Online előadások a legkeresettebb témákban

Ingyenes webináriumainkon olyan témákról beszélgetünk, melyek meghatározóak a középiskolások vagy középiskolába készülő diákok életében, mégis kevés szó esik róluk a mindennapokban. Célunk, hogy tapasztalataink megosztásával minél több diáknak segítsünk a hatékony tanulásban, felvételi felkészülésben, valamint a hozzájuk illő iskola és karrier megtalálásában.
A 2022/2023-as tanévben négy témát járunk körbe online előadásainkon, amelyekre egyaránt várjuk diákok és szülők jelentkezését is:

Tanulási stratégiák:

tanulj kevesebbet, tanulj hatékonyabban!

Ismerd meg a tudomány mai állása szerinti leghatékonyabb tanulási stratégiákat, technikákat és applikációkat! Így sokkal könnyebb lesz felkészülni a felvételi vizsgára és a számonkérésekre.

Külföldi továbbtanulás:

előnyök és buktatók

Beszéljük át közösen a külföldi és a magyar felsőoktatási rendszerek közötti különbözőségeket és az ezekből következő felvételi stratégiák eltérő formáit!

Pályaorientáció:

a középiskolás évek esszenciája

Találd meg a leginkább hozzád illő iskolát, határozd meg a céljaidat, és ismerd meg az élérésükhöz alkalmazható eszköztár néhány fontos darabját.

Hatékony nyelvtanulás:

sajátíts el egy nyelvet ahelyett, hogy megtanulnád

Fedezd fel a nyelvelsajátítás világát és alkalmazd az erre épülő módszereket, és beszélj magabiztosan igenen nyelven is!

Mire számíthatsz az Engame Akadémia webináriumain?

  • 90 perces interaktív előadásokra: a hasznos információk és tapasztalatok megosztása mellett mindig szánunk időt a kérdések megválaszolására is.
  • Magyar nyelvű programra: nyelvtudástól függetlenül mindenkinek elérhető.
  • Ingyenes rendezvényre: a webináriumok mindegyike ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési űrlapokat az egyes témák aloldalain éred el.

Előadásainkat több, mint 12 pályaorientációt és továbbtanulást segítő év tapasztalatára építettük. Prezentációink végig vezetik a diákokat a tudatos pályaválasztás kulcs lépésein, és praktikus segítséget biztosítanak a legfontosabb teendőkhöz.

Az Engame Akadémia céljai közt szerepel, hogy minden diák számára elérhető lehessen olyan információ, melyek segítik a pályaorientációjukat, a legtesthezállóbb egyetem és szak kiválasztását, valamint gyakorlati módszereket mutat a felvételi és egyéb vizsgákra való felkészüléshez.

Ezért négy különböző témában is tartunk 90 perc terjedelmű WEBINAR-okat, a tanév során több időpontban is, amelyekre ingyenesen regisztrálhatnak diákok, tanárok, akár egy egész osztály.

Ezt mondták korábbi résztvevőink

“Ezt az előadást minden gimnazistához el kellene juttatni!”

– Ezt a visszajelzést kaptuk a “Külföldi továbbtanulás” című előadásunk után két tanár kollégától is.

“Csak azt nem értem, hogy ezekről a dolgokról miért nem hallottunk eddig…”

– Ezt a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium egyik lelkes diákja mondta a pályaorientációs napon tartott előadás után.

Töltsd le ekönyveinket is a témában

Ingyenesen letölthető ekönyveink segítséget nyújtanak a diákoknak és szüleiknek egyaránt, egy-egy témában összegyűjtve a legfontosabb tudnivalókat és hasznos gyakorlati lépéseket, melyek segítenek megtenni az első lépéseket. Jelenleg elérhető témák:

  • Külföldi továbbtanulás
  • A hatékony tanulás receptkönyve