Field Trip a Skyscanner irodájában

Pályaorientáció tapasztalatszerzéssel

Pályaválasztást is segítő programunk diákjai közel heti rendszerességgel különböző cég- és szervezetlátogatásokon vehetnek részt, hogy első kézből megtapasztalhassák, hogyan is festenek egy adott szakterület, foglalkozás és munkahely mindennapjai.

A Field Trip egyedülálló lehetőséget kínál, hogy a diákok valódi irodákban, műhelyekben és laborokban nézzenek körbe egy átlagos munkanapon. A látogatások alatt ott dolgozó szakemberek mesélnek a cég vagy szervezet tevékenységéről, valamint bemutatják saját munkájukat és feladatköreiket. 

A kötetlen hangulatú Field Trip-eken diákjaink személyesen feltehetik az őket érdeklő kérdéseket a céggel, szakterülettel vagy az ott dolgozók szakmai hátterével – ezáltal könnyebben el tudják dönteni, milyen terület, cég és munka illik leginkább hozzájuk.

Field Trip a SkyScanner irodájában

Február második hetében az Engamer-ek a Skyscanner irodájába látogathattak el. A cég neve nem volt ismeretlen a diákok körében: sokan használták már a weboldalt vagy az alkalmazást, hogy utazásukhoz repülőjáratot keressenek.

Emellett nagy vonzereje volt a Skyscanner irodájának is, amelybe megérkezve sok diákunk csak ámuldozott, hogy ilyen különleges, színes és otthonos munkahelyek is léteznek.

A körbevezetés kezdete előtt az iroda lenyűgözően látványos közösségi terében nézelődhettünk, ahol a növényekkel felfuttatott fal, műfüves galéria, modern design és szuper kilátás mellett csocsó- és pingpongasztal, valamint üdítő és nasi várta a diákokat.

Mi történt a Field Trip-en?

A körbevezetőnk Tóth-Máté Ákos Engineering Manager volt, aki a látogatást a Nest elnevezésű, fészekre hasonlító tetőtéri rendezvényteremben nyitotta meg. A diákok elsőként a cég tevékenységével és felépítésével ismerkedhettek meg, kérdéseikre pedig Ákos a Skyscanner brandjéről, cégkultúrájáról, történetéről, és célkitűzéseiről is mesélt. Beszélgettünk a budapesti, londoni és egyéb világszerte megtalálható irodák szerepeiről, valamint a cég versenytársairól is – kiderült, hogy bár a Skyscanner tevékenysége szerint utazással foglalkozik, versenytársai nem utazási irodák, hanem keresőmotorként legfőképpen a Google.

A diákok megtudhatták, hány munkatárs, milyen feladatkörökben és csapatokban dolgozik az irodákban, valamint mélyebb betekintést nyerhettek az szoftverfejlesztés világába is. Ákos megosztotta személyes élményeit és tapasztalatait a Skyscanner-nél eltöltött 4 évből, valamint az azt megelőző Prezi-nél töltött éveiről is szó esett.

 A beszélgetés után felkerekedtünk, hogy élőben is megszemléljük a cég mindennapjait és az addig hallottakat. Körbejártuk a tárgyalókat, irodetereket és brainstorming falakat, valamint egy rendkívüli zen szobát rejtő többi emeletet. A helyszíneken Ákos röviden bemutatta munkatársai és a különböző csapatok tevékenységeit.

Ezután visszatértünk a közösségi térbe, ahol az Astoriára néző kilátás és egy üdítő mellett kötetlenül beszélgethettünk és feltehettük kérdéseinket. Sokan a munkahelyi mindennapokról érdeklődtek – munkaórákról, feladatokról, hangulatról, üzleti utakról és közösségi életről -, de szó esett a Skyscanner-hez vezető karrierutakról, a végzettség fontosságáról és az interjúkról is.

Az biztos, hogy a látogatás nem csak tartalmas és izgalmas élmény volt, de az engamerek megkönnyebbülten és lelkesen fogadták a hírt, hogy bizony egy komoly cégnél, komoly szakemberként is rendezhetünk pingpong bajnokságokat péntekenként és csapatunk igenis hallgathat a ‘Rainbow Alpaca’ névre.

Te is szívesen részt vennél hasonló programokon?
Gyere el nyílt napunkra, és ismerj meg minket!

Hasonló cikkek