Egyéni figyelem mindenkinek

Az Engame Akadémián nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a diákjaink egyéni figyelmet is kapjanak, mentorálás keretein belül. A mentorálás gyakorisága évfolyamonként eltérő. Ezt részben az évfolyam szakmai programra befolyásolja, továbbá függ attól is, hogy milyen fokú önállóságot várunk el a diákoktól saját tanulmányi portfóliójuk összeállításában, illetve milyen közel vannak a jövőjüket érintő kérdések megválaszolásához.

Miért fontos a mentorálás?

A középiskolás diákok érettségüket és kompetenciáikat tekintve még egy évfolyamon belül is különböző szinten vannak, ez teljesen természetes. Az Engame Akadémián minden évfolyamon biztosított a mentorálás, ahol a diákjaink egyéni figyelmet kapnak.

Mentorálás az egyes évfolyamokon

  • Az első szakaszban kulcsfontosságú, hogy a mentor és a mentorált megismerjék egymást, és bizalmat építsenek egymás között abban az esetben, ha a junior évben nem dolgoztak együtt. Ebben a szakaszban a pályaorientációs elképzelésekre fókuszálunk, és a mentor megadja a szükséges iránymutatást, javaslatokat és forrásokat, hogy a diák megtalálja a számára vonzó és reális egyetemi kurzusokat.
  • A második szakaszban a diákok a felvételihez szükséges különféle dokumentumok (personal statement, önéletrajz, motivációs levél) előkészítése fontos szerepet kap. Nagy hangsúly fektetünk rá, hogy a diák visszajelzéseket kapjon ezen dokumentumok különböző változataira.
  • A harmadik mentorálási időszakban támogatjuk diákjainkat a jelentkezési adminisztrációs feladatok befejezésében. Emellett segítünk felkészülni a középiskolából az egyetemre való minél zökkenőmentesebb átmenet előkészítésében. Külföldi továbbtanulás esetében ez magába foglalja a szállást kereséssel, kinti megélhetéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsokat, valamint az érzelmi és intellektuális kérdések megvitatását is.