Diákjaink beszámolója az Oxford Schools’ Debating Competition döntőjéről

Az Oxford Schools’ vitaverseny a világ legjelentősebb és legnagyobb presztízzsel rendelkező brit parlamenti formátumú vitaversenye középiskolások számára, mely minden évben az 1823-ban alapított Oxford Union vitaklub által kerül megrendezésre. A verseny keretein belül diákok százai érkeznek a világ minden szegletéből, hogy megmérettessék tudásukat, és különböző, általában jelenkori problémákhoz kapcsolódó témákról érveljenek.


Az idei verseny döntőjének helyszínéül március 12-én az Oxford Union világhírű terme szolgált. A legjobb csapatok összesen négy forduló után juthattak a döntőbe, minden fordulóban 15 perc felkészülési idő után négy csapat mérkőzött meg egymással. A idei fordulók témái rendkívül változatosak voltak, a gyerekek számára kifejlesztett közösségi média szolgáltatásoktól kezdve, a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének kérdéskörén át egészen a civil újságírásig minden témában helyt kellett állni a vitázóknak.

Az előválogatót követően idén összesen négy csapatnak volt lehetősége képviselni Magyarországot a verseny döntőjében. Az Engame Akadémia két csapataként (Taylor Sol Nadia Alina, Szlovacsek Anna Míra és Zelenyánszky Lőrinc, Jagos Péter) számunkra óriási megtiszteltetés volt ezen a történelmi helyszínen szerepelni, és tapasztalt, sokszor anyanyelvi vitázók ellen próbára tenni tudásunkat, fejleszteni képességeinket. A közös felkészülés, a verseny és az utazás során fontos barátságokat kötöttünk a többi magyar csapat tagjaival is, ami még emlékezetesebbé tette ezt az élményt. Mindemellett természetesen lehetőségünk volt számos külföldi csapattal is megismerkedni és ezáltal kapcsolatokat építeni.

Bár végül mindkét csapatunk lecsúszott a döntőbe jutásról, a magyar delegáció tagjaiként nagyon büszkék voltunk, hogy a Milestone Institute színeiben versenyző Törőcsik Lili és Balázs Julianna első helyen végeztek a az ESL kategóriában.

A versenyen való intenzív felkészítésért és a csapatok elkíséréséért nagy köszönettel tartozunk Balázsy Andrásnak, a Milestone Institute vita edzőjének és Dezsényi Balázsnak, aki az Engame keretein belül készített fel minket a megmérettetésre.

 

 


Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen remek diákokkal dolgozhatunk együtt! Amennyiben te is szívesen részt vennél hasonló vitaversenyeken, regisztrálj következő nyílt napunkra és tudd meg, milyen lehetőségeket biztosítunk diákjaink számára!

Hasonló cikkek

Ilyen érzés megnyerni a Startup Challenge-et

Véget ért a 2024-es középiskolásoknak szóló nívós ötletversenyünk, ahol ezúttal egy jogi dokumentumelemző és összefoglaló alkalmazás ötlete vitte el a pálmát. A harmadik alkalommal megrendezett megmérettetés döntőjébe ezúttal tizenkét nagyon jól kidolgozott, valós problémákra megoldást nyújtó elképzelés jutott be.

Tovább olvasom »