9-12. évfolyamos leszel szeptembertől?
Szeretnéd tudatosan építeni a jövődet?

Alternatív oktatási programunk segít – immár online is.

Már ismered a budapesti programunkat?

Az Engame Akadémián hiszünk abban, hogy egy nyitott szemléletű, támogató közegben a tanulás, a pályaválasztás és a felnőtté válás folyamata stressz helyett izgalmas felfedezéssé válik.

Diákjainkkal azon dolgozunk közösen, hogy a középiskola alatt és után egy olyan útra léphessenek, amely egy szívvel-lélekkel végzett hivatás megtalálásához és egy kiegyensúlyozottabb felnőtt élethez vezet.

Missziónkkal összhangban 2020 szeptemberétől online is elérhetővé tesszük alternatív oktatási programunkat, hogy a Budapesttől való távolság egyetlen fejlődni akaró diák számára se lehessen többé akadály.

Mikor válaszd az online programot?

 • Ha már régóta szeretnél csatlakozni az Engame-hez, de eddig megakadályozott, hogy nem tudnál személyesen részt venni a programokon.
 • Ha messzebb élsz Budapesttől és túl sok idődet venné el heti szinten bejárni az órákra, vagy ha eddig csak hétvégén tudtál volna jönni, pedig szívesen részt vennél a hétköznap lévő programokon is.
 • Ha a személyes közösség másodlagos számodra és elsősorban a fejlesztő programok érdekelnek.
 • Ha szeretnéd többet gyakorolni a digitális készségeket és azt, hogy hogyan lehet hatékonyan tanulni és dolgozni online.

Miről szól a program?

Pályaválasztás

Önismerettel kezdünk, mellette látókört tágítunk és bemutatjuk a lehetőségeidet, végül az érdeklődési köreid mentén konkrét szakterületekre és a felvételire fókuszálunk.

Készségfejlesztés

Csapatmunka, kreativitás, kritikus gondolkodás, hatékony kommunikáció, érveléstechnika, prezentációs készség – csak néhány példa mindarra, amit gyakorolhatsz nálunk.

Magabiztos nyelvtudás

A nyelv a kommunikáció eszköze: itt nem baj, ha néha hibázol, ha közben ki tudod fejezni magad. Minden programunk angolul zajlik, így hamar megszerezheted a rutint.

Továbbtanulás

A számodra legmegfelelőbb egyetemet és szakot keressük, legyen az itthon vagy külföldön. Ha megvan, segítünk, hogy bekerülj és sikerrel vehesd az akadályokat.

Mi történik az évfolyamokon?

Freshman év

Freshman – 9. évfolyam

Az első középiskolai évben elsősorban olyan készségekkel foglalkozunk, amelyeket a diákok rövid távon is kamatoztatni tudnak.

A kooperatív tanulás módszertanát alkalmazzuk. A diákok 4 fős csoportokban dolgoznak egy-egy izgalmas témán, például saját éttermet terveznek a piackutatástól a közösségi médiában való kommunikációig, vagy épp kidolgozzák, hogyan kezelhetnénk jobban a társadalmi problémákat, ha újrakezdhetnénk a Marson.

A hatékony tanuláson és másokkal való együttműködésen túl azt is fejlesztjük, hogyan reflektáljanak saját magukra, a munkájukra, környezetükre és társaikra.

Sophomore – 10. évfolyam

Ezen az évfolyamon minden negyedévben tematikus workshopok keretében egy-egy hétköznapi témát járunk körül, amelyen keresztül diákjaink betekintést nyernek a körülöttük lévő világ problémáiba és azok megoldási lehetőségeibe, így széles látókörre tesznek szert és képesek lesznek tudatosabb döntéseket hozni.

A fókusz a különböző tudományterületek megismerésére helyeződik, és arra, hogy ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, illetve valódi szakmákhoz.

Az év végére fejlődik többek között a diákok problémamegoldási készsége, kritikai gondolkodása valamint tudományos szókincse is, és választékosabban tudják kifejezni magukat angolul.

Sophomore év

Junior év

Junior – 11. évfolyam

A hangsúly a különböző szakterületek gyakorlati oldalának megismerésére helyeződik, hogy elkezdjen kirajzolódni a megfelelő továbbtanulási irány.

A diákok szemináriumokon vesznek részt, cégeket látogatnak meg és különböző szakemberekkel beszélgetnek online, így megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit és tisztában lesznek azzal, hogy milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után.

Megtanulnak komplex szakmai anyagokat értelmezni angolul, és megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket is. Eközben folyamatosan erősítik akadémiai és személyes profiljukat, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a külföldi egyetemeken elvárt motivációs levél megírásához, akár az első munkahelyeikre készülő önéletrajzhoz.

Senior – 12. évfolyam

A Senior évben a diákok egyéni mentoruk, felvételi tájékoztatók és a világ minden táján tanuló alumnihálózatunk segítségével találják meg a lehetőségeikhez és céljaikhoz leginkább illő egyetemeket, szakokat. Az egyéni mentorálás végigkíséri őket a felvételi folyamaton, hogy erős jelentkezési anyagot adhassanak le ezekbe az intézményekbe.

Emellett a diákok olyan, a későbbi évekre is hasznos készségeket sajátítanak el, mint az akadémiai esszéírás vagy a kutatásmódszertan, megtanulnak jó önéletrajzot, motivációs levelet írni, vagy akár személyes pénzügyeket kezelni.

Alternatív oktatási program - 12. osztályosoknak szóló Senior évfolyamunk

Online oktatás – lehet ezt jól csinálni?

A rövid válaszunk: igen.

A digitális oktatásra való hirtelen átállás nem mindenhol ment zökkenőmentesen. Érthető tehát, ha fenntartásaid vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire lehet hatékony egy alternatív oktatási program online.

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az online oktatás nem újdonság, sőt bizonyos területeken régóta bevett formája az önfejlesztésnek és új készségek elsajátításának.

Ha kellő felkészülés és szaktudás áll mögötte, legalább annyira jól tud működni, mint ha személyesen vennél részt a foglalkozásokon. Csak épp egy percet sem kell utazással töltened miatta.

Mások a keretek, mások a módszerek, de az eredmény ugyanaz: ha tényleg szeretnél fejlődni és részt veszel a foglalkozásokon (legyen az személyesen vagy online), nemcsak versenyelőnyhöz juthatsz az iskolában és később az első munkahelyeiden, hanem képes leszel tudatosabb döntéseket hozni önmagadról és a jövődről.

Programunk a lehetőségek tárházát kínálja neked, és csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle.

Visszajelzések az Engame online oktatásról

 

“Örülök, hogy az Engame-ben tanulhattam meg használni a Zoomot és nem az iskolában kellett, mert itt nem néznek le akkor sem, ha valamit rosszul csinálok.”

“Elég introvertált vagyok, és arra jöttem rá, hogy online sokkal könnyebben be tudok kapcsolódni egy-egy beszélgetésbe, mint élőben, és magabiztosabb tudok lenni.”

“Imádtam, hogy online voltak a szakemberekkel való beszélgetések, mert nem budapestiként sokkal könnyebb volt részt venni rajtuk. Ráadásul így olyan szakértőktől is hallhattunk, akik más országokban élnek.”

“Nagyon tetszett, hogy a tanárokkal együtt, évfolyamtól függetlenül tudtunk videochatelni. És végre voltak online jógaórák! :)”

“Őszintén szólva szkeptikus voltam ezzel az egész online-nal, de most is sikerült kellemes meglepetést okoznotok, ahogy az már sokszor történt.”

Sophomore éves diákprojekt
Beszélgetések külföldről bejelentkező szakemberekkel
Diákjaink fotós kihívást szerveztek, hogy színesítsék az otthon töltött napokat
Online céglátogatás a Political Capitalnél
Freshman diákjaink éttermet terveztek
Érzelmi ellenálló képesség és személyes hatékonyság workshopok online
Videós interjúk diákokkal, sikeres projektek
Beszélgetések külföldön élő volt diákjainkkal

Miben más az online, mint az élő?

 • Minden foglalkozás online zajlik. Évente több alkalommal személyes találkozókat is szervezünk kifejezetten az online programban részt vevő diákoknak.
 • Az online program résztvevői szabadon csatlakozhatnak bizonyos élőben zajló programokhoz is, például a közösségi alkalmakhoz vagy az egész napos eseményekhez.
 • Az online program lehetővé teszi, hogy külföldön élő mentorokat, szakembereket is bevonjunk az oktatásba, így a résztvevő diákok még nagyobb szakmai és nyelvi változatosságot élvezhetnek.
 • Havonta minimum egy online céglátogatást (Field trip) és szakemberekkel való beszélgetést (Meet the expert) szervezünk. A meglévő diákklubok (Society) közül néhányhoz online is van lehetőség csatlakozni, és online is szerveződhetnek új diákklubok!
 • A Junior évben 3 tudományterület szemináriumai választhatók (természettudomány, társadalomtudomány, bölcsészettudomány). Ezek általánosabb témájúak, mint az élőben zajló foglalkozások, így lehetőséget adnak rá, hogy a diákok szélesebb rálátást kapjanak egy-egy témára.
 • Nagyobb hangsúlyt kapnak a digitális készségek.
 • A kisebb létszám miatt több egyéni figyelem jut egy-egy diákra.

Jelentkezés

 

A program szeptember elején indul.

A regisztrációs lapon jelöld be, hogy az online program érdekel!

Jelentkezési határidő az aktuális felvételi körre: augusztus 19.

Gyere el online nyílt napunkra és tudj meg mindent a programról!

Gyakran ismételt kérdések

A 2020/2021-es tanévben korlátozott számú helyet hirdetünk meg az online programban:

 • Freshman évfolyam: maximum 16 diák
 • Sophomore évfolyam: maximum 18 diák
 • Junior évfolyam: maximum 20 diák
 • Senior évfolyam: maximum 20 diák

Ha ezek a helyek betelnek, várólistára lehet jelentkezni. Ebben az esetben érdeklődéstől függően a második félévtől indulhat új csoport.

A Freshman, Sophomore és Junior évben heti 1 x 2 óra az alap foglalkozás.

Ha valakinek ennél több ideje van, lehetősége van Sophomore-ként bekapcsolódni egy Junior szemináriumba, Juniorként pedig egynél több szemináriumon is részt venni.

A Senior program, amikor a diákok rendszerint a legelfoglaltabbak a középiskolával, ennél még rugalmasabb. A csoportos foglalkozásokat több különböző időpontban is meghirdetjük, a tájékoztató előadásokról pedig felvétel készül, így biztosan nem maradsz le semmiről.

A Sophomore, Junior és Senior évben a tutorral/mentorral való egyéni találkozók időpontját közösen beszélitek meg, így ezeket teljesen a saját időbeosztásodnak megfelelően tudod alakítani.

A fő foglalkozások mellett havonta minimum 1 alkalommal lesz online field trip (céglátogatás), illetve Meet the expert (különböző szakemberekkel való beszélgetés a munkájukról, életútjukról) esemény. Ezekre előre meghirdetett időpontban, hétköznap délutánonként kerül majd sor.

Negyedévente egyszer szombati napokon szervezünk egész napos workshopokat is, ezeket élőben tartjuk, de az online program résztvevői számára is nyitottak (és ajánlottak).

Szintén negyedévente személyes évfolyamtalálkozót és közösségi programokat is szervezünk.

A foglalkozásokat alapvetően hétköznap délután 16:00-19:00 között vagy szombatonként tartjuk.

A Freshman és a Sophomore évfolyamon a 2020/2021-es tanévben egy csoport indul, a fő foglalkozások időpontját hamarosan közzétesszük.

A Junior évben szombatonként lesznek a szemináriumok.

A Senior évben rugalmasan, előre meghirdetett időpontban lesznek a csoportos foglalkozások, melyekre a diákok egyénileg jelentkezhetnek.

A fő foglalkozásokon kívüli programokat előre meghirdetett időpontokban (hétköznap délután vagy szombaton) tartjuk, ezekre mindenki saját időbeosztása és érdeklődési köre szerint jelentkezhet.

Ugyanannyiba, mint az élőben zajló programunk, azaz egy tanév ára 65 000 Ft/hó. Egy tanév 10 hónapból áll, tehát a teljes tandíj 650 000 Ft/tanév.

A tandíjat csökkentő tanulmányi és szociális ösztöndíjaink az online programon is ugyanúgy igénybe vehetők.

További információ a tandíjról és az ösztöndíjakról >>

Igen, csak rajtad múlik, hogy melyik programban szeretnél részt venni. Ha később mégis inkább személyesen jönnél, év közben is van lehetőséged váltani (a Freshman és Sophomore évfolyamon félévkor, a Junior évfolyamon negyedévente, a Senior évben bármikor.)

Igen! A Freshman (9.) és Sophomore (10.) évfolyamokon félévtől, a Junior (11.) évfolyamon negyedévente, a Senior (12.) évben pedig bármikor lehet váltani.

További kérdésed van az online programról?
Keresd Fekete Gergely kollégánkat az admission@engame.hu címen vagy a +36 70 622 0373-as telefonszámon!