Külföldi továbbtanulás

Ismerd meg a külföldi továbbtanulás előnyeit és kihívásait!

Minden olyan 2023. szeptemberében 10-12. évfolyamba lépett diákot szeretettel várunk a kurzuson, aki még csak fontolgatja vagy már el is döntötte, hogy külföldön szeretne egyetemre járni. Amennyiben a döntéshozatalhoz átfogó képre lenne szükséged, és előzetes támogatásra a felvételire való felkészülésben, ez a kurzus Neked szól.

Legfontosabb tudnivalók:

Részvételi díj: 74.900 Ft.
A jelentkezés a befizetéssel válik véglegessé.

Early bird kedvezmény: 69.900 Ft.
2023. november 30. 23:59-ig.

A külföldi továbbtanulásról

Ha felmerült benned a külföldi továbbtanulás gondolata, elsőként mérlegelned kell, hol és miért szeretnél továbbtanulni – és hogy a jelenlegi céljaidhoz és a lehetőségeidhez képest valóban ez-e a jó út.

Fontos, hogy időben megismerkedj az opcióiddal, hiszen a követelmények teljesen eltérőek lehetnek az itthoni felvételi elvárásoktól és folyamattól. Az oktatási rendszerek és módszerek, valamint a képzések fókusza és felépítése nem csak országonként rendkívül változóak, hanem az egyes egyetemek és szakok között is lényeges különbségek lehetnek.

A kurzus során segítünk feltérképezni a külföldi továbbtanulással kapcsolatos lehetőségeket és kihívásokat, illetve elkezdjük a felkészülést az önéletrajz és a motivációs levél megírásával.

Oktatási módszerek

Az órák egy része előadás formában zajlik, mely után a diákoknak lehetőségük nyílik feltenni kérdéseiket. Emellett lesznek témák, amelyeket kis csoportokban, közös munkával dolgoznak fel. Az önéletrajz és a motivációs levél megírása pedig egyéni feladat, melyre visszajelzést kapnak.

A kurzus célja

A kurzus során a diák megtanul önéletrajzot és motivációs levelet írni, valamint azt, hogyan építsen személyes profilt. A kurzus végére általános áttekintést kap a felvételihez szükséges előkészületekről, szakokról, egyetemekről, azok felvételi elvárásairól és menetéről.

A diákoknak a foglalkozások során lehetőségük lesz:

Erre számíthatnak a diákok az egyes alkalmakon

  • Magyarország vs. külföld: előnyök, hátrányok.
  • Különböző szakok, szakirányok bemutatása.
  • Célország kiválasztása: jelentkezési folyamatok, esetleges előnyök és hátrányok bemutatása.
  • Mit keresnek az egyetemek a jelentkezőkben? – Profilépítés
  • Az önéletrajz elkészítése: mi kerüljön bele, mit lehet kihagyni?
  • Motivációs levél és egyéb szükséges dokumentumok.
  • Hogyan találd meg a neked való egyetemet?
  • Összefoglalás, saját továbbtanulási terv készítése.

Vélemények

Varga Dóra

A kurzus oktatója

Varga Dóra karrier és pályaorientációs coach, 5 éve a Engame Akadémia mentora és tutora, a külföldi és kiváltképp a hollandiai továbbtanulás szakértője. Emelett 15 éve holland tanárként is dolgozik. Az ELTE Néderlandisztika szakán és a Universiteit van Amsterdamon tanult ösztöndíjjal, és szerzett tanári mester diplomát.

“Minden új tanévben nagy kíváncsisággal és izgalommal várom, hogy megismerhessem új diákjaimat, és együtt fedezhessük fel a bennük rejlő tehetséget, valódi érdeklődést és azt, hogy milyen irány, egyetemi szak lehetne számukra a legtesthezállóbb, hol és miben tudnának igazán kinyílni és tudásukat a legjobban kamatoztatni. Számomra ez egy végtelenül izgalmas és sok örömteli pillanatot adó kihívás minden évben.”

Jelentkezés

A jelentkezés akkor érvényes, illetve a kedvezményes részvételi díjat akkor tudjuk biztosítani, ha a jelentkezési űrlapot a megadott határidőig bekülditek, valamint a részvételi díjat legkésőbb a díjbekérőn található határidőig befizetitiek (a díjbekérőt a jelentkezést követően küldjük ki a szülő e-mail címére). A helyeket a befizetések sorrendjében tudjuk biztosítani, ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni, és befizetni a részvételi díjat.

Résztvevő adatai
Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?
Felnőttképzési adatok - Diák


Számlázási adatok

Szülő adatai
Általános szerződési feltételek és adatkezelés