed a saját utad, és nyitott vagy arra, hogy új dolgokat fedezz fel;
  • úgy érzed, az iskola nem készít fel az élet kihívásaira, és szeretnél a gyakorlatban is használható készségeket elsajátítani;
  • és szívesen tartoznál egy olyan közösséghez, ahol a mentorok tényleg a te érdekeidet tartják szem előtt, a diákok pedig hasonló értékrenddel bírnak és kölcsönösen támogatják egymást.
Az Engame nagyon sok inspirációt adott abban, hogy mit tudok kezdeni az életemmel, és hogy elérjem a célokat, amiket kitűztem magamnak.

Brúnó

brúnó
Az Engame kitágította előttem a világot, több szempontból is. Először azért, mert többet megtudhattam külföldi továbbtanulással, egyetemekről, másrészt pedig olyan készségeket tudok itt elsajátítani, amelyekről korábban nem is tudtam, hogy léteznek.

Rebi

rebi testimonial
Nagyon szuper programok vannak, és rengeteg fantasztikus embert ismertem meg itt - mindenki nagyon segítőkész és tényleg hihetetlenül jó közösség, úgyhogy örülök neki, hogy csatlakoztam!

Emma

Senior évfolyamos diákunk
emma
Az Engame által mindenki nagyon sok olyan sikerélményben vehet részt, amit a középiskolában nem tapasztalunk.

Bence

Senior évfolyamos diákunk
bence
Az órákat felszabadult hangulat jellemzi. A tanárokkal való közvetlen viszony által a diákok sokkal inkább úgy érzik, hogy megoszthatják a gondolataikat velünk és egymással is, és egy nagyon jó csapatszellem tud kialakulni. A diákoknak így lehetőségük van arra, hogy feltegyék az őket érdeklő kérdéseket és hogy a kreativitásukban is kibontakozzanak.

Andi

tanár, a Prep és Freshman évfolyamok koordinátora
andi
Izgalmas, őt foglalkoztató ügyek miatt jön az Engame-be, és olyan partnerekkel megy mindezen keresztül, akikkel élvezi az együttlétet. Ezért aztán szeret itt lenni. Hiszen jót beszélget, gondolkodik; itt vidámság, biztonság, újszerűség és inspiráló gondolatok vannak. Én is szeretnék jönni, ha lehetséges!

Bea

Sophomore évfolyamos diákunk édesanyja
bea
A tanárok, mentorok rendkívül nyitott, közvetlen, kapcsolatot tartanak fent a gyerekekkel. Ez gyerekek számára egyfajta lökést ad, valamint biztonságérzetet, hogy minden problémájukat, kételyüket idehozhatják.

Csaba

Sophomore és Senior évfolyamos diákjaink édesapja
csba
Azt gondolom, hogy a gyerekek kiteljesedésének alapfeltétele, hogy jól érezzék magukat – itt pedig abszolút boldogok a gyerekek. A szeretetteljes közeg határozza meg az itteni hangulatot.

Hajnalka

Senior évfolyamos diákunk édesanyja
hajnalka
Az Engame legnagyobb ereje, hogy egy olyan támogató közeget nyújt a diákoknak, ahol ki mernek bontakozni.

Viki

tanár, a Sophomore évfolyam koordinátora
Viki
Nagyon jól érzem itt magam. A tanárok és a diákok is nagyon elfogadóak: bárkinek megnyilvánulhatsz, és nem kell félned tőle, hogy valamit rosszul mondasz.

Kinga

Sophomore évfolyamos diákunk
kinga
Az Engame egy nagyon szoros és jó közösség, ahol sok közeli barátság alakul ki. Mindenki nagyon nyitott és befogadó, rengeteg új barátot szereztem!

Rozi

Senior évfolyamos diákunk
RRozi
Nagyon jó érzés, amikor az iskola unalmas közegéből átjöhetek ebbe az energikus, befogadó közösségbe.

Jucó

Senior évfolyamos diákunk
jucó
Annak a jó képességű diáknak, aki komolyan gondolja az egyetemi továbbtanulását, itt a helye az Engame-ben.

Zsolt

diákunk édesapja
zsolt-diak-edesapja

A nyílt nap programja

Tájékoztató előadás

Lévai Balázs, az Engame Akadémia alapítója oktatási képzéseink szellemiségéről és felépítéséről mesél.

Megtudhatod, mi történik egész tanéves programunk egyes évfolyamain, milyen foglalkozások, közösségi programok segítik majd a fejlődésed engame-esként, valamint megismerheted rövid képzéseinket is.

 

Kérdezz-felelek

diákjainkkal, diákunk szüleivel és volt diákjainkkal

Bemutatkoznak diákjaink, egy diákunk édesanyja és egy meghívott tanárunk is, akik saját szavaikkal mesélnek a programmal kapcsolatos élményeikről. Beszélgess velük szabadon, tedd fel nekik kérdéseidet az Engame-ről!

Angol nyelvű bemutató workshop:

Bemutató workshopunkon belekóstolhatsz, milyen is egy engame-s foglalkozáson részt venni.

Különböző játékos feladatokon keresztül megismerkedhetsz a perspektívaváltás és a véleményformálás képességével, valamint megtanulhatod, hogyan kell igazán hatékony érveket felépíteni. (Hidd el, biztosan hasznodra válik majd, ha úgy tudsz érvelni, mint Steve Jobs)

Kapcsolódjatok be – a workshopot vezető tanárunk már lelkesen készül! 🙂

EGÉSZ TANÉVES OKTATÁSI PROGRAMUNK

Interaktív kiscsoportos foglalkozásainkon a diákok akadémiai kompetenciákat és egész életük során hasznos személyes és interperszonális készségeket sajátíthatnak el.

Az angol nyelvű évfolyamainkon a diákok ezzel párhuzamosan az informális és szakmai nyelvhasználatot aktívan gyakorolva magabiztos nyelvtudásra is szert tesznek.

A rendszeres céglátogatások, szakmai szemináriumok és szakemberekkel való találkozások alatt megismerkednek a különböző szakmákkal, szakterületekkel.

A személyes mentorálással kiegészítve a diákok így nem csak önmagukat és saját erősségeiket, de a képességeikhez és érdeklődési köreikhez illő területeket is felfedezhetik, amelynek segítségével megalapozott továbbtanulási és pályaválasztási döntést tudnak majd hozni.

Ezekre építve feltérképezzük a diákjainkhoz leginkább illő egyetemi képzéseket, majd a 12. évfolyam országspecifikus, személyre szabott programja alatt a külföldi felvételikre, valamint az egyetemi és első munkahelyi évekre is felkészítjük őket.

Online program

Freshmore (10.) | Junior (11.) | Senior (12.)

Freshman – 9. évfolyam

Az első középiskolai évben elsősorban olyan készségekkel foglalkozunk, amelyeket rövid távon is kamatoztatni tudnak. A hatékony tanuláson és másokkal való együttműködésen túl a diákokkal azt is fejlesztjük, hogyan reflektáljanak saját magukra és munkájukra, környezetükre és társaikra.

Mélyebben kezdünk el foglalkozni a 21. századi készségek – prezentáció, kritikus gondolkodás, tanulási stratégiák, vitázás, érveléstechnika, kommunikáció, értő olvasás, íráskészség, stb. – fejlesztésével, emellett elkezdjük a diákok érdeklődési köreinek feltérképezését, kibővítését és a lehetséges továbbtanulási irányokkal való ismerkedést.

Program nyelve: angol     Tudj meg többet nyílt napunkon!

Freshmore – 9-10. évfolyam

Ezen az évfolyamon minden negyedévben tematikus workshopok keretében egy-egy hétköznapi témát járunk körül, amelyen keresztül diákjaink betekintést nyernek a körülöttük lévő világ problémáiba és azok megoldási lehetőségeibe, így széles látókörre tesznek szert és képesek lesznek tudatosabb döntéseket hozni.

A fókusz a különböző tudományterületek megismerésére helyeződik, és arra, hogy ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, illetve valódi szakmákhoz.

Az év végére fejlődik többek között a diákok problémamegoldási készsége, kritikai gondolkodása valamint tudományos szókincse is, és választékosabban tudják kifejezni magukat angolul.

Program nyelve: angol     Tudj meg többet nyílt napunkon!

Sophomore – 10. évfolyam

A tizedikeseknek szóló évfolyam középpontjában a pályaorientáció áll. A fókusz a különböző tudományterületek megismerésére helyeződik, és és hogy ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, illetve valódi szakmákhoz.

Minden negyedévben tematikus workshopok keretében egy-egy hétköznapi témát járunk körül, amelyen keresztül diákjaink betekintést nyernek a körülöttük lévő világ problémáiba és azok megoldási lehetőségeibe.  Ezáltal fejlődik a diákok problémamegoldási készsége, kritikai gondolkodása valamint tudományos szókincse is, és választékosabban tudják kifejezni magukat angolul.

Program nyelve: angol     Tudj meg többet nyílt napunkon!

Junior – 11. évfolyam

A hangsúly a különböző szakterületek gyakorlati oldalának megismerésére helyeződik, hogy segítsünk megtalálni a számukra megfelelő irányt. A diákok a témához kapcsolódó szemináriumokon vesznek részt, cégeket látogatnak meg és meghívott szakemberekkel beszélgetnek, így megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit és tisztában lesznek azzal, hogy milyen területek érdeklik őket és milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után

A diákok megtanulnak komplex szakmai anyagokat értelmezni angolul, és megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket is. Eközben folyamatosan erősítjük akadémiai és személyes profiljukat, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a külföldi egyetemeken elvárt motivációs levél megírásához, akár az első munkahelyeikre készülő önéletrajzhoz vagy az állásinterjún.

Program nyelve: angol   |   Tudj meg többet nyílt napunkon!

Junior – 11. évfolyam

A hangsúly a különböző szakterületek gyakorlati oldalának megismerésére helyeződik, hogy elkezdjen kirajzolódni a megfelelő továbbtanulási irány.

A diákok szemináriumokon vesznek részt és különböző szakemberekkel beszélgetnek online, így megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit és tisztában lesznek azzal, hogy milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után.

Megtanulnak komplex szakmai anyagokat értelmezni angolul, és megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket is. Eközben folyamatosan erősítik akadémiai és személyes profiljukat, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a külföldi egyetemeken elvárt motivációs levél megírásához, akár az első munkahelyeikre készülő önéletrajzhoz.

Program nyelve: angol   |  Tudj meg többet nyílt napunkon!

Senior – 12. évfolyam

A Senior évben a diák céljaihoz illő továbbtanulási ország, egyetemek és szakok megtalálásával, a felvételi anyagok összeállításával és a felsőoktatásban szükséges készségek gyakorlásával foglalkozunk.

A diákok egyéni tanácsadás, felvételi tájékoztatók, külföldi alumnihálózatunk és a BridgeU szoftver segítségével megtalálhatják a lehetőségeikhez és céljaikhoz leginkább illő egyetemeket, szakokat. Az egyéni mentorálás végigkíséri őket a felvételi folyamaton, hogy erős jelentkezési anyagot adhassanak le ezekbe az intézményekbe.

Emellett a diákok a későbbi évekre is hasznos készségeket sajátítanak el, mint az akadémiai esszéírás, a kutatásmódszertan és más egyetemi készségeket, valamint megtanulnak jó önéletrajzot, motivációs levelet írni, interjúzni és személyes pénzügyeket kezelni.

Program nyelve: angol   |   Oktatás módja: élő és online   |   Tudj meg többet nyílt napunkon!

Senior – 12. évfolyam

A Senior évben a diákok egyéni mentoruk, felvételi tájékoztatók és a világ minden táján tanuló alumnihálózatunk segítségével találják meg a lehetőségeikhez és céljaikhoz leginkább illő egyetemeket, szakokat. Az egyéni mentorálás végigkíséri őket a felvételi folyamaton, hogy erős jelentkezési anyagot adhassanak le ezekbe az intézményekbe.

Emellett a diákok olyan, a későbbi évekre is hasznos készségeket sajátítanak el, mint az akadémiai esszéírás vagy a kutatásmódszertan, megtanulnak jó önéletrajzot, motivációs levelet írni, vagy akár személyes pénzügyeket kezelni.

Terveink szerint Senior csoport 2023 júniustól indul.

Program nyelve: angol   |   Tudj meg többet nyílt napunkon!

Nyílt Nap időpontja: 2022. december 2. 17:00

Nyílt nap regisztráció

Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?

[Kérjük, azt add meg, ahová ebben a tanévben jársz/jár gyermeked.]


[A 2023-ban érettségiző diákok rövid képzéseinkhez tudnak csatlakozni.][Ha szeretnéd, írd meg, miért érdeklődsz programunk iránt (mi tetszett meg benne, miben szeretnél leginkább fejlődni stb.).]

Ha nem működik az űrlap, kattints ide!