Érd el IELTS célpontszámodat!

Az IELTS nyelvvizsgát 140 országban több, mint 10 000 szervezet fogadja el, köztük kormányzati szervezetek, oktatási intézmények és munkáltatói szervezetek is. Az Engame Akadémia tanfolyamain egyéni odafigyeléssel segítjük felkészülésed.

Több, mint 1000 diákunk érte el velünk IELTS célpontszámát – csatlakozz hozzájuk te is!

IELTS felkészítő tanfolyamaink

Tanfolyamaink a már legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkező diákjainkat tökéletesen felkészíti az IELTS Academic vizsgára. A tanfolyam végén tisztában leszel a követelményekkel, megismered a típusfeladatokat, az esszéírás tartalmi, formai követelményeit, a jellemző társalgási témákat (speaking topics) és biztosan tudod majd, hogyan tudsz eleget tenni a követelményeknek.

Heti 2×3 óra, összesen 8+1 alkalom

Kiscsoportos foglalkozások (5-12 fő)

Minden tananyagot az Engame Akadémia biztosít

bruttó 74 900 Ft

Az IELTS vizsga

A sikeres IELTS teszt sok nemzetközi iskola és egyetemi képzés felvételi előkövetelménye, emellett angol nyelvű állásokra való jelentkezésnél, valamint vízum és bevándorlási kérelem szempontjából is előnyt jelent.

Az itthon megszokott nyelvvizsgákkal ellentétben az IELTS 9 fokú skálája valós visszajelzést ad az angol nyelvtudásod szintjéről. A teszt felépítése és értékelése is nagyban különbözik hagyományos nyelvvizsgákétól, ezért a magas IELTS pontszám elérése mindenképp külön felkészülést igényel.

Miért válaszd az Engame IELTS tanfolyamát?

Ezt mondták korábbi résztvevőink

Kőnigh Patrick

A kurzus oktatója

Kőnigh Patrick szakmai munkája mindig is a nyelv és az alternatív oktatás körül forgott. Nyelvtudását az Amerikában töltött évei majd később az egyetemi tanulmányai alatt tökéletesítette. Non-formális és projekt alapú oktatásban mint oktató, koordinátor és projektmenedzser is tevékenykedett. Egyaránt szeret gyerekekkel, középiskolásokkal és felnőttekkel is dolgozni.

Az Engame Akadémiánál jelenleg az IELTS tanfolyamot koordinálja és mentorál, de korábban évekig oktatóként és évfolyam koordinátorként is jelen volt. Az IELTS vizsgafelkészítés korábban is fontos eleme volt a profiljának, úgy véli, hogy a standardizált tesztek világában is helye van a kreativitásnak.

Szabadidejében zenél és turnézik, társasjátékot fejleszt, podcastet és rádióműsort készít, zenei közösségi teret és angol közösségi házat üzemeltet barátaival.

Jelentkezés

A korlátozott létszám miatt a helyeket a befizetések sorrendjében tudjuk garantálni. Ha biztosítani szeretnéd a részvételedet, kérjük, hogy mielőbb jelentkezz, és a tanfolyam díját három napon belül fizesd be.

Jelenleg nincsen közelgő IELTS kurzusunk.

Gyakran ismételt kérdések

Hányan vagyunk egy csoportban?

A tandíj az alábbi szolgáltatásokat és lehetőségeket tartalmazza:

  • az évfolyamonkénti alapprogramon való részvételt, a foglalkozásokon használt tananyagok és eszközöket
  • a rendszeres mentorálás költségét
  • szakmai programon való részvétel lehetőségét, amennyiben a diák jelentkezik azokra (Field Trip – céglátogatások, Meet the Expert – beszélgetés szakértőkkel karrieről, tanulmányokról, életútról)
  • részvételi lehetőség tematikus rendezvényeinken, eseményeinken (pl: Startup Challenge, Diákszónok Konferencia)
  • részvétel az Engame Akadémia közösségi programjain (pl: Évnyitó, Board Game Night, Karácsony, Farsang, Jóga & Piknik)

Online tanfolyamaink helyszínéül a Zoom platformja szolgál.

Tollon és füzeten kívül minden egyéb segédeszközt, anyagot biztosítunk a tanfolyamon.

A tanfolyamon való részvételhez nem kérünk nyelvvizsgát. Ahhoz, hogy a tanfolyam a lehető legjobb segítséget tudja nyújtani a vizsgára való felkészülésben, fontos azonban, hogy legyen egy középfokú, biztos nyelvtudásod.
Amennyiben nem vagy biztos nyelvtudásod szintjében, a British Council online szintfelmérő tesztje jó kiindulási pontot adhat tudásodról.

A szervezetek többsége nem fogad el 2 évnél régebbi IELTS vizsga eredményét. Ezért általában 11-12. osztályban szoktak felkészülni és vizsgázni a diákok.

Erre a kérdésre csak akkor tudunk pontos választ adni, ha felmértük a jelentkező jelenlegi nyelvi szintjét és tudjuk, hogy milyen szintre szeretne eljutni. Általános tapasztalatunk az, hogy a magabiztos, középszintű angol nyelvtudással rendelkező diákjaink elérik az általuk kitűzött célt, ha megfelelő szorgalommal és kitartással készülnek a 4 hetes kurzus alatt.

A vizsgán maximum 9 pontot lehet elérni. Minden szekciót (Listening, Reading, Writing, Speaking) külön pontoznak a 9 fokú skálán, és ezek átlaga adja ki a végső pontszámot. Mennyi idő alatt lesz meg az IELTS vizsga eredménye? 13 nappal a vizsga után online megtekinthetőek a vizsgaeredmények.

Az IELTS eredményét nem százalékban kapjuk meg, bár természetesen vissza lehet “százalékosítani”, lásd: szintezés. Nem “átment” vagy “megbukott” rendszerben működik, tehát nincs minimum szint, mindenki annyi pontot kap, amennyit elér. A fogadó intézmények, hivatalok adják meg az általuk elvárt minimum pontszámot. A vizsga tehát ennek tükrében számít sikeresnek vagy sikertelennek a vizsgázó számára.

A jelenlegi vizsgaszabályok értelmében az összes vizsgarész együtt tehető csak le.

Külön nyelvtani rész nincs, ám számos feladatba van ‘beépítve’ az egyes nyelvtani szerkezetek ismeretének mérése.

Nem, nem lehet, mivel az Engame Akadémia nem nyelvvizsga központ. A vizsgát a diáknak kell megszervezni a vizsgaközpontban.

Magyarországon a British Councilban lehet vizsgázni (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.). Havi legalább két vizsgaidőpontot írnak ki.

Szükséges dokumentumok:

  • IELTS jelentkezési lap
  • két igazolványkép – útlevél vagy személyi igazolvány fénymásolata
  • korábbi IELTS vizsgabizonyítvány fénymásolata, ha korábban már vizsgázott
  • jelentkezési határidő a vizsga időpontja előtti 5. hét.