Ki jelentkezhet a Junior évfolyamra?

Ha jövőre leszel 11. osztályos: a következő tanév szeptemberétől kezdheted a Junior évfolyamot.

Ha most vagy 11. osztályos: a tanév közben a februárban induló második félévtől lehet csatlakozni – ha lemaradtál a januári jelentkezési határidőről, júniustól csatlakozhatsz a Senior évfolyamhoz.

Korlátozott számban áprilisban, a negyedik negyedévtől is van lehetőség csatlakozni, amennyiben addig sikeresen teljesíted a felvételinket. Amennyiben most vagy 11. osztályos, javasoljuk, hogy már áprilistól csatlakozz Junior évfolyamunkhoz, mert a Senior év kezdete előtt is sok hasznos készséget és külföldi továbbtanulással kapcsolatos információt kapnak diákjaink.

A foglalkozások angolul zajlanak. Nyelvvizsgát nem kérünk, de a foglalkozásokon való részvételhez elengedhetetlen, hogy pontosan értsd az elhangzottakat és aktívan ki tudd fejezni magad az órákon.

12. osztálytól járnál hozzánk? Tudj meg többet a Senior évfolyamról >>

Mi a Junior évfolyam célja?

A Junior évben a fő feladatunk, hogy lehetőséget adjunk a diákoknak célzottan elmélyülni az őket leginkább érdeklő szakterületekben, illetve segítsünk megtalálni a fókuszt azoknak, akik még keresik a számukra megfelelő irányt.

A korábbi években megalapozott készségeket tovább gyakorolják a diákok, hogy kialakuljon a magabiztos használathoz szükséges rutin. A hangsúly egyre inkább arra helyeződik, ahogyan ezek a készségek megjelennek majd az egyetemi életben és a munkahelyen is.

A diákok emellett számtalan lehetőséget kapnak akadémiai és személyes profiljuk erősítésére, hogy az így nyert tapasztalatokat felhasználhassák akár a (külföldi) felvételi folyamat és egyetemi évek alatt, akár az első munkahelyeikre való bekerülésre és helytálláshoz.

A tanév végére ebben fejlődnek diákjaink:

Tisztában lesznek azzal, hogy milyen területek érdeklik őket és milyen lehetőségeik lesznek a középiskola után
Megismerik az őket érdeklő szakterületek aktuális problémáit, kérdéseit
Megismerik a hazai és külföldi felsőoktatási rendszereket
Magabiztos, aktív szakmai nyelvtudásra tesznek szert szóban és írásban
Elsajátítják a felvételihez, egyetemi és első munkahelyi évekhez legfontosabb készségeket

Mi történik az órákon?

szemináriumok

Akadémiai szemináriumok

Minden negyedévben 10+ különböző témájú szemináriumot hirdetünk meg, melyek közül a diákok érdeklődési körüknek és időbeosztásuknak megfelelően választhatnak.

Ezeken a foglalkozásokon mélyebb betekintést nyernek az adott terület legfontosabb szakmai kérdéseibe és angol nyelvű szókincsébe, és valós problémák megoldásán dolgoznak.

Készségfejlesztés

A szemináriumok mellett negyedévente egy- vagy többalkalmas készségfejlesztő workshopokra jelentkezhetnek a diákok. A központi elemeken túl orientáció-, prezentáció-, íráskészség-, illetve önismeret-fókuszú workshopok érhetőek el. A diákok sokat prezentálnak társaik, szülők és meghívott vendégek előtt is, magasabb szintre emelik az esszéírással kapcsolatos ismereteiket, érvrendszereket állítanak fel, egyre önállóbban menedzselik idejüket, projektjeiket.

Project Expo

Projektek

Az egész tanéven átívelő projektmunka minden évfolyamban jelen van, a Junior évben azonban kiemelt jelentőségű, hiszen ekkorra diákjaink érdeklődési területei már szakmai irányba fordulnak, így a projektválasztásuk is jóval tudatosabb, munkájuk eredményét pedig gyakran fel tudják használni képességeik alátámasztására akár a motivációs levelükben, akár később egy állásinterjún.

Felsőoktatási tájékoztatók

Annak érdekében, hogy a végzős évben a diákok már tudatosan tudjanak fókuszálni a hazai vagy külföldi egyetemi jelentkezésre, a Junior évben több alkalommal tartunk felsőoktatási tájékoztatókat a különböző oktatási rendszerek jellemzőiről, előnyeiről és hátrányairól.

Tutorálás

Mentorálás

Minden Junior diákunknak saját mentora van, aki segíti őt a személyes és szakmai fejlődésében. A rendszeres személyes találkozókon a diák érdeklődési köreiről, céljairól, és őt foglalkoztató kérdésekről beszélgethet a mentorával. A mentor emellett a diák éves projektjének megvalósításában is segítséget nyújt.

Mikor vannak az órák?

Kötelező programelemek

  • Negyedévente 7 szemináriumalkalom – hétköznap délután vagy szombaton
  • Készségfejlesztő workshopok – negyedévente több alkalommal hétköznap délután vagy szombaton
  • Egyéni mentorálás a diák saját mentorával – havonta egyénileg egyeztetett időpontban, folyamatos online kapcsolattartással
  • Projektworkshopok – minden negyedévben előre jelzett időpontokban
  • Felsőoktatási tájékoztató előadások – előre jelzett időpontokban

Fakultatív programelemek

  • Field Tripek (szakmai kirándulások, céglátogatások a pályaorientáció elősegítéséhez) – negyedévente több alkalommal, előre jelzett időpontokban, hétköznap délután
  • Meet the Expert (beszélgetés meghívott szakemberekkel személyes tapasztalatukról az adott szakterülettel kapcsolatban) – negyedévente több alkalommal előre jelzett időpontokban, péntek délután
  • Societyk (a diákok érdeklődési körei mentén kialakuló önszervező diákklubok) – az időbeosztást a diákok alakítják egymás közti megbeszélés szerint
  • Tematikus napok  (egy-egy téma köré épülő intenzív, egész napos workshopok) – évente nyolc alkalommal előre jelzett időpontokban, szombaton
  • Opcionálisan Early Deadline Program foglalkozások (felkészítés az Egyesült Államokba, a Cambridge-i vagy Oxfordi Egyetemre, valamint orvosi és állatorvosi képzésekre való jelentkezésre) – 2. félévtől, negyedévente több alkalommal. A programra külön motivációs levéllel kell jelentkezni.

“A Junior évfolyamon egy-egy szemináriumon olyan témákba áshatják bele magukat a diákok, amikre az iskolában sokszor nincs lehetőség, legyen az sejtbiológia, 3D-nyomtatás, jogi alapok, adattudomány vagy épp vitakészségek. Inspiráló látnom, hogy milyen gyorsan felveszik a fonalat olyan témák kapcsán is, amikkel akár először találkoznak. Az órákon mutatott lelkesedésüket én is könnyen átveszem, és feltölt a kreativitásuk.

Sok diákunk említi azt is, milyen fontos számára az a közösség, ami az órákon vagy azon túl megerősítést és motivációt ad. Összességében ezt látom a Junior-évfolyam erősségének: a diákok támogató, inspiráló közegben fedezhetik fel az érdeklődési területeiket, és nemcsak fontos tapasztalatokkal, de egészséges önbizalommal is gazdagodhatnak a végzős évük megkezdéséig.”

– Balázs, tanárunk és oktatási vezetőnk

dbalazs

Milyen lépésekből áll a felvételi?

 

1. A regisztrációs lap kitöltése >>
2. Írásbeli jelentkezési lap kitöltése – ezt a regisztráció után mindenkinek e-mailben küldjük ki.
3. Részvétel egy felvételi beszélgetésen, melynek időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>