Pályaorientáció önismereten keresztül

Ismerd meg személyiséged, erősségeid és lehetőségeid!

Várunk szeretettel minden olyan középiskolás diákot, akit már foglalkoztat a jövője, szeretné jobban megismerni magát, szeretne tudatosabb döntést hozni arról, hogy melyik tudományterületen mélyüljön el a továbbtanulása során, valamint tájékozódni kíván a 21. századi pályaválasztás legfőbb kihívásairól.

Legfontosabb tudnivalók:

Részvételi díj: 74.900 Ft.
A jelentkezés a befizetéssel válik véglegessé.

Early bird kedvezmény: 69.900 Ft.
2023. november 30. 23:59-ig.

Oktatási módszerek

Drámapedagógiai eszközök, és strukturált csoportmunka lesz a segítségünkre abban, hogy a pályaorientáció témájában játékos és interaktív módon mélyüljünk el.

A kurzus célja

A foglalkozásokon a fő hangsúly a pályaválasztáshoz szükséges önismereti tapasztalatok megszerzésén lesz. Ehhez megvizsgáljuk az egyes tantárgyak és tudományterületek hasznosságát a pályaválasztás szemszögéből. Feltérképezzük, hogy a 21. századi munkaerőpiaci kihívások tükrében milyen lehetőségei vannak a jelen generációnak a munka frontján.

A diákoknak a foglalkozások során lehetőségük lesz:

A pályaorientációról

A sikeres pályaorientáció az önismerettel kezdődik. A pályaválasztás akkor tekinthető sikeresnek, ha a személyi jellemzők és a munkaköri jellemzők között magas az összhang. Ehhez elengedhetetlen, hogy a diák tisztában legyen a személyiségével, készségeivel, és nem utolsó sorban az általa legfontosabbnak tartott értékekkel. Ezen információk birtokában magabiztosan tud elindulni a pályaválasztás útján. Kevesebb kitérővel juthat el ahhoz az álláshoz, ami az általa elképzelt életbe illeszkedik. Így tudja leginkább kibontakoztatni a benne szunnyadó képességeket.

Ez a kihívás a 21. században nehezebb mint valaha, hiszen a folyton megújuló munkaerőpiac elvárásaihoz igazodva kell megállni a helyünket. Ezért kiemelkedően fontos, hogy a mai diákok tudatosan, és a megfelelő információkkal felvértezve induljanak el ezen az úton. A kurzuson ebben támogatjuk őket.

Erre számíthatnak a diákok az egyes alkalmakon

  • A pályaorientáció folyamatának bemutatása, az ezzel kapcsolatos tévhitek és hiedelmek feltárása.
  • Foglalkozási személyiségtípusok feltárása kérdőív segítségével.
  • Segítség a személyiségünkhöz illő egyetemi szak kiválasztásához.
  • A pályaorientációt befolyásoló legfontosabb értékek feltérképezése.
  • A munkaerőpiac kihívásai – mennyiben kell máshogy állni a pályaválasztáshoz mint a technológiai forradalom előtt?
  • A jövő legmenőbb munkái. Milyen lenne a számodra ideális munka?
  • Motivációs levél mint önismereti eszköz – saját motivációs levél megszerkesztése.
  • Lezárás, összegzés, reflektálás a tanultakra.

Vélemények

Kőműves Edina

A kurzus oktatója

Kőműves Edina francia és történelem szakos tanár, formális és non-formális oktatásban is tapasztalatot szerzett.
 
Magyarországon, Franciaországban és Csehországban tanult, illetve Fulbright tanári ösztöndíjasként az USA-ban fejlesztette magát “media literacy” oktatás témában. Többek között ezzel kapcsolatosan is készített önálló tananyagot oktatási projektként. Szívügye a játékosítás és a kompetenciafejlesztés. A magyaron kívül angol, francia nyelven felsőfokon beszél, és hollandul és németül is kommunikál.
komuves-edina

Tóbiás Lonci

A kurzus oktatója

Tóbiás Lonci 15 éves kora óta foglalkozik Magyarországon és Franciaországban gyerekekkel és fiatalokkal.

Jelenleg mesterszakos hallgatóként fenntarthatóságot tanul öt európai egyetem közös, innovatív képzésén. Előnyben részesíti a nonformális, tapasztalati tanulást a készségfejlesztés során, fontosnak tartja az önismeretet, az önreflexiót és a nyitottságot a változásra, fejlődésre.

Jelentkezés

A jelentkezés akkor érvényes, illetve a kedvezményes részvételi díjat akkor tudjuk biztosítani, ha a jelentkezési űrlapot a megadott határidőig bekülditek, valamint a részvételi díjat legkésőbb a díjbekérőn található határidőig befizetitiek (a díjbekérőt a jelentkezést követően küldjük ki a szülő e-mail címére). A helyeket a befizetések sorrendjében tudjuk biztosítani, ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni, és befizetni a részvételi díjat.

Résztvevő adatai
Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?
Felnőttképzési adatok - Diák


Számlázási adatok

Szülő adatai
Általános szerződési feltételek és adatkezelés