Az Engame Akadémia tanfolyamain egyéni odafigyeléssel segítjük felkészülésed.

Több, mint 1000 diákunk érte el velünk IELTS célpontszámát – csatlakozz hozzájuk te is!

Az IELTS vizsga

Az IELTS nyelvvizsgát 140 országban több, mint 10 000 szervezet fogadja el, köztük kormányzati szervezetek, oktatási intézmények és munkáltatói szervezetek is.

A sikeres IELTS teszt sok nemzetközi iskola és egyetemi képzés felvételi előkövetelménye, emellett angol nyelvű állásokra való jelentkezésnél, valamint vízum és bevándorlási kérelem szempontjából is előnyt jelent.

Az itthon megszokott nyelvvizsgákkal ellentétben az IELTS 9 fokú skálája valós visszajelzést ad az angol nyelvtudásod szintjéről. A teszt felépítése és értékelése is nagyban különbözik hagyományos nyelvvizsgákétól, ezért a magas IELTS pontszám elérése mindenképp külön felkészülést igényel.

IELTS felkészítő tanfolyamaink

Tanfolyamaink a már legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkező diákjainkat tökéletesen felkészíti az IELTS Academic vizsgára. A tanfolyam végén tisztában leszel a követelményekkel, megismered a típusfeladatokat, az esszéírás tartalmi, formai követelményeit, a jellemző speaking topicokat és biztosan tudod majd, hogyan tudsz eleget tenni a követelményeknek.

heti 2×3 óra,
összesen 9 alkalom
kiscsoportos foglalkozások
(5-12 fő)
minden tananyagot az Engame Akadémia biztosít
bruttó 54 900 Ft

Miért válaszd az Engame IELTS tanfolyamát?

  • Családias légkör
  • Kiscsoportos felkészülés, egyéni odafigyelés
  • Anyanyelvi szintű angol nyelvtudással rendelkező tanárok, akik magyarul is beszélnek
  • Korszerű feltételek
  • Több éves tapasztalat nyelvvizsgákra, felvételikre és külföldi felsőoktatásra való felkészítésben 
  • … és mert célunk, hogy a vizsgához szükséges idegennyelvi készségeken túl azt is elsajátítsd, hogyan kommunikálj élvezettel angolul!

“Megismertem az eddig homályba vesző vizsga követelményeit és az elsőre nehéz és talán lehetetlen kihívásnak tűnő feladatokhoz olyan eszközöket és tippeket kaptam, amelyekkel már bátran és könnyedén meg tudom oldani azokat.”

Zsófi, 2020. júliusi tanfolyam

“Teljeskörű felkészítést kaptam, a vizsga mind a négy részét részletesen átbeszéltük, és megismertük a hozzájuk tartozó stratégiákat.”

Zsuzsanna

“Rengeteg képességem fejlődött a kurzus alatt, a nyelvtudásom és az általános beszédkészségem is. Valóban felkészültnek érzem magam az IELTS vizsgára!”

Lujza

“Tetszett, hogy rendkívül hasznos, más úton számomra nem elérhető tippeket és tanácsokat kaptam a vizsgára, illetve teljeskörű felkészítést annak minden részére.”

Franciska

“Laza hangulatban nagyon pontos és profi munka folyt. Ilyen egy jó nyelvtanfolyam. A jó hangulat és a koncentrált munka hibátlan párosítása volt ez!”

Márk

Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen feladatok lesznek, és miben kell fejlődnöm a sikeres vizsgához.

2020. júliusi tanfolyamunk diákja

“Az órák nem voltak túl kötöttek, ezt nagyon élveztem. Segített rájönni, hogy most milyen szinten vagyok és mi az, amiben még fejlődnöm kell. A társasáig is nagyon együttműködő volt, így könnyebb volt dolgozni.”

“Megtudtam az IELTS-el kapcsolatos alap dolgokat, illetve feladatfajtákat és a javasolt megoldási módokat. Ezen kívül sok gyakorlás volt, ami ugyebár a tudás anyja 🙂

Bence, 2020. júliusi tanolyam

“Kifejezetten tetszett, hogy teljesen másfajta oktatást nyújtottak, mint az iskolában. Nagyon jól éreztem magam, miközben sokat tanultam is.”

Oktatóink

Patrick
Patrick professzionális élete mindig is a nyelv és az alternatív oktatás körül forgott. Nyelvtudását az Amerikában töltött évei majd később az egyetemi tanulmányai alatt tökéletesítette. Non-formális és projekt alapú oktatásban számtalanszor részt vett már mint oktató, koordinátor és projektmenedzser is. Egyaránt szeret gyerekekkel, középiskolásokkal és felnőttekkel is dolgozni.
Az Engame Akadémiánál jelenleg az IELTS tanfolyamot koordinálja és mentorál, de korábban évekig a oktatóként és évfolyam koordinátorként is jelen volt. Az IELTS vizsgafelkészítés mindig is fontos eleme volt a profiljának, úgy gondolja, hogy a standardizált tesztek világában is helye van a kreativitásnak.
Szabadidejében zenél és turnézik, társasjátékot fejleszt, podcastet és rádióműsort készít, zenei közösségi teret és angol közösségi házat üzemeltet barátaival.
austin
Mielőtt Magyarországra költözött, hogy nyelvet tanuljon, Austin adatelemzőként dolgozott az USA-ban. Tanulmányait a minneapolisi Augsburg College matematika szakán végezte, fizika és filozófia minorral.
Immár 3 éve oktat az Engame tanáraként, és az IELTS kurzus mellett leginkább matematikához kapcsolódó foglalkozásokat tart, de a filozófia, a művészet és a nyelvek iránti érdeklődése révén ezek a területek is gyakran megjelennek óráin.
Austint munkájában a diákokkal való interakció élteti, és az, ahogy végigkövetheti, ahogy diákjai magabiztosabbá válnak, miközben olyan dolgokat csinálnak, amitől jól érzik magukat.

Jelentkezés következő tanfolyamunkra

október 13 – november 15.

kedden és csütörtökön
16:30-19:30 között

online

november 17 – december 15.

kedden és csütörtökön

16:30 – 19:30 között

online

január 3 – január 31.

kedden és csütörtökön
16:30-19:30 között

online

Következő tanfolyamaink:

január 3 – január 31., online

október 13 – november 15., online

november 17 – december 15., online

A korlátozott létszám miatt a helyeket a befizetések sorrendjében tudjuk garantálni. Ha biztosítani szeretnéd a részvételedet, kérjük, hogy mielőbb jelentkezz, és a tanfolyam díját három napon belül fizesd be.

Gyakran ismételt kérdések

A csoportokat 5 fővel tudjuk elindítani, a maximum létszám 12 fő.

Élő tanfolyamainkat az Engame Akadémia főhadiszállásán, Budapesten (XII. kerület, Maros utca 12.) tartjuk, online tanfolyamaink helyszínéül pedig a Zoom platformja szolgál.

Tollon és füzeten kívül minden egyéb segédeszközt, anyagot biztosítunk a tanfolyamon.

A tanfolyamon való részvételhez nem kérünk nyelvvizsgát. Ahhoz, hogy a tanfolyam a lehető legjobb segítséget tudja nyújtani a vizsgára való felkészülésben, fontos azonban, hogy legyen egy középfokú, biztos nyelvtudásod.

Amennyiben nem vagy biztos nyelvtudásod szintjében, a British Council online szintfelmérő tesztje jó kiindulási pontot adhat tudásodról.

Nem, nem lehet, mivel az Engame Akadémia nem nyelvvizsga központ. A vizsgát a diáknak kell megszervezni a vizsgaközpontban.

Magyarországon a British Councilban lehet vizsgázni (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.). Mennyibe kerül az IELTS vizsga és milyen gyakran lehet időpontra jelentkezni? A vizsga díja 62 800 forint. Havi legalább két vizsgaidőpontot írnak ki.

Szükséges dokumentumok:

– IELTS jelentkezési lap

– két igazolványkép – útlevél vagy személyi igazolvány fénymásolata

– korábbi IELTS vizsgabizonyítvány fénymásolata, ha korábban már vizsgázott

– jelentkezési határidő a vizsga időpontja előtti 5. hét.

A vizsgán maximum 9 pontot lehet elérni. Minden szekciót (Listening, Reading, Writing, Speaking) külön pontoznak a 9 fokú skálán, és ezek átlaga adja ki a végső pontszámot. Mennyi idő alatt lesz meg az IELTS vizsga eredménye? 13 nappal a vizsga után online megtekinthetőek a vizsgaeredmények.

Az IELTS eredményét nem százalékban kapjuk meg, bár természetesen vissza lehet “százalékosítani”, lásd: szintezés. Nem “átment” vagy “megbukott” rendszerben működik, tehát nincs minimum szint, mindenki annyi pontot kap, amennyit elér. A fogadó intézmények, hivatalok adják meg az általuk elvárt minimum pontszámot. A vizsga tehát ennek tükrében számít sikeresnek vagy sikertelennek a vizsgázó számára.

Erre a kérdésre csak akkor tudunk pontos választ adni, ha felmértük a jelentkező jelenlegi nyelvi szintjét és tudjuk, hogy milyen szintre szeretne eljutni. Általános tapasztalatunk az, hogy a magabiztos, középszintű angol nyelvtudással rendelkező diákjaink elérik az általuk kitűzött célt, ha megfelelő szorgalommal és kitartással készülnek a 4 hetes kurzus alatt.

A jelenlegi vizsgaszabályok értelmében az összes vizsgarész együtt tehető csak le.

Külön nyelvtani rész nincs, ám számos feladatba van ‘beépítve’ az egyes nyelvtani szerkezetek ismeretének mérése.

Mit jelentenek az IELTS pontszámok?

Az IELTS eredményeket egy 9 fokú skálán (1 a...

8 ok, amiért érdemes IELTS nyelvvizsgát tenned

Külföldön tanulnál tovább? Nemzetközi egyetemi programra jelentkezel? Angol nyelvterületen...

Így készülj fel az IELTS nyelvvizsgára – 1. rész: írásbeli és hallás utáni értés

Mi a sikeres IELTS nyelvvizsga felkészülés kulcsa? Feladattípusok, pontozás,...

Tippek az IELTS nyelvvizsgád napjára

A következőkben pár hasznos tippet osztunk meg veled, hogy...

Így készülj fel az IELTS nyelvvizsgára – 2. rész: szóbeli

Kőnigh Patrick, IELTS tanfolyamaink tanára és koordinátora már több...