Szeretnéd tudatosan építeni a jövődet?

Alternatív oktatási programunk segít – immár online is.

Már ismered a budapesti programunkat?

Az Engame Akadémián hiszünk abban, hogy egy nyitott szemléletű, támogató közegben a tanulás, a pályaválasztás és a felnőtté válás folyamata stressz helyett izgalmas felfedezéssé válik.

Diákjainkkal azon dolgozunk közösen, hogy a középiskola alatt és után egy olyan útra léphessenek, amely egy szívvel-lélekkel végzett hivatás megtalálásához és egy kiegyensúlyozottabb felnőtt élethez vezet.

Missziónkkal összhangban 2023 februártól online is elérhetővé tesszük alternatív oktatási programunkat, hogy a Budapesttől való távolság egyetlen fejlődni akaró diák számára se lehessen többé akadály.

Mikor válaszd az online programot?

 • Ha már régóta szeretnél csatlakozni az Engame-hez, de eddig megakadályozott, hogy nem tudnál személyesen részt venni a programokon.
 • Ha messzebb élsz Budapesttől és túl sok idődet venné el heti szinten bejárni az órákra, vagy ha eddig csak hétvégén tudtál volna jönni, pedig szívesen részt vennél a hétköznap lévő programokon is.
 • Ha szeretnéd többet gyakorolni a digitális készségeket és azt, hogy hogyan lehet hatékonyan tanulni és dolgozni online.

Miről szól a program?

Pályaválasztás

Önismerettel kezdünk, mellette látókört tágítunk és bemutatjuk a lehetőségeidet, végül az érdeklődési köreid mentén konkrét szakterületekre és a felvételire fókuszálunk.

Készségfejlesztés

Csapatmunka, kreativitás, kritikus gondolkodás, hatékony kommunikáció, érveléstechnika, prezentációs készség – csak néhány példa mindarra, amit gyakorolhatsz nálunk.

Magabiztos nyelvtudás

A nyelv a kommunikáció eszköze: itt nem baj, ha néha hibázol, ha közben ki tudod fejezni magad. Minden programunk angolul zajlik, így hamar megszerezheted a rutint.

Továbbtanulás

A számodra legmegfelelőbb egyetemet és szakot keressük, legyen az itthon vagy külföldön. Ha megvan, segítünk, hogy bekerülj és sikerrel vehesd az akadályokat.

Mi történik az évfolyamokon?

Freshmore – 9-10. évfolyam

Ezen az évfolyamon minden negyedévben tematikus workshopok keretében egy-egy hétköznapi témát járunk körül, amelyen keresztül diákjaink betekintést nyernek a körülöttük lévő világ problémáiba és azok megoldási lehetőségeibe, így széles látókörre tesznek szert és képesek lesznek tudatosabb döntéseket hozni.

A fókusz a különböző tudományterületek megismerésére helyeződik, és arra, hogy ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, illetve valódi szakmákhoz.

Az év végére fejlődik többek között a diákok problémamegoldási készsége, kritikai gondolkodása valamint tudományos szókincse is, és választékosabban tudják kifejezni magukat angolul.

A Freshmore csoport foglalkozásai 2023 februártól várhatóan hétfőnként 17:30-19:00 lesznek.

Freshmore
Junior

Junior – 11. évfolyam

A hangsúly a különböző szakterületek gyakorlati oldalának megismerésére helyeződik, hogy elkezdjen kirajzolódni a megfelelő továbbtanulási irány.

A diákok szemináriumokon vesznek részt és különböző szakemberekkel beszélgetnek online, így megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit és tisztában lesznek azzal, hogy milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után.

Megtanulnak komplex szakmai anyagokat értelmezni angolul, és megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket is. Eközben folyamatosan erősítik akadémiai és személyes profiljukat, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a külföldi egyetemeken elvárt motivációs levél megírásához, akár az első munkahelyeikre készülő önéletrajzhoz.

Senior – 12. évfolyam

A Senior évben a diákok egyéni mentoruk, felvételi tájékoztatók és a világ minden táján tanuló alumnihálózatunk segítségével találják meg a lehetőségeikhez és céljaikhoz leginkább illő egyetemeket, szakokat. Az egyéni mentorálás végigkíséri őket a felvételi folyamaton, hogy erős jelentkezési anyagot adhassanak le ezekbe az intézményekbe.

Emellett a diákok olyan, a későbbi évekre is hasznos készségeket sajátítanak el, mint az akadémiai esszéírás vagy a kutatásmódszertan, megtanulnak jó önéletrajzot, motivációs levelet írni, vagy akár személyes pénzügyeket kezelni.

Terveink szerint Senior csoport 2023 júniustól indul.

Senior

Online oktatás – lehet ezt jól csinálni?

A rövid válaszunk: igen.

Az online oktatás nem újdonság, sőt bizonyos területeken régóta bevett formája az önfejlesztésnek és új készségek elsajátításának.

Ha kellő felkészülés és szaktudás áll mögötte, legalább annyira jól tud működni, mint ha személyesen vennél részt a foglalkozásokon. Csak épp egy percet sem kell utazással töltened miatta. Az Engame Akadémián mindig is nyitottak voltunk a kreatív és rugalmas megoldásokra, a covid alatt szerzett tapasztalataink pedig csak megerősítettek benne, hogy alternatív oktatási programunk is hatékonyan működik online.

Mások a keretek, mások a módszerek, de az eredmény ugyanaz: ha tényleg szeretnél fejlődni és részt veszel a foglalkozásokon (legyen az személyesen vagy online), nemcsak versenyelőnyhöz juthatsz az iskolában és később az első munkahelyeiden, hanem képes leszel tudatosabb döntéseket hozni önmagadról és a jövődről.

Programunk a lehetőségek tárházát kínálja neked, és csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle.

Visszajelzések az Engame online oktatásról

“Örülök, hogy az Engame-ben tanulhattam meg használni a Zoomot és nem az iskolában kellett, mert itt nem néznek le akkor sem, ha valamit rosszul csinálok.”

“Elég introvertált vagyok, és arra jöttem rá, hogy online sokkal könnyebben be tudok kapcsolódni egy-egy beszélgetésbe, mint élőben, és magabiztosabb tudok lenni.”

“Imádtam, hogy online voltak a szakemberekkel való beszélgetések, mert nem budapestiként sokkal könnyebb volt részt venni rajtuk. Ráadásul így olyan szakértőktől is hallhattunk, akik más országokban élnek.”

“Őszintén szólva szkeptikus voltam ezzel az egész online-nal, de most is sikerült kellemes meglepetést okoznotok, ahogy az már sokszor történt.”

Vitaverseny online forduló
Vitaverseny online fordulókkal
Online beszélgetések szakemberekkel
Beszélgetések online bejelentkező szakemberekkel
Enagme carnival party
Közösségi programajaink online diákjaink előtt is nyitottak

Miben más az online, mint az jelenléti?

 • A program alapfoglalkozása (heti 1×1,5 óra) online zajlik.
 • Évente több alkalommal személyes találkozókat is szervezünk kifejezetten az online programban részt vevő diákoknak.
 • Az online program résztvevői szabadon csatlakozhatnak bizonyos élőben zajló programokhoz is, például a közösségi eseményekhez vagy a tematikus napokhoz.
 • Rendszeresen szervezünk online beszélgetéseket szakemberekkel (Meet the expert) – várhatóan havonta. Emellett minden diák meghívást kap az offline szervezett Meet the expert és Field Trip (céglátogatás) eseményekre.
 • A meglévő diákklubok (Society) közül néhányhoz online is van lehetőség csatlakozni, illetve van lehetőség személyesen is részt venni, ha a diák tudja vállalni a találkozókat. Emellett online is szerveződhetnek új diákklubok.

Gyakran ismételt kérdések

Az online programban ugyanúgy kis csoportokban folynak a foglalkozások, mint személyes jelenlét esetén. A csoportok maximális létszáma az egyes évfolyamokon:

 • Freshmore évfolyam: maximum 16 diák/csoport
 • Junior évfolyam: maximum 12 diák/csoport
 • Senior évfolyam: rugalmas
  Senior évfolyamhoz 2023. júniustól lehet csatlakozni.

A Freshmore és Junior évben heti 1×1,5 óra az alap foglalkozás.

A Senior program, amikor a diákok rendszerint a legelfoglaltabbak a középiskolával, ennél még rugalmasabb. A foglalkozásokat több időpontban is meghirdetjük, az egyéni programelemeket pedig a diák saját igényei szerint egyeztetheti mentorával és tanácsadójával.

A Freshmore, Junior és Senior évben a mentorral való egyéni találkozók időpontját közösen beszélitek meg, így ezeket teljesen a saját időbeosztásodnak megfelelően tudod alakítani.

A fő foglalkozások mellett havonta minimum 1 alkalommal lesz online Meet the expert (különböző szakemberekkel való beszélgetés a munkájukról, életútjukról) esemény. Ezekre előre meghirdetett időpontban, hétköznap délutánonként kerül majd sor.

A program alap foglalkozásán (heti 1×1,5 óra) túl az alábbi, választható lehetőségek állnak a diákok rendelkezésére:

 • Online Meet the expert programok (várhatóan havonta)
 • Online közösségi események – kifejezetten az online programban résztvevők számára
 • Csatlakozási lehetőség a személyesen megrendezett közösségi eseményekre (évnyitó, karácsony, farsang, évzáró stb.)
 • Offline Meet the expert programokra való csatlakozási lehetőség
 • Tematikus napok előre meghirdetett program szerint (évi 6 alkalommal, hétvégén)
 • Részvételi lehetőség az offline Field Trip-eken (várhatóan havonta)

Ugyanannyiba, mint az élőben zajló programunk. A tandíj az alap program (heti 1×1,5 óra) és a választható programelemek árát is tartalmazza.

A tandíjat csökkentő részleges és teljes ösztöndíjaink az online programon is ugyanúgy igénybe vehetők.

További információ a tandíjról és az ösztöndíjakról >>

Természetesen választható. Bár online is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a közösségépítést támogassuk, de a tapasztalataink szerint ezt könnyebb a jelenléti oktatással és egyéb programokkal megvalósítani. Ha személyesen veszel részt a programokon, akkor nemcsak a saját évfolyamoddal, de más diákokkal és tanárokkal is sűrűbben találkozhatsz.

Igen! Az oktatási program és csoportdinamika miatt ezt félévente tudjuk biztosítani, azaz a februári és a szeptemberi időszakokban.

További kérdésed van az online programról?
Keresd Keresztes Virág kollégánkat az admission@engame.hu címen vagy a +36 70 622 0373-as telefonszámon!