Hasznos tanulási stílusok és stratégiák

Tanulj okosabban, tanulj kevesebbet! – A hatékony tanulás receptkönyve

A képzés minden olyan diáknak szól, aki szeretné megismerni a hatékony tanulás titkát, a gyakorlatban is kipróbálni a leghasznosabb tanulási technikákat, valamint időt és energiát megtakarítani a gimnáziumi és az egyetemi évek alatt.

Legfontosabb tudnivalók:

Részvételi díj: 74.900 Ft.
A jelentkezés a befizetéssel válik véglegessé.

Early bird kedvezmény: 69.900 Ft.
2023. november 30. 23:59-ig.

A hatékony tanulási technikákról

Kíváncsi vagy arra,

Amennyiben bármelyik kérdésre igen a válaszod, úgy ez a kurzus Neked szól!

A Study less, study smart egy olyan gyakorlati képzés, mely konkrét eszközöket kínál a diákoknak arra, hogy a lehető leghatékonyabban használják ki a tanulással töltött időt, valamint betekintést nyerjenek az agy, és azon belül is a memória rejtélyes működésébe. Mindehhez naprakész kutatási eredményeket, és az egyik legkiválóbb alkalmazott kognitív pszichológiáról írt könyvet használva sorvezetőként.

Oktatási módszerek

Ezen a képzésen saját magad fedezheted fel a különböző tanulási technikákban és stratégiákban rejlő lehetőségeket különböző gyakorlatokon, gondolatkísérleteken és szimulációkon keresztül. Fontos hogy nyitottan állj hozzá a témához és a csoporttársaidhoz, hiszen nagy szerepet kap a foglalkozás alatt az együtt gondolkodás és a tanulással kapcsolatos tabuk megdöntése.

A kurzus célja

A foglalkozásokon a fő hangsúly olyan technikák és módszerek megismerésén és gyakorlásán lesz, amelyek jelentősen képesek javítani a tanulás hatékonyságát.

A diákoknak a foglalkozások során lehetőségük lesz:

Erre számíthatnak a diákok az egyes alkalmakon

  • Ki vagy te és miért veszel részt a képzésen? Te hogyan tanulsz?
  • Mik az emberi memória legfontosabb sajátosságai? Melyek a leghatékonyabb tanulási és időmenedzsment technikák?
  • Egy kis pszichológiai áttekintés az emberi memória működéséről, a rövid- és hosszútávú memória között különbségekről és az ezeket támogató módszerekről.
  • Érdekes kísérletek és eredmények a memóriakutatás világából
  • Gyakorlat teszi a mestert! Jegyzetelési, vizsga felkészülési és további tanulási technikák gyakorlása
  • Hogyan hozd ki a legtöbbet a rendelkezésedre álló időből? Idő- és projektmenedzsment technikák bemutatása
  • Beszéljünk a nyelvtanulásról! Mi a különbség egy nyelv megtanulása és elsajátítása között? Milyen technikákat alkalmazhatsz? Milyen applikációkat és hogyan érdemes használni?
  • Összefoglalás és lezárás

Vélemények

Násztor Péter

A kurzus oktatója

Násztor Péter a Magyar Táncművészeti Főiskolán, majd az ELTE spanyol-angol szakán folytatta tanulmányait. Több évet dolgozott és tanult Argentínában is, ahol főként szervezetfejlesztéssel, valamint nyelvtanárok és önkéntesek képzésével foglalkozott. A pandémia alatt belevetette magát az alkalmazott kognitív pszichológia és nyelvészet világába és azóta is folyamatosan képzi magát ezen a területen. Észak-Argentínában létrehozott egy online nyelviskolát, mely a hagyományos nyelvoktatási princípiumokat elvetve Dr. Stephen Krashen féle természetes nyelvelsajátítási módszertanát vette alapul. Jelenleg az Engame Akadémia mentora és tanára, Freshman évfolyam vezető tanára, valamint az iskolai kapcsolatokért felelős munkatársa.

Jelentkezés

A jelentkezés akkor érvényes, illetve a kedvezményes részvételi díjat akkor tudjuk biztosítani, ha a jelentkezési űrlapot a megadott határidőig bekülditek, valamint a részvételi díjat legkésőbb a díjbekérőn található határidőig befizetitiek (a díjbekérőt a jelentkezést követően küldjük ki a szülő e-mail címére). A helyeket a befizetések sorrendjében tudjuk biztosítani, ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni, és befizetni a részvételi díjat.

Résztvevő adatai
Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?
Felnőttképzési adatok - Diák


Számlázási adatok

Szülő adatai
Általános szerződési feltételek és adatkezelés