Ki jelentkezhet a Freshman évfolyamra?

Ha jövőre leszel 9. osztályos: a következő tanév szeptemberétől kezdheted a Freshman évfolyamot.

Ha most vagy 9. osztályos:  a tanév közben a februárban induló második félévtől lehet csatlakozni – ha lemaradnál a januári jelentkezési határidőről, a következő tanévben a Sophomore évfolyamhoz csatlakozhatsz.

Korlátozott számban áprilisban, a negyedik negyedévtől online van lehetőség csatlakozni, amennyiben addig sikeresen teljesíted a felvételinket. Az online csatlakozó diákok a következő tanévben eldönthetik, hogy online szeretnék folytatni, vagy a jelenléti oktatást részesítik előnyben.

A foglalkozások angolul zajlanak. Nyelvvizsgát nem kérünk, de a foglalkozásokon való részvételhez elengedhetetlen, hogy pontosan értsd az elhangzottakat és aktívan ki tudd fejezni magad az órákon.

10. osztálytól járnál hozzánk? Tudj meg többet a Sophomore évfolyamról >>

 

Mi a Freshman évfolyam célja?

A Freshman évfolyam 9-12. osztályosoknak szóló alternatív oktatási programunk kilencedikeseknek és nyelvi előkészítő éveseknek szóló évfolyama.

Ebben az évben mélyebben foglalkozunk a 21. századi készségek (például prezentáció, kritikus gondolkodás, tanulási stratégiák, vitázás, érveléstechnika, kommunikáció, értő olvasás, íráskészség, csapatmunka stb.) fejlesztésével, emellett elkezdjük a diákok érdeklődési köreinek feltérképezését, kibővítését és a lehetséges továbbtanulási irányokkal való ismerkedést.

A Freshman évfolyam célja, hogy a diákok megismerkedjenek önmagukkal, lehetőségeikkel és a mai világban fontos készségekkel, valamint megtanuljanak önmagukra, munkájukra és környezetükre reflektálni. Ezáltal olyan alapokra és ismeretekre tesznek szert, amelyek nemcsak az iskolában és a munkahelyen, hanem egész életük mindennapjaiban elkísérek majd őket.

Jelentkezés

A tanév végére ebben fejlődnek diákjaink:

Tudatosabban gondolkoznak önmagukról és a jövőjükről
Megtanulják, hogyan legyenek magabiztosabbak és kezeljék a stresszt
Képesek lesznek kritikusan gondolkozni és meggyőzően érvelni
Elsajátítják a nyilvános beszéd és a prezentálás alapjait
Megtanulnak komplex angol szövegeket értelmezni és akadémiai esszét írni

Mi történik az órákon?

kulfold carousel (3)

Biztonságérzet kialakítása

Egy iskolai tanórán a társaik véleményétől vagy a hibázástól való félelmükben sokan nem mernek igazán önmaguk lenni, megszólalni. Amikor hozzánk érkezik egy diák, első feladatunk, hogy ezeket a gátlásokat feloldjuk, és a csoport minden tagja úgy érezze, hogy egy biztonságos, elfogadó közegbe érkezett. Oktatóink fokozott figyelmet fordítanak ennek fenntartására az egész program során.

EA_évnyitó_20190831_047

Csapatépítés

Sokan nálunk kerülnek először olyan helyzetbe, ahol nem egyedül, hanem csapatban kell megoldást találniuk egy-egy problémára vagy mások munkája az övékre is kihatással van. Az ilyen helyzetek kezelését az úgynevezett kooperatív tanulási módszer adta keretrendszerben gyakoroljuk. A diákok így nemcsak a tanártól, hanem egymástól, egymásról is tanulnak munka közben, és fejlődik együttműködési képességük.

fresh

Készségfejlesztés

Ebben az évben ismerkednek meg a diákok azokkal a gyakorlati készségekkel, melyekre a későbbiekben is építünk. Az interaktív workshopok során a fő célunk, hogy megtanuljanak hatékonyan információkat értelmezni, tanulni, véleményt formálni, legfőképpen pedig több szemszögből vizsgálni a dolgokat és jó kérdéseket feltenni.

Fresher’s Fair

Minden negyedévnek van egy külön tematikája, amit a diákok négy fős csoportokban járnak körül, ehhez kapcsolódóan ötletelnek és dolgoznak megadott projekteken. A csoportok minden negyedévben egy speciális foglalkozás, az úgynevezett Fresher’s Fair alkalmával bemutatják egymásnak a projektjeiket. Ezen a programon a diákok csapatukkal az órai projektmunka eredményét prezentálják társaiknak, majd visszajelzést is adnak egymásnak.

A tanév programjáról

Freshman évfolyamunkon minden foglalkozás teljes egészében angolul zajlik.

 
Kötelező programelemek:
  • Negyedévente 7 x 90 perc fő foglalkozás – hétköznap délután vagy szombaton
  • Fresher’s Fair prezentációk – negyedévente egyszer
  • Csoportos mentorálás – negyedévente a fő foglalkozások időpontjában
Fakultatív programelemek:
  • Egyéni konzultáció a mentorral: előre egyeztetett időpontban.
  • Field Tripek (szakmai kirándulások, céglátogatások a pályaorientáció elősegítéséhez) – negyedévente több alkalommal, előre jelzett időpontokban, hétköznap délután
  • Meet the Expert (beszélgetés meghívott szakemberekkel személyes tapasztalatukról az adott szakterülettel kapcsolatban) – negyedévente több alkalommal előre jelzett időpontokban, hétköznap délután, személyesen vagy online
  • Societyk (a diákok érdeklődési körei mentén kialakuló önszervező diákklubok) – az időbeosztást a diákok alakítják egymás közti megbeszélés szerint
  • Tematikus Napok  (egy-egy téma köré épülő intenzív, egész napos workshopok) – évente több alkalommal előre jelzett időpontokban, hétvégén vagy iskolai szünetben
  • English Crash Course (kiscsoportos angol felzárkóztató kurzus – kéthetente előre egyeztetett időpontban, jelentkezők számának függvényében indul

Tanárunk szemével

“Nagyon értékes és meghatározó élményekkel gazdagodnak a Freshman évfolyamon a diákok. Volt olyan, aki az év során tanultak hatására döntött egy adott pálya mellett, és az is gyakran előfordul, hogy valaki ebben a befogadó és inspiráló közösségben érzi életében először azt, hogy a helyén van, és onnantól kezdve az Engame központi szerepet tölt majd be az életébe.

Mivel igen nagy hangsúlyt fektetünk a csapatmunkára, a diákok teljesen új helyzetekben, különböző típusú személyekke együttműködve szereznek tapasztalatot arról, hogy kik is ők valójában. Sokan megfogalmazzák, hogy azért tetszenek neki az órák, mert itt nagyon más az ahogyan tanulunk, mint az iskolában. Itt lehetőségük van őszintén felvállalni a véleményüket, kreativitásukban kibontakozni és a saját érdeklődési területükön is elmélyülni.

Azt hiszem, magáért beszél, amikor egy-egy diák azt mondja, hogy egész héten csak az várja, hogy jöhessen az Engame-be. “

– Andi, a Freshman évfolyam tanára és koordinátora

p.andi

Milyen lépésekből áll a felvételi?

1. A regisztrációs lap kitöltése >>

2. Írásbeli jelentkezési lap kitöltése – ezt a regisztráció után mindenkinek e-mailben küldjük ki.

3. Részvétel egy felvételi beszélgetésen, melynek időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>