Az Engame Akadémia és a Toastmasters Magyarország bemutatja

We Own the Future – Diákszónok Konferencia

Ismerd meg a hatásos nyilvános beszéd műhelytitkait és azokat, akik már alkalmazzák őket!

  • Vendég előadóink megosztják saját tapasztalataikat, hogy mi segített nekik magabiztosabbá válni a színpadon vagy épp a kamera előtt.
  • Diákszónokaink We Own the Future (Miénk a jövő) témában mutatnak be izgalmas ötleteket
  • Gyakorlatorientált workshopjainkon vendégeink is megismerkedhetnek hasznos praktikákkal, amelyek a mindennapokban is segít jobban érvényesülni, jobb előadóvá válni

Miért fontos a nyilvános beszéd és az előadói készség?

Életünk során számos alkalommal kell kisebb-nagyobb közönség előtt beszédet tartanunk, sokan mégis félnek ezektől a szituációktól. Pedig egy jó előadó képes meggyőzni, tanítani vagy akár szórakoztatni is. Az, hogy mennyire vagyunk gyakorlott és magabiztos előadók, meghatározóak lehetnek egy iskolai felelés, egy egyetemi vizsga vagy egy állásinterjú során is. A megfelelő módszerek elsajátításával és sok gyakorlással azonban legyőzheted a lámpalázat, és lenyűgözheted a közönséged, akár egy rögtönzött köszöntőről, akár egy komoly felkészülés után előadott prezentációról legyen szó.

We Own the Future – Diákszónok Konferencia

Mikor? 2023. január 28-án

Hol? Budapest, Közgazdasági Politechnikum

Milyen típusú rendezvény? A diákszónok konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a nyilvános beszéd és eladói készségek fontosságára, népszerűsítse ezek beemelését a tanórákra, illetve lehetőséget biztosítson középiskolásoknak szakértő támogatással felkészülni és kipróbálni magukat a színpadon.

Milyen nyelven? A diákszónokok előadásai angol nyelven zajlanak, de a kísérő programok, workshopok között lesz magyar nyelvű is.

Részletes program

Dóczi Attila, vagy ahogy az online térben ismerik Attis, 2015-ben végzett kommunikáció és média szakértőként a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány szakának mesterképzésén. Az ezt követő években az online marketing területén dolgozott közösségi média szakértőként, ezzel párhuzamosan építette saját YouTube csatornáját, ami a Tanulom Magam nevet viseli. A csatornára, ahogy Attis fogalmaz szórakoztatóan edukatív és edukatívan szórakoztató ismeretterjesztő tartalmakat készít a legkülönfélébb témákban az űrkutatástól a mentális betegségekig, a párkapcsolatoktól a környezetvédelemig, az agykutatástól a szexualitásig szinte bármiről. Jelenleg online és offline edukálja az embereket, videók, előadások, tanfolyamok, tréningek és workshopok formájában.

Le Julianna Phuonglinh 2003-ban született Budapesten, szabad bölcsész, joghallgató, a Bibó István Szakkollégium tagja, az Engame Akadémia volt diákja.
Verseket és slam poetry szövegeket 4 éve ír, publikál és ad elő. Első verseskötete (Lángoló kálák) még középiskolás évei alatt jelent meg. Az idei évben az országos slam poetry döntőn pedig bronzérmes és közönségdíjas lett.
A szabadidejében a szövegalkotás és az előadóművészet különböző formáival ismerkedik.

Vegyél részt egy élményszerű, gyakorlatias workshopon, ahol megismerheted, hogyan épül fel egy klubtalálkozó. Bemutatjuk, milyen szerepek vannak, és mit tehetsz azért, hogy bármikor fel tudj állni, egy köszöntőt mondani – akár felkészülten, akár improvizálva.
A foglalkozáson részt lehet venni megfigyelőként is, a bátrabbak pedig lesz lehetősége 1-2 perces improvizatív beszédet is tartani.

  • Felnőtteknek a Toastmasters Magyarország tart bemutató foglalkozást (magyar nyelvű)
  • Diákoknak az Engame Akadémia Gavel Club-ja tart bemutató foglalkozást (1 angol nyelvű és 1 magyar nyelvű csoport)

SZERVEZŐK

Toastmasters Magyarország

A Toastmasters egy nonprofit oktatási szervezet, amely kiváló lehetőséget biztosít készség- és képességfejlesztésére az eredményes kommunikáció és a hatékony vezetés területén. A világ 142 országában több mint 15 900 Toastmasters klub működik.

A Toastmasters tagjai klubokba szerveződnek, a klubtalálkozók során különféle szerepeket vállalnak. A Pathways nevű kiváló oktatási program segíti őket abban, hogy hathatósan előmozdítsák saját maguk és társaik fejlődését. A klubok barátságos és támogató környezetet biztosítanak a tagok számára, és szívesen fogadnak új érdeklődőket.

Toastmasters Magyarország weboldala

Engame Academy logo

Az Engame Akadémián hiszünk abban, hogy egy nyitott szemléletű, támogató közegben a tanulás, a pályaválasztás és a felnőtté válás folyamata is izgalmas felfedezéssé válik – ez által a diákok kibontakozhatnak és megtalálhatják céljaikat. Biztonságos és inspiráló közeget nyújtunk a diákoknak, ahol felfedezhetik az iskolán túl elérhető lehetőségeket, új területeken és szituációkban próbálhatják ki magukat, ami által megismerhetik erősségeiket és hogy mi az, ami igazán illik hozzájuk.

Több, mint 10 éve segítünk 9-12. osztályos diákoknak készségeik és nyelvtudásuk fejlesztésében, önmaguk megismerésében, a pályaválasztásra és a (külföldi) továbbtanulásra való felkészülésben.

www.engame.hu

PARTNEREK

Közgazdasági Politechnikum

Az előadásokhoz méltó helyszín biztosítója a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium – más néven a Poli – Budapest IX. kerületében működő alapítványi fenntartású középiskola. 

A Poli alternatív, személyközpontú, demokratikus és igazi élettel teli iskola. A diákok itt nyelvi előkészítő évvel kiegészített hatosztályos és négyosztályos gimnáziumi képzésben tanulhatnak.

Közgazdasági Politechnikum weboldala

HVG Könyvek

Diákelőadóink a konferencia után a HVG Kiadó által felajánlott könyvcsomagok segítségével fejleszthetik tovább magukat. Reméljük, ezek az olvasmányok további izgalmas ötletekre inspirálják fellépőinket.

A HVG Kiadó kínálatában számos gondolatébresztő könyvet találhatunk a legkülönbözőbb témákban, mint például üzlet, menedzsment, pszichológia, önismeret, népszerű tudomány, életrajz, tényfeltáró irodalom.

HVG Kiadó weboldala

REGISZTRÁCIÓ

Ez az esemény véget ért. Amennyiben szeretnél értesülni a következő ilyen és ehhez hasonló rendezvényeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!