Továbbtanulás Ausztriában és Németországban!

Ismerd meg a két ország továbbtanulási lehetőségeit és sajátosságait!

Ezt a kurzust elsősorban olyan 10-12. évfolyamos diákoknak ajánljuk, akik azt tervezik vagy még csak fontolgatják, hogy német vagy osztrák egyetemen tanulnak majd tovább. A képzés során kapott információk az előzetes tájékozódásban, a konkrét tervezésben és a jelentkezésre való felkészülésben egyaránt hasznos segítséget nyújtanak.

Legfontosabb tudnivalók:

Részvételi díj: 74.900 Ft.
A jelentkezés a befizetéssel válik véglegessé.

Early bird kedvezmény: 69.900 Ft.
2023. december 4. 23:59-ig.

Továbbtanulás Németországban és Ausztriában

Mindkét ország rendkívül jelentős hagyományokkal büszkélkedhet a felsőoktatás terén, számos egyetemük ma is a világ élvonalába tartozik. Emellett vannak olyan sajátosságaik, amik mind a Magyarországon, mind a más országokban megszokottaktól kisebb-nagyobb mértékben eltérnek. 

Ezeknek az adott országra vagy akár egyes intézményekre jellemző vonásoknak az ismerete a tanulmányok kiválasztásakor, valamint a sikeres felvételire való felkészülésben is előnyt jelent. A kurzus a felvételi folyamat egyes fontos elemeinek teljesítéséhez, így például a megfelelő motivációs levél megírásához is közvetlen segítséget kínál.

Oktatási módszerek

Az órák az egyes témákhoz kapcsolódó prezentációk mentén zajlanak, melyek közben és után a résztvevők is feltehetik kérdéseiket. Lesznek csoportosan megoldandó feladatok, míg az önéletrajz és a motivációs levél megírása az előzetesen megismert szempontok szerint önállóan történik majd. Az így készült anyagokat a diákok közösen megvitatják az oktatóval, és a résztvevők egyéni visszajelzést is kapnak rájuk.

A kurzus célja

A kurzus során a diákok egy átfogó képet kapnak a németországi és ausztriai továbbtanulásról. Megismerkednek a specifikumokkal és a közös pontokkal. Segítséget kapnak a megfelelő egyetem és szak kiválasztásához, valamint hasznos információkhoz jutnak a német és osztrák egyetemi felvételhez szükséges előkészületekkel, szakokkal és a felvételi menetével kapcsolatban.

A diákoknak a foglalkozások során lehetőségük lesz:

Erre számíthatnak a diákok az egyes alkalmakon

  • Miért érdemes Ausztriában vagy Németországban tanulni?
  • A németországi és ausztriai felsőoktatás sajátosságai.
  • Hogyan válasszunk szakot és felsőoktatási intézményt?
  • Hogyan írjunk jó önéletrajzot és motivációs levelet?
  • Jelentkezési folyamat, nyelvi elvárások, egyéb követelmények.
  • A tanulmányok megkezdése előtti teendők és más gyakorlati tudnivalók.
  • Önéletrajzzal és motivációs levéllel kapcsolatos visszajelzések, észrevételek.
  • A továbbtanulás tervezése, összefoglalás.

Vélemények

Tóth Mihály

A kurzus oktatója

Tóth Mihály Bajorországban, az Eichstätti Katolikus Egyetemen szerzett Magister Artium fokozatot filozófiából és művészettörténetből. Egyetemi oktatóként, majd művészeti és felnőttképzési szervezőként dolgozott, mentálhigiénés szakemberként pedig egyéni segítői és csoportvezető tevékenységet is végez. Az Engame Akadémiával 4 éve működik együtt mint szemináriumvezető és mentor. Németországi tanulmányait élete meghatározó élményei között tartja számon. Örömmel segít minden fiatalnak, hogy hasonló tapasztalatokat szerezzen, és esélye nyíljon ezeket mind személyes életében, mind szakmai téren kamatoztatni.

Jelentkezés

A jelentkezés akkor érvényes, illetve a kedvezményes részvételi díjat akkor tudjuk biztosítani, ha a jelentkezési űrlapot a megadott határidőig bekülditek, valamint a részvételi díjat legkésőbb a díjbekérőn található határidőig befizetitiek (a díjbekérőt a jelentkezést követően küldjük ki a szülő e-mail címére). A helyeket a befizetések sorrendjében tudjuk biztosítani, ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni, és befizetni a részvételi díjat.

Résztvevő adatai
Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?
Felnőttképzési adatok - Diák


Számlázási adatok

Szülő adatai
Általános szerződési feltételek és adatkezelés