Az Engame Akadémián hiszünk abban, hogy

egy nyitott szemléletű, támogató közegben a tanulás, a pályaválasztás és a felnőtté válás folyamata is izgalmas felfedezéssé válik – ez által a diákok kibontakozhatnak és megtalálhatják céljaikat.

 

Alternatív oktatási programunk célja, hogy minél több diáknak segítsünk megtalálni a helyét a világban, és felkészítsük őket arra az egyetemi képzésre, amelyből szakmailag és személyesen is a legtöbbet profitálhatnak, akár itthon, akár külföldön szeretnének továbbtanulni.

Ötéves programunkkal 2010 óta nyújtunk iskola melletti kiegészítő képzést 13-19 éves diákoknak.

Azon dolgozunk közösen, hogy a középiskola alatt és után a diák egy olyan útra lépjen, amely egy szívvel-lélekkel végzett hivatás megtalálásához és egy kiegyensúlyozottabb felnőtt élethez vezet.

 

Hogy milyen konkrét elemekből áll a program, megtalálod az alábbi oldalakon:

A neked való évfolyamról itt olvashatsz részletes leírást:

Kik vagyunk mi?

Sokszínű szakmai háttérből érkező oktatóinkat és munkatársainkat a közös cél köti össze: egy olyan hely kialakítása diákjaink számára, ahol megtalálhatják önmagukat és kibontakozhatnak.

Mit csinálunk még?

 

  • Ingyenes előadásokat és workshopokat tartunk középiskolákban diákoknak, tanároknak, szülői munkaközösségeknek.

  • Diákjainkkal közösen támogatunk jótékonysági és társadalmi fontosságú kezdeményezéseket.

  • Szakemberek bevonásával ingyenes előadássorozatot szervezünk szülőknek és tanároknak a gyermekeiket/diákjaikat érintő legfontosabb témákban.

  • Alternatív Iskolaválasztó Expót szervezünk nyolcadikos diákok szüleinek.

  • Kutatásokat készítünk többek között a hazai pályaorientációs helyzetről, a külföldi továbbtanulás okairól és trendjeiről, valamint a kint végzettek hazaköltözési hajlandóságáról.

  • Rendszeresen adunk elő oktatással foglalkozó konferenciákon, rendezvényeken.

  • Előadásaink és saját kutatásaink publikálásán kívül bármikor szívesen állunk a sajtó rendelkezésére a magyar és nemzetközi köz- és felsőoktatás, az orientáció, az iskolai nyelvoktatás és a külföldi továbbtanulás témakörében.

  • IELTS nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat tartunk.