Sport, business, non-profit és startup: Field Trip a Teqball-nál

A 2019/20-as tanévben is beindultak az Field Tripek, vagyis tanulmányi kirándulások, amelyek keretében különböző cégekhez, szervezetekhez, szakterületek képviselőihez látogathatnak el a diákok.

Az első állomás idén a Teqball irodája volt.

A cégnél Anheuer Kristóf, a Teqball Sport Project Coordinator-a, és Karpjuk Gábor (Coach Education Coordinator) fogadták az Engame diákjait. Körbevezetőink a Field Trip menetéről és a látogatásról mesélnek.

Hogyan zajlott a mai Field Trip, mi volt a program?

Kristóf: A program a következőképp zajlott: bemutatkozás után felmentünk az irodákhoz és körbevezettük a fiatalokat a különböző departmenteken, bemutattuk, ki hol dolgozik, kinek mi a szerepe, és hogy hogyan illeszkednek az egyes területek az egész szervezetbe.

Miután ezzel végeztünk, egy prezentációra került sor. Ennek elején Zwickl Dániel, Sports Operations Manager tartott egy rövid beszédet a Teqball történetéről, illetve az olimpiai aspirációkról, aztán én következtem a cég és a sport múltjának, jelenének, és jövőjének az elmesélésével.

Ezt követte egy Q&A szekció, ahol Karpjuk Gábor és jómagam válaszoltuk meg a kérdéseket, ezután pedig kimentünk játszani, és kipróbáltuk mind az öt sportot.

Mit gondoltok, mit adhat egy ilyen céglátogatás egy középiskolás számára? 

Gábor: Megtudják, hogy milyenek a belső működési mechanizmusok egy adott cégnél, ebben az esetben egy startupnál. Magyarországon nem olyan nagy a startup piac, főleg sport fronton, így mindenképpen új impulzusok érhetik ezeket a fiatal gyerekeket.

Mit tanulhattak, milyen esetleg számukra ismeretlen területbe láthattak bele a diákok?

Gábor: Alapból kipróbálhatták mind az öt sportot egymás után, és tőlünk közvetlenül megkérdezhettek bármit – minden nem túl komoly belsős infót el is árultunk egyből.

Kristóf: Talán még azt találom érdekesnek, hogy ez a típusú felépítés, meg ez a típusú cégszerkezet gyakorlatilag sehol máshol nem figyelhető meg. Sehol máshol nem épül össze egy nemzetközi sportszövetség és a sport eszközeit gyártó cég – szerintem ez az, ami ezt az egész helyet különlegessé teszi.

Gábor: Igen, ezt egy kicsit úgy kéne elképzelni, mintha hogyha az International Handball Federation – tehát a Nemzetközi Kézilabda Szövetség – és a Select vagy az Adidas összeállna, és egy szervezetként működne.

Milyen érdeklődésű diákoknak lehet kifejezetten izgalmas ez a látogatás? 

Kristóf: Talán kategorizálni nem tudnám, csak annyiban, hogy azok számára, akik nyitottak. Itt megismerhetik, hogyan működik egy cég a sport szektorban, vagy a business szektorban. Beleláthatnak abba is, hogy maga egy sportszövetség – ami gyakorlatilag egy non-profit szervezet -, valamint hogy egy startup hogy műkődik.

Bárki, aki érdeklődik a négy szektor közül bármelyik iránt, az remélhetőleg itt választ kapott a kérdéseire.

Most, hogy itt jártunk nálatok, mit gondoltok az Engamerekről, illetve az Engame-ről? 🙂

Gábor: Számomra nagyon pozitív csalódás volt, hogy mertek egyből kérdezni. Bár nagyon sok kérdés nem hangzott el, de ahogy haladtunk előre a prezentáció során, egyre több kérdésük volt, és ezeket mi boldogan meg is válaszoltuk. A sportokba is egyből bekapcsolódtak, nem kellett őket noszogatni, hanem szívesen kipróbálták ezeket.

Kristóf: A tény, hogy egyáltalán az Engame Akadémia tanulói – hogy nyitottak arra, hogy kicsit képezzék magukat az iskolán felül, a külföldi tanulás előtt  – ez szerintem egy hatalmas plusz. Ahogy ide is eljöttek, az szintén ezt a nyitottságot és az érdeklődést mutatja, és szerintem ez a kettő ez nagyon-nagyon fontos mind a tanulás, mind a munka világában.

Hasonló cikkek