Ki jelentkezhet a Junior évfolyamra?

Ha jövőre leszel 11. osztályos: a következő tanév szeptemberétől kezdheted a Junior évfolyamot.

Ha most vagy 11. osztályos: a jelenlegi tanévhez februártól lehet becsatlakozni. Ha erről lemaradtál, jelentkezz most és kezdd szeptembertől a tizenkettedikeseknek szóló Senior évfolyamot!

A foglalkozások angolul zajlanak. Nyelvvizsgát nem kérünk, de a foglalkozásokon való részvételhez elengedhetetlen, hogy pontosan értsd az elhangzottakat és aktívan ki tudd fejezni magad az órákon.

12. osztálytól járnál hozzánk? Tudj meg többet a Senior évfolyamról >>

Mi a Junior évfolyam célja?

A Junior évben a fő feladatunk, hogy lehetőséget adjunk a diákoknak célzottan elmélyülni az őket leginkább érdeklő szakterületekben, illetve segítsünk megtalálni a fókuszt azoknak, akik még keresik a számukra megfelelő irányt.

A korábbi években megalapozott készségeket tovább gyakorolják a diákok, hogy kialakuljon a magabiztos használathoz szükséges rutin. A hangsúly egyre inkább arra helyeződik, ahogyan ezek a készségek megjelennek majd az egyetemi életben és a munkahelyen is.

A diákok emellett számtalan lehetőséget kapnak akadémiai és személyes profiljuk erősítésére, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a külföldi egyetemeken elvárt motivációs levél megírásához, akár az első munkahelyeikre készülő önéletrajzhoz vagy az állásinterjún.

A tanév végére ebben fejlődnek diákjaink:

Tisztában lesznek azzal, hogy milyen területek érdeklik őket és milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után
Megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit
Képesek lesznek komplex szakmai anyagok értelmezésére angolul
Megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket

Mi történik az órákon?

EngAme Academy startup nap a Colabs Startup Centerben 2015. február28-án.

Akadémiai szemináriumok

Minden negyedévben különböző témájú szemináriumokat hirdetünk meg, melyeken a diákok érdeklődési körüknek és időbeosztásuknak megfelelően vehetnek részt. Ezeken a foglalkozásokon mélyebb betekintést nyernek az adott terület legfontosabb szakmai kérdéseibe és angol nyelvű szókincsébe, és valós problémák megoldásán dolgoznak.

EA_évnyitó_20190831_032

Készségfejlesztés

Az előző évfolyamokban elsajátított készségek elmélyítése, rutinossá tétele zajlik ebben az évben. A diákok sokat prezentálnak társaik, szülők és meghívott vendégek előtt is, magasabb szintre emelik az esszéírással kapcsolatos ismereteiket, érvrendszereket állítanak fel, egyre önállóbban menedzselik idejüket, projektjeiket.

EA_évnyitó_20190831_099

Projektek

Az egész tanéven átívelő projektmunka minden évfolyamban jelen van, a Junior évben azonban kiemelt jelentőségű, hiszen ekkorra diákjaink érdeklődési területei már szakmai irányba fordulnak, így a projektválasztásuk is jóval tudatosabb, munkájuk eredményét pedig gyakran fel tudják használni képességeik alátámasztására akár a motivációs levelükben, akár később egy állásinterjún.

EA_évnyitó_20190831_026

Felsőoktatási tájékoztatók

Annak érdekében, hogy a végzős évben a diákok már tudatosan tudjanak fókuszálni a hazai vagy külföldi egyetemi jelentkezésre, a Junior évben több alkalommal tartunk felsőoktatási tájékoztatókat a különböző oktatási rendszerek jellemzőiről, előnyeiről és hátrányairól.

Mikor vannak az órák?

Kötelező programelemek:

  • Negyedévente 6 x 2 óra szeminárium – hétköznap délután vagy szombaton
  • Készségfejlesztő workshopok – negyedévente több alkalommal hétköznap délután vagy szombaton
  • Egyéni tutorálás negyedévente a diák saját tutorával  – negyedévente egyénileg egyeztetett időpontban
  • Projekt workshopok – minden negyedévben előre jelzett időpontokban
  • Felsőoktatási tájékoztató előadások – előre jelzett időpontokban

Fakultatív programelemek:

  • Field Tripek (szakmai kirándulások, céglátogatások a pályaorientáció elősegítéséhez) – heti rendszerességgel, előre jelzett időpontokban, hétköznap délután
  • Meet the Expert (beszélgetés meghívott szakemberekkel személyes tapasztalatukról az adott szakterülettel kapcsolatban) – negyedévente több alkalommal előre jelzett időpontokban, péntek délután
  • Societyk (a diákok érdeklődési körei mentén kialakuló önszervező diákklubok) – az időbeosztást a diákok alakítják egymás közti megbeszélés szerint
  • Full-day Eventek  (egy-egy téma köré épülő intenzív, egész napos workshopok) – évente négy alkalommal előre jelzett időpontokban, szombaton
  • Opcionálisan US Talent Care vagy Oxbridge Talent Care foglalkozások (felkészítés az Egyesült Államokba, a Cambridge-i vagy Oxfordi Egyetemre való jelentkezésre) – negyedévente több alkalommal, előre egyeztetett időpontokban

Milyen lépésekből áll a felvételi?

 

1. A regisztrációs lap kitöltése >>

2. Írásbeli jelentkezési lap kitöltése – ezt a regisztráció után mindenkinek e-mailben küldjük ki.

3. Részvétel egy felvételi beszélgetésen, melynek időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

Ismerj meg minket online nyílt napunkon!

Előadás oktatási programunkról, beszélgetés diákjainkkal, bemutató workshop

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>