Útmutató a sikeres pályaválasztáshoz

ingyenes online rendezvény középiskolásoknak és szüleiknek

Csatlakozz ingyenes online rendezvényünkhöz, ha:

  • foglalkoztat a továbbtanulás, de még nem látod tisztán az utad
    motivál, hogy tudatos döntést hozz a pályaválasztásban, és megtaláld a leginkább hozzád illő területet
  • érdekelnek a továbbtanulást és pályaorientációt segítő módszerek és ismeretek
  • időben szeretnél felkészülni a fakultáció-, vagy egyetemi szakválasztásra

Legfontosabb tudnivalók:

Miért érdemes tudatosan foglalkozni a pályaorientációval?

Részletes program

Lévai Balázs, az Engame Akadémia társalapító-ügyvezetője nyitja meg az eseményt és ismerteti a nap programját.

Mi leszel ha nagy leszel? Hogyan segítsd gyermekedet/diákjaidat ezen az úton? Elsőre nehéznek tűnő kérdések, pedig a megoldás nem is olyan bonyolult, csak sokszor rossz helyen keressük. Előadásunkon bemutatjuk hogyan tudod sikerrel venni a középiskolás évek alatt felmerülő legfontosabb pályaorientációs akadályokat (iskola-, majd fakultációválasztás, szak- és egyetemválasztás, felvételi itthon vagy külföldön). Emellett kézzelfogható tippeket kapsz, amiket akár azonnal ki is próbálhatsz, hogy minél hamarabb közelebb kerülj álmaid karrierjéhez.

Tanácstalan vagy abban, hogyan építs fel egy önéletrajzot? Középiskolásként, munkatapasztalat nélkül miket írhatnál bele?
Tudni szeretnéd, egy HR-es mikre figyel oda egy önéletrajz elolvasásakor? Mik azok a tipikus hibák, amiket elkövethetsz? Előadásunkon gyakorlati példákon keresztül ezekre a kérdésekre kaphatsz választ.

A Világgazdasági Fórum legújabb kutatása szerint 5 éven belül egy sor szakmát át fog venni a Mesterséges Intelligencia (AI), ám sok izgalmas karrierút jövőállónak tűnik. Az előadás során megismerjük ezeket, és a konkrét egyetemeket és szakokat, ahol a diákok ezekre felkészülhetnek.

Hogyan használd fel a középiskolás éveidet arra, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő szakmai területet és karriert? Az Engame diákjai saját iskolán kívüli tevékenységeikről mesélnek, amelyek segítenek nekik a pályaorientációban és a profilépítésben.

Partnereink

logo-engame

Az előadásokhoz méltó helyszín biztosítója a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium – más néven a Poli – Budapest IX. kerületében működő alapítványi fenntartású középiskola. 

A Poli alternatív, személyközpontú, demokratikus és igazi élettel teli iskola. A diákok itt nyelvi előkészítő évvel kiegészített hatosztályos és négyosztályos gimnáziumi képzésben tanulhatnak.

Közgazdasági Politechnikum weboldala

logo-engame

Diákelőadóink a konferencia után a HVG Kiadó által felajánlott könyvcsomagok segítségével fejleszthetik tovább magukat. Reméljük, ezek az olvasmányok további izgalmas ötletekre inspirálják fellépőinket.

A HVG Kiadó kínálatában számos gondolatébresztő könyvet találhatunk a legkülönbözőbb témákban, mint például üzlet, menedzsment, pszichológia, önismeret, népszerű tudomány, életrajz, tényfeltáró irodalom.

HVG Kiadó weboldala

Regisztráció

Töltsd ki és küldd be az alábbi űrlapot, a csatlakozáshoz szükséges linket emailben küldjük ki minden résztvevőnek.

LEMARADTÁL?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy meg tudjuk osztani veled az esemény felvételét.

Töltsd le e-könyveinket is a témában

Ingyenesen letölthető ekönyveink segítséget nyújtanak a diákoknak és szüleiknek egyaránt, egy-egy témában összegyűjtve a legfontosabb tudnivalókat és hasznos gyakorlati lépéseket, melyek segítenek megtenni az első lépéseket. Jelenleg elérhető témáink: 

  • Külföldi továbbtanulás
  • A hatékony tanulás receptkönyve
  • Tudatos pályaválasztás középiskolás diákoknak