ALTERNATÍV OKTATÁSI PROGRAM 8-12. OSZTÁLYOSOKNAK

Iskola melletti képzésünk olyan diákoknak szól, akik az átlagnál nyitottabbak (vagy szeretnének azzá válni), szeretnék fejleszteni a képességeiket és a személyiségüket, és szeretnének végre egy olyan közösséghez tartozni, ahol inspirálják és támogatják őket saját céljaik megtalálásában és megvalósításában.

Nyolcadik osztálytól a középiskola végéig kísérjük a diákokat:

 • önmaguk megismerésében, érdeklődési területeik feltérképezésében és a hozzájuk leginkább illő szakterület megtalálásában
 • személyes és szakmai képességeik fejlesztésében
 • a hétköznapi és a szakmai életben használható, magabiztos angoltudás elsajátításában
 • a (külföldi) egyetemi felvételi minden szakaszában
Évfolyamaink: Prep Year (8.) | Freshman (9.) | Sophomore (10.) | Junior (11.) | Senior (12.)

 

Az alacsonyabb évfolyamokon az önkifejezéstől, a látókörtágítástól, a magabiztosság növelésétől és a stresszoldástól indulunk, a magasabb évfolyamokon pedig már célzottan foglalkozunk konkrét karrierutakkal, egyetemi és munkahelyi készségekkel, továbbtanulási irányokkal. Mindeközben projekteken dolgozunk, feltérképezzük az egyéni érdeklődési köröket és egy valódi támogató közösséggé kovácsolódunk.

Következő nyílt napunk:

november 12., 17:00
online

Szülőként neked szól, ha:

 • úgy érzed, gyermeked nem kapja meg a közoktatásban mindazt, amire szüksége lenne;
 • szeretnéd, hogy állandó stressz helyett egy biztonságos, motivált diákokból álló közösségben fejlődhessen;
 • és megnyugtatna a tudat, hogy nemzetközi tapasztalattal rendelkező mentoroktól személyes figyelmet kap, hogy felfedezhesse saját értékeit, céljait és a körülötte lévő világ legfontosabb kérdéseit.

Diákként neked szól, ha:

 • még keresed a saját utad, és nyitott vagy arra, hogy új dolgokat fedezz fel;
 • úgy érzed, az iskola nem készít fel az élet kihívásaira, és szeretnél a gyakorlatban is használható készségeket elsajátítani;
 • és szívesen tartoznál egy olyan közösséghez, ahol a mentorok tényleg a te érdekeidet tartják szem előtt, a diákok pedig hasonló értékrenddel bírnak és kölcsönösen támogatják egymást.

A NYÍLT NAP PROGRAMJA

Helyszín: online (Zoom)

Tájékoztató előadás

Lévai Balázs, az Engame Akadémia alapítója az oktatási program szellemiségéről és felépítéséről mesél.

Megtudhatod, mi történik az egyes évfolyamokon, és milyen foglalkozások, közösségi programok segítik majd a fejlődésed engame-esként.

 

Kérdezz-felelek

az Engame Akadémia alapítójával és diákjainkkal

Bemutatkoznak diákjaink is, akik saját szavaikkal mesélnek a programmal kapcsolatos élményeikről. Beszélgess velük és Balázzsal szabadon, tedd fel nekik kérdéseidet az Engame-ről!

Bemutató workshop

Bemutató workshopunkon belekóstolhatsz, milyen is egy engame-s foglalkozáson részt venni.

Milyen lenne az iskolád, ha te dönthetnél róla?

Biztosan sokszor megfordult már a fejedben, hogy mit változtatnál az iskolád működésén. Melyek azok a szabályok, amiket eltörölnél és milyen új szabályokat hoznál helyettük?
Ha lenne beleszólásod abba, hogy kik tanítsanak az iskoládban, akkor vajon alkalmaznál-e egy rappert arra, hogy irodalmat tanítson?
Lennének dolgozatok és jegyek a te iskoládban vagy pedig máshogy motiválnád a diákokat?

Workshopunkon, ezeken a téged is érintő kérdéseken keresztül, lehetőséged lesz felmérni a döntéshozatali képességed és megtapasztalni azt, hogy hogyan tudsz együttműködni másokkal ha döntések elé vagytok állítva.

Nagyon szuper programok vannak, és rengeteg fantasztikus embert ismertem meg itt - mindenki nagyon segítőkész és tényleg hihetetlenül jó közösség, úgyhogy örülök neki, hogy csatlakoztam!

Emma

Senior évfolyamos diákunk
emma
Az Engame által mindenki nagyon sok olyan sikerélményben vehet részt, amit a középiskolában nem tapasztalunk.

Bence

Senior évfolyamos diákunk
bence
Az órákat felszabadult hangulat jellemzi. A tanárokkal való közvetlen viszony által a diákok sokkal inkább úgy érzik, hogy megoszthatják a gondolataikat velünk és egymással is, és egy nagyon jó csapatszellem tud kialakulni. A diákoknak így lehetőségük van arra, hogy feltegyék az őket érdeklő kérdéseket és hogy a kreativitásukban is kibontakozzanak.

Andi

tanár, a Prep és Freshman évfolyamok koordinátora
andi
Izgalmas, őt foglalkoztató ügyek miatt jön az Engame-be, és olyan partnerekkel megy mindezen keresztül, akikkel élvezi az együttlétet. Ezért aztán szeret itt lenni. Hiszen jót beszélget, gondolkodik; itt vidámság, biztonság, újszerűség és inspiráló gondolatok vannak. Én is szeretnék jönni, ha lehetséges!

Bea

Sophomore évfolyamos diákunk édesanyja
bea
A tanárok, mentorok rendkívül nyitott, közvetlen, kapcsolatot tartanak fent a gyerekekkel. Ez gyerekek számára egyfajta lökést ad, valamint biztonságérzetet, hogy minden problémájukat, kételyüket idehozhatják.

Csaba

Sophomore és Senior évfolyamos diákjaink édesapja
csba
Azt gondolom, hogy a gyerekek kiteljesedésének alapfeltétele, hogy jól érezzék magukat – itt pedig abszolút boldogok a gyerekek. A szeretetteljes közeg határozza meg az itteni hangulatot.

Hajnalka

Senior évfolyamos diákunk édesanyja
hajnalka
Az Engame legnagyobb ereje, hogy egy olyan támogató közeget nyújt a diákoknak, ahol ki mernek bontakozni.

Viki

tanár, a Sophomore évfolyam koordinátora
Viki
Nagyon jól érzem itt magam. A tanárok és a diákok is nagyon elfogadóak: bárkinek megnyilvánulhatsz, és nem kell félned tőle, hogy valamit rosszul mondasz.

Kinga

Sophomore évfolyamos diákunk
kinga
Az Engame egy nagyon szoros és jó közösség, ahol sok közeli barátság alakul ki. Mindenki nagyon nyitott és befogadó, rengeteg új barátot szereztem!

Rozi

Senior évfolyamos diákunk
RRozi
Nagyon jó érzés, amikor az iskola unalmas közegéből átjöhetek ebbe az energikus, befogadó közösségbe.

Jucó

Senior évfolyamos diákunk
jucó
Annak a jó képességű diáknak, aki komolyan gondolja az egyetemi továbbtanulását, itt a helye az Engame-ben.

Zsolt

diákunk édesapja
zsolt-diak-edesapja

ÉVFOLYAMOK

Prep Year

Prep Year – 8. évfolyam

8. évfolyamos diákjainkkal az angol nyelv magabiztos használatával, különböző foglalkozások megismerésével, és az olyan hétköznapi életben használt készségek fejlesztésével foglalkozunk, mint a csapatmunka, kommunikáció vagy az önálló véleményformálás.

Célja, hogy olyan módszereket és szemléletmódot adjon a diákoknak, amelyekkel nemcsak megtanulhatnak hatékonyan tanulni, hanem élvezetessé is válik számukra a világ megismerése, tudatos felfedezése.

Ismerd meg tanárainkat!

Freshman év

Freshman – 9. évfolyam

Az első középiskolai évben elsősorban olyan készségekkel foglalkozunk, amelyeket rövid távon is kamatoztatni tudnak. A hatékony tanuláson és másokkal való együttműködésen túl a diákokkal azt is fejlesztjük, hogyan reflektáljanak saját magukra és munkájukra, környezetükre és társaikra.

Mélyebben kezdünk el foglalkozni a 21. századi készségek – prezentáció, kritikus gondolkodás, tanulási stratégiák, vitázás, érveléstechnika, kommunikáció, értő olvasás, íráskészség, stb. – fejlesztésével, emellett elkezdjük a diákok érdeklődési köreinek feltérképezését, kibővítését és a lehetséges továbbtanulási irányokkal való ismerkedést.

Ismerd meg tanárainkat!

Sophomore év

Sophomore – 10. évfolyam

A tizedikeseknek szóló évfolyam középpontjában a pályaorientáció áll. A fókusz a különböző tudományterületek megismerésére helyeződik, és és hogy ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, illetve valódi szakmákhoz.

Minden negyedévben tematikus workshopok keretében egy-egy hétköznapi témát járunk körül, amelyen keresztül diákjaink betekintést nyernek a körülöttük lévő világ problémáiba és azok megoldási lehetőségeibe.  Ezáltal fejlődik a diákok problémamegoldási készsége, kritikai gondolkodása valamint tudományos szókincse is, és választékosabban tudják kifejezni magukat angolul.

Ismerd meg tanárainkat!

Junior év

Junior – 11. évfolyam

A hangsúly a különböző szakterületek gyakorlati oldalának megismerésére helyeződik, hogy segítsünk megtalálni a számukra megfelelő irányt. A diákok a témához kapcsolódó szemináriumokon vesznek részt, cégeket látogatnak meg és meghívott szakemberekkel beszélgetnek, így megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit és tisztában lesznek azzal, hogy milyen területek érdeklik őket és milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után

A diákok megtanulnak komplex szakmai anyagokat értelmezni angolul, és megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket is. Eközben folyamatosan erősítjük akadémiai és személyes profiljukat, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a külföldi egyetemeken elvárt motivációs levél megírásához, akár az első munkahelyeikre készülő önéletrajzhoz vagy az állásinterjún.

Ismerd meg tanárainkat!

Alternatív oktatási program - 12. osztályosoknak szóló Senior évfolyamunk

Senior – 12. évfolyam

A Senior évben a diák céljaihoz illő továbbtanulási ország, egyetemek és szakok megtalálásával, a felvételi anyagok összeállításával és a felsőoktatásban szükséges készségek gyakorlásával foglalkozunk.

A diákok egyéni mentoruk, felvételi tájékoztatók és külföldi alumnihálózatunk segítségével találják meg a lehetőségeikhez és céljaikhoz leginkább illő egyetemeket, szakokat. Az egyéni mentorálás végigkíséri őket a felvételi folyamaton, hogy erős jelentkezési anyagot adnak le ezekbe az intézményekbe.

Emellett a diákok a későbbi évekre is hasznos készségeket sajátítanak el, mint az akadémiai esszéírás, a kutatásmódszertan és más egyetemi készségeket, valamint megtanulnak jó önéletrajzot, motivációs levelet írni, és személyes pénzügyeket kezelni.

Ismerd meg tanárainkat

Regisztráció a nyílt napra

*A regisztrációval kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Engame Akadémia adatkezelési szabályzatát.

Online csatlakozás

Az online nyílt nap platformja a Zoom lesz. A csatlakozási linkeket, valamint a csatlakozáshoz szükséges információkat a regisztrációt követően emailben továbbítjuk neked.

Az előadást és a workshopot két különböző linken érheted majd el. Az előadás egy Zoom Webinar, a bemutató workshopunk pedig egy Zoom Meeting keretein belül zajlik majd.

Mire lesz szükséged?

 • Az előadáshoz való csatlakozásra: stabil internetkapcsolatra és egy eszközre (ez lehet számítógép, laptop, tablet vagy telefon is).
 • A bemutató workshophoz való csatlakozásra: stabil internetkapcsolatra és egy lehetőleg kamerával és mikrofonnal felszerelt eszközre (legjobb, ha számítógépről vagy laptopról tudsz csatlakozni).

Ha szülőként és diákként együtt vennétek részt az online nyílt naphoz, érdemes úgy készülnötök, hogy a workshop idején lehetőleg két eszközről, különböző helyiségekből tudjatok csatlakozni. 

Így a diákok zavartalanul vehetnek részt a foglalkozáson, a szülők pedig tovább beszélgethetnek az előadást követő kérdezz-feleleken.