Gyermekvédelem az Engame Akadémián

Gyermekvédelmi irányelvünket a Hintalovon Alapítvány közreműködésével és szakmai vezetésével dolgoztuk ki annak érdekében, hogy egyértelmű kereteket nyújtson a kiskorúaknak és a felnőtteknek a nehéz vagy nem egyértelmű helyzetekben.

Legfőbb célja, hogy tudásalapként szolgáljon a közösségen belüli, bántalmazással összefüggő esetek megelőzése, felismerése és kezelése érdekében, illetve gyakorlati segítséget adjon a kiskorúaknak és a kollégáknak az ilyen helyzetek kezelésében.

A gyermekvédelem színterei nálunk

A gyermekvédelmet a fizikai és virtuális tereken is biztosítjuk. Minden esetben átgondoljuk a lehetséges veszélyforrásokat, veszélyeztető tényezőket, ezek lehetséges megelőzését, valamint ezeken a területeken is biztosítjuk az alábbiakat.

A fizikai tereinken belül

Az Engame Akadémia falain belül, az általunk megvalósított programokon minden esetben az ott dolgozó, ott tartózkodó felnőttek vállalják a kiskorúakért a felelősséget.

Az általunk biztosított külső programokon

A külső programokon azok a felnőttek felelősek a kiskorúakért, akik jelen vannak, akik az adott programot szervezik és biztosítják.

A marketing- és kommunikációs tevékenységben

Kommunikációnk során figyelünk arra, hogy ne közöljünk olyan dolgot, amelyet a kiskorúak nem szeretnének, jogaikat sértené, vagy bármilyen szempontból negatívan érint(het)i őket.

Online oktatási, képzési felületeinken

Kollégáink biztonságos kiválasztása, etikai kódexe és gyermekvédelmi képzése garantálja a biztonságot. Az online anyagokat zárt, biztonságos rendszerekben tesszük elérhetővé.

Biztonság és támogatás minden gyermek és szülő számára

Elkötelezettek vagyunk a gyermekek biztonsága mellett, ezért bevezettünk egy online bejelentő űrlapot, amelyen keresztül a kiskorúak és szüleik könnyen tehetnek bejelentést. Minden megkeresést érzékenyen és a gyermek életkorának megfelelően kezelünk, biztosítva, hogy a kiskorú nyugodtan elmondhassa, mi történt vele. A szülők és gyerekek szóban vagy e-mailben is jelezhetik az esetet a legközelebbi tanárnak, mentornak vagy bárki másnak az Engame Akadémián, így mindenki biztos lehet abban, hogy mindenki meghallgatásra kerül és semmi sem kerülheti el a figyelmünket.

Milyen lépéseket teszünk a megelőzés érdekében?

Minden állandó munkatársunk:

Célkitűzés

Gyermekvédelmi irányelveink világos kereteket biztosítanak a kiskorúak biztonsága érdekében, mind fizikai, mind virtuális környezetben. A Hintalovon Alapítvány szakmai támogatásával kidolgozott irányelv célja a bántalmazás megelőzése, felismerése és kezelése. Elkötelezettek vagyunk a gyermekek jólléte mellett, biztosítva a könnyű bejelentési lehetőségeket és a szigorú adatkezelést. Munkatársaink folyamatos képzése és a magatartási szabályzat betartása garantálja a gyermekek biztonságát és védelmét. 

Az részletes Engame Akadémia Gyermekvédelmi irányelvről további információkért keress bennünket az info@engame.hu e-mail címen.

Partnerünk: