Így készülj a felvételire!

Honlapunkon folyamatosan tájékozódhatsz a programunk részleteiről, a felvételi menetéről és a legújabb híreinkről is! A jelentkezési határidő előtt ezekre érdemes figyelni és felkészülni az utolsó nagy hajrában.

Az online jelentkezés fortélyai

A személyes interjút az online jelentkezés előzi meg, a felvételi folyamat során itt kerülünk legelőször kapcsolatba veled. Az úgynevezett első benyomás igen meghatározó, még ha nem is személyesen történik, ezért érdemes már az online jelentkezési lap kitöltésénél is ügyelni pár dologra.

Figyelj a tartalomra!

Online jelentkezési lapunk (néhány alapvető információ megadásán kívül) rövid esszékből áll. Itt egy-egy bekezdésben tudod bemutatni, hogy miért szeretnél jelentkezni, milyen az érdeklődési köröd és néhány kreatív kérdésre is számíthatsz! Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen jellegű és minőségű tartalommal töltöd ki ezeket a helyeket. Emellett fontos a pontos, lényegre törő megfogalmazás és a világos, jól átlátható felépítés is.

Igazat írj és a valódi tevékenységeidről mesélj!

Nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi az, amit nem tudsz, hanem mi az, amit igen, arra viszont nagyon! Az alábbi kérdésekre érdemes magadban tisztázni a válaszokat, ugyanis az interjún erről biztosan szó fog esni:

  • Miben vagy különleges?
  • Melyek azok a tevékenységek, amelyekben igazán örömödet leled?
  • Mik a rövid-, illetve hosszútávú céljaid?
  • Mely területeken szeretnél fejlődni?
  • Mi az, amivel színesíteni tudod az Engame Akadémiát?

A jegyeken, az iskolai teljesítményeden túli arcod, motivációd és a konkrét tevékenységeid is rendkívül fontosak számunkra, ezt már az online jelentkezésnél feltüntetheted. Önkénteskedsz valahol? Írd le! Van valamilyen különleges hobbid? Mesélj róla!  Nyitott, motivált, lelkes, sokoldalú embereket keresünk, ezért az érdeklődési köröd bemutatása nagy előnyt jelent.

Ügyelj a helyesírásra!

Mielőtt leadnád a jelentkezésedet, mindenképpen ellenőrizd a leírtakat, hogy értelemszerűek, és nyelvtani hibáktól mentesek-e. A véletlen elütések is ronthatnak az összképen.

Készülj el időben!

Az online jelentkezés leadását ne halogasd az utolsó pillanatig! A határidő közeledtével előfordulhat, hogy feszültebb állapotban töltöd ki a jelentkezési lapot, ami meghatározhatja a beadott anyag minőségét. Bőven hagyj magadnak időt a bonyolultabb kérdések átgondolására és megválaszolására.

Mi van a zárt ajtók mögött?

Az online jelentkezést egy kb. 20 perces, angol nyelvű beszélgetés követ. Erre a következőképpen tudsz a legjobban felkészülni:

Bővítsd a szókincsed!

Készülj fel olyan beszélgetési témakörökből, amelyek előfordulhatnak az interjún (pl. érdeklődési kör, szabadidő, tanulmányok, célok) és próbálj meg minél nagyobb szókincsre szert tenni ezeken a témákon belül! Nézz videókat, olvass sokat, tanulj meg új szavakat és kifejezéseket!

Próbáld el a felvételit!

Érdemes egyszer, vagy akár többször is elpróbálni a felvételi beszélgetést valakivel, hogy lásd: mi az, ami jól megy, és mi az, ami még fejlesztésre szorul. Gyakorolhatsz tükör előtt is, de a legtöbbet az segít, ha levideózod magad, és visszanézed. Így hasznos információkat, visszajelzést kaphatsz a nyelvi kifejezőkészséged szintjéről, a kiejtésedről, de még a gyakran használt gesztusaidról is.

Készülj kérdésekkel!

Mindenféleképpen pozitív, ha látjuk rajtad, hogy érdeklődést mutatsz a programunk iránt. Nyugodtan böngészd át a honlapunkat, ismerkedj meg a képzéseinkkel, az általunk kínált lehetőségekkel, és kérdezz bátran! Adj hangot véleményednek, igényeidnek is, rendkívül jó visszajelzés számunkra, ha megismerhetjük az Engame Akadémiával kapcsolatos elvárásaidat.

A felvételi elbeszélgetéskor pedig legyél természetes, mosolyogj bátran. Ez nemcsak a pozitív benyomást erősíti, hanem a feszültséget is oldja. Hajrá!

Ha pedig kérdésed van a felvételivel kapcsolatban, keress minket bizalommal az admission@engame.hu címen!

Hasonló cikkek