Fejlődj ingyenes
e-könyveinkkel!

Töltsd le ingyenes e-könyveinket, amelyeket kifejezetten középiskolás diákoknak és szüleiknek készítettünk. Ne maradj le a hasznos tanácsokról és tippekről, amelyek segíthetnek a hatékony tanulásban, a személyiséghez illő karrier megtalálásában vagy a külföldi továbbtanulással kapcsolatos tájékozódásban.

Ingyenesen letölthető kiadványainkról

Az Engame Akadémiánál mindig azt vizsgáljuk, hogyan lehet jól és izgalmasan tanulni, a jövő kihívásaira felkészülni. Oktatási programunkban és a középiskolákban tartott foglalkozásainkon is nagy hangsúlyt fektetünk olyan témák feldolgozására, melyek fontos kiegészítői a lexikális tudásnak, és amelyek a mai kornak megfelelően a legjobb és leghatékonyabb segítséget képesek biztosítani a diákoknak.

  • Hogyan válasszak a személyiségemhez illő karriert?
  • Mi a különbség a magyar és a külföldi felsőoktatási rendszerek között?
  • Hogyan tudok felkészülni a felvételire és az egyetemi élet kihívásaira?
  • Hogyan tudok a leghatékonyabban tanulni és időt teremteni mindarra, ami érdekel?


Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok megalapozott és magabiztos döntéseket tudjanak hozni a fenti kérdések kapcsán. Ingyenesen letölthető e-könyveink segítséget nyújtanak a diákoknak és szüleiknek egyaránt. Témánként megtaláljátok a legfontosabb tudnivalókat és hasznos gyakorlati praktikákat.

Study Abroad, avagy külföldi továbbtanulás felkészítő kézikönyv szülőknek

Elgondolkodtatok már azon, hogy gyermeked a hazai pálya helyett inkább külföldön tanulna tovább? Az Engame Akadémia 2010-es indulása óta már több ezer diáknak segítettünk bekerülni álmaik egyetemére. Tudjuk, milyen kérdések merülnek fel, mint ahogy azt is, hogy az állami oktatási rendszer kevés támogatást nyújt a megfelelő információk összegyűjtéséhez és a külföldi felvételire való felkészüléshez.

Kiadványunk átfogó képet ad a legfontosabb témakörökről a jelentkezési lista összeállítása és a felvételi követelmények kapcsán. Megismerhetitek azt a szempontrendszert is, amivel a legtöbb segítséget adhatod meg gyermekednek a hozzá illő külföldi egyetem és szak megtalálásához. Sőt, a kiadvány végén néhány, a felvételihez hasznos mintát is elrejtettünk, korábbi sikeres diákjaink anyagai közül!

Lapozz bele!

A hatékony tanulás receptkönyve

Az elsajátítandó tananyag mennyisége sem a felsőoktatásban, sem a középfokú intézményekben nem csökken. A diákoknak ezért szükségük van arra, hogy minél hatékonyabban tanuljanak. Az Engame Akadémia e-könyve ebben a számos kihívást jelentő feladatban támogatja a 9-12. osztályos, illetve egyetemre készülő diákokat.

E-könyvünk többek között olyan hasznos információkkal segíti a diákok idő- és energiahatékony felkészülését, mint a memória működése, az aktív felidézés, a Pomodoro-módszer, az időzített ismétlés, vagy a 4 leghasznosabb memóriatrükk.

Ajánljuk minden olyan diáknak, akik érettségire és/vagy felvételire készülnek, illetve akik szeretnének könnyebben megbirkózni az egyetemi tananyaggal.

Lapozz bele!

Tudatos pályaválasztás középiskolás diákoknak

Az oktatás szerepe drasztikusan megváltozott a digitális forradalom által. Az információ könnyen hozzáférhető vált. Ma már a legnagyobb kihívás, hogy a rengeteg információ közt megtaláljuk a számunkra fontosat, miközben nem veszítjük el a fókuszt. Az oktatásnak fel kell készítenie minket az információs tenger viharaira és hullámverésére.

A diákoknak kétféle tudásra van szükségük ahhoz, hogy a pályaorientációt valóban átgondolhassák és tudatos döntést hozhassanak. Az egyik belső tudás, önmaguk elégséges ismerete, mely lehetővé teszi, hogy tudatosan irányítsák életüket és döntéseiket. A másik tudás a külvilág ismerete, melynek segítségével felismerhetőek a különböző tendenciák. Így képesek lesznek meghatározni helyüket a folyamatosan változó társadalmi struktúrákban.

Kiadványunkban ezt a két főbb területet járjuk körbe. A legfontosabb ismereteken túl számos gyakorlatot is találtok az e-könyvben, melyekkel elkezdhetitek feltérképezni erősségeiteket és lehetőségeiteket. Bízunk benne, hogy segítséget nyújt majd számotoka a megfelelő egyetemi szak kiválasztásában, és a sikeres felkészülésben!

Lapozz bele!

Regisztráció

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot. Regisztráció után email-ben elküldjünk Neked az e-könyvek letöltéséhez szükséges információkat.