fbpx

Ki jelentkezhet a Freshman évfolyamra?

Ha jövőre leszel 9. osztályos: a következő tanév szeptemberétől kezdheted a Freshman évfolyamot.

Ha most vagy 9. osztályos:  a tanév közben a februárban induló második félévtől lehet csatlakozni – ha lemaradtál a január 11-ei jelentkezési határidőről, a következő tanévben a Sophomore évfolyamhoz csatlakozhatsz.

A foglalkozások angolul zajlanak. Nyelvvizsgát nem kérünk, de fontos, hogy rendelkezz egy alapvető szókinccsel az órán elhangzottak megértéséhez, és a saját szintednek megfelelően képes legyél kifejezni a véleményed és válaszolni a kérdésekre.

10. osztálytól járnál hozzánk? Tudj meg többet a Sophomore évfolyamról >>

Mi a Freshman évfolyam célja?

A Freshman évfolyam 8-12. osztályosoknak szóló alternatív oktatási programunk kilencedikeseknek szóló évfolyama.

Ebben az évben mélyebben foglalkozunk a 21. századi készségek (például prezentáció, kritikus gondolkodás, tanulási stratégiák, vitázás, érveléstechnika, kommunikáció, értő olvasás, íráskészség, csapatmunka stb.) fejlesztésével, emellett elkezdjük a diákok érdeklődési köreinek feltérképezését, kibővítését és a lehetséges továbbtanulási irányokkal való ismerkedést.

A Freshman évfolyam célja, hogy a diákok megismerkedjenek önmagukkal, lehetőségeikkel és a mai világban fontos készségekkel, valamint megtanuljanak önmagukra, munkájukra és környezetükre reflektálni. Ezáltal olyan alapokra és ismeretekre tesznek szert, amelyek nemcsak az iskolában és a munkahelyen, hanem egész életük mindennapjaiban elkísérek majd őket.

A tanév végére ebben fejlődnek diákjaink:

Tudatosabban gondolkoznak önmagukról és a jövőjükről
Megtanulják, hogyan legyenek magabiztosabbak és kezeljék a stresszt
Képesek lesznek kritikusan gondolkozni és meggyőzően érvelni
Elsajátítják a nyilvános beszéd és a prezentálás alapjait
Megtanunak komplex angol szövegeket értelmezni és akadémiai esszét írni

Mi történik az órákon?

kulfold carousel (3)

Biztonságérzet kialakítása

Egy iskolai tanórán a társaik véleményétől vagy a hibázástól való félelmükben sokan nem mernek igazán önmaguk lenni, megszólalni. Amikor hozzánk érkezik egy diák, első feladatunk, hogy ezeket a gátlásokat feloldjuk, és a csoport minden tagja úgy érezze, hogy egy biztonságos, elfogadó közegbe érkezett. Oktatóink fokozott figyelmet fordítanak ennek fenntartására az egész program során.

EA_évnyitó_20190831_047

Csapatépítés

Sokan nálunk kerülnek először olyan helyzetbe, ahol nem egyedül, hanem csapatban kell megoldást találniuk egy-egy problémára vagy mások munkája az övékre is kihatással van. Az ilyen helyzetek kezelését az úgynevezett kooperatív tanulási módszer adta keretrendszerben gyakoroljuk. A diákok így nemcsak a tanártól, hanem egymástól, egymásról is tanulnak munka közben, és fejlődik együttműködési képességük.

fresh

Készségfejlesztés

Ebben az évben ismerkednek meg a diákok azokkal a gyakorlati készségekkel, melyekre a későbbiekben is építünk. Az interaktív workshopok során a fő célunk, hogy megtanuljanak hatékonyan információkat értelmezni, tanulni, véleményt formálni, legfőképpen pedig több szemszögből vizsgálni a dolgokat és jó kérdéseket feltenni. Mivel mindezt angolul teszik, nyelvi készségeik is egyre erősödnek.

Fresher’s Fair

Minden negyedévnek van egy külön tematikája, amit a diákok négy fős csoportokban járnak körül, ehhez kapcsolódóan ötletelnek és dolgoznak megadott projekteken. A csoportok minden negyedévben egy speciális foglalkozás, az úgynevezett Fresher’s Fair alkalmával bemutatják egymásnak a projektjeiket. Ezen a programon a diákok csapatukkal az órai projektmunka eredményét prezentálják társaiknak angolul, majd visszajelzést is adnak egymásnak.

Mikor vannak az órák?

Kötelező programelemek:
 • Negyedévente 8 x 2 óra fő foglalkozás – hétköznap délután vagy szombaton
 • Fresher’s Fair prezentációk – negyedévente egyszer szerda délután
 • Csoportos tutorálás negyedévente  – negyedévente a fő foglalkozások időpontjában
Fakultatív programelemek:
 • Field Tripek (szakmai kirándulások, céglátogatások a pályaorientáció elősegítéséhez) – heti rendszerességgel, előre jelzett időpontokban, hétköznap délután
 • Meet the Expert (beszélgetés meghívott szakemberekkel személyes tapasztalatukról az adott szakterülettel kapcsolatban) – negyedévente több alkalommal előre jelzett időpontokban, péntek délután
 • Societyk (a diákok érdeklődési körei mentén kialakuló önszervező diákklubok) – az időbeosztást a diákok alakítják egymás közti megbeszélés szerint
 • Full-Day Eventek  (egy-egy téma köré épülő intenzív, egész napos workshopok) – évente négy alkalommal előre jelzett időpontokban, szombaton
 • English Crash Course (kiscsoportos angol felzárkóztató kurzus – kéthetente előre egyeztetett időpontban

Milyen lépésekből áll a felvételi?

 

 1. A regisztrációs lap kitöltése >>
 2. Írásbeli jelentkezési lap kitöltése – ezt a regisztráció után mindenkinek e-mailben küldjük ki.
 3. Részvétel egy felvételi beszélgetésen, melynek időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

Online nyílt nap – 2021. május 7.Mit tegyek, ha nem találom az iskolámat a listában?

[Kérjük, azt add meg, ahová ebben a tanévben jársz/jár gyermeked.]

 


[Kérjük, válaszd ki, hányadik évfolyamba jársz/jár gyermeked szeptembertől.]

 


[Ha szeretnéd, írd meg, miért érdeklődsz programunk iránt (mi tetszett meg benne, miben szeretnél leginkább fejlődni stb.).]

 

 

*A regisztrációval kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Engame Akadémia adatkezelési szabályzatát.