Ingyenes szülői előadások

A gyermeknevelésről és kamaszokról szülőknek, pedagógusoknak

Akadémiánk célja, hogy segítsünk diákjainknak megtalálni a helyüket a világban, hogy felelős döntéseket hozó, tudatos, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Ebben a folyamatban a legmeghatározóbb szerepe a szülőknek van, hiszen náluk jobban senki nem ismeri gyermeküket. Sokszor azonban szülőként is útmutatásra, megerősítésre van szükségünk, hogy a legjobbat adhassuk gyermekünknek.

Diákjaink szülei rendszeresen érkeznek hozzánk kérdésekkel gyermekük fejlődésével, jövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban. Azért, hogy ezekre minél átfogóbb válaszokat adhassunk, havi rendszerességgel különböző szakembereket hívunk meg, hogy előadást, beszélgetést tartsanak az érdeklődő szülők számára a gyermeknevelést érintő kérdésekről.

 

E programsorozat összefoglaló neve a Hello Parents Hot Topic Est.

Ingyenes előadásaink témái közt szerepel például a szülő-gyerek kommunikáció, az iskolai stressz kezelése, az internet és a mobileszközök használata vagy a pubertáskori érzelmi hullámok.

A szülők mellett érdeklődő pedagógusokat, szakembereket is szeretettel látunk programjainkon, hiszen a gyermekek jövője közös felelősségünk.

Hogyan kommunikáljunk érzelmekről kamaszokkal? - Németh Bianka előadása

Október 6., 17:30 [online]

A kamaszkor rengeteg változást, kérdést, felfedezni valót hordoz magában, emellett pedig érzelmileg is egy rendkívül intenzív időszak. Ehhez adódik most a járvány helyzettel járó bizonytalanság melyet a gyerekek is napi szinten érzékelnek, amit érzelmi szinten szintén hordozniuk kell. 

Hogyan érdemes szülőként érzelmekről beszélgetni kamasz gyermekünkkel?
Milyen kérdések segíthetnek felfedezni, mi zajlik bennük?
Hogyan segítsük gyermekünket adaptívan megküzdeni érzelmileg turbulens és nehéz helyzetekkel?
Mi szülők hogyan növelhetjük a saját és gyermekünk érzelmi tudatosságát? 

A workshop keretében ezeket a kérdéseket járjuk körül, konkrét példákon keresztül. A cél nem az “egy helyes válasz” megtalálása sokkal inkább a szemléletformálás és módszerek bemutatása melyeket a szülő a gyermek aktuális érzelmi állapotához, egyéniségéhez alakíthat. 

Ismerd meg előadónkat

Németh Bianka vagyok, pszichológus és gyakorló édesanya.
Dolgoztam együtt középiskolásokkal és egyetemistákkal, startupokkal és nagy cégekkel is. Az érzelmi tudatosság, az érzelmek kommunikációja és a velük való adaptív megküzdés illetve a hozzájuk kapcsolódó pszichológiai fókuszú edukáció a szívügyem.
Az Engame-ben a mentorálás ás tutorálás mellett a junior évfolyamon oktatok az érzelmi és mentális egészséggel kapcsolatosan szemináriumot immár harmadik éve. 

Az űrlap kitöltésével regisztrálhatsz az előadásra.
Az előadást online tartjuk, regisztráció után elküldjük neked a csatlakozáshoz szükséges linket.

 

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatkezelési tájékoztató >>

Ha szeretnél értesülni további előadásainkról, iratkozz fel szülői hírlevelünkre:

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>