Ingyenes szülői előadások

A gyermeknevelésről és kamaszokról szülőknek, pedagógusoknak

Akadémiánk célja, hogy segítsünk diákjainknak megtalálni a helyüket a világban, hogy felelős döntéseket hozó, tudatos, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Ebben a folyamatban a legmeghatározóbb szerepe a szülőknek van, hiszen náluk jobban senki nem ismeri gyermeküket. Sokszor azonban szülőként is útmutatásra, megerősítésre van szükségünk, hogy a legjobbat adhassuk gyermekünknek.

Diákjaink szülei rendszeresen érkeznek hozzánk kérdésekkel gyermekük fejlődésével, jövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban. Azért, hogy ezekre minél átfogóbb válaszokat adhassunk, havi rendszerességgel különböző szakembereket hívunk meg, hogy előadást, beszélgetést tartsanak az érdeklődő szülők számára a gyermeknevelést érintő kérdésekről.

 

E programsorozat összefoglaló neve a Hello Parents Hot Topic Est.

Ingyenes előadásaink témái közt szerepel például a szülő-gyerek kommunikáció, az iskolai stressz kezelése, az internet és a mobileszközök használata vagy a pubertáskori érzelmi hullámok.

A szülők mellett érdeklődő pedagógusokat, szakembereket is szeretettel látunk programjainkon, hiszen a gyermekek jövője közös felelősségünk.

Mi lesz a gyermekem, ha nagy lesz? - Pályaorientáció a 21. században

2020 július 16., 17:00 [online]

Programsorozatunk következő előadásán vendégünk Paku Andrea, az Engame Akadémia tanára.

Bővebben az előadásról:

Szülőként felelősek vagyunk gyermekeink jövőjéért, és ezért igyekszünk minden segítséget megadni nekik ahhoz, hogy sikeres felnőtt váljon belőlük.

Ennek az egyik alapfeltétele manapság az, hogy olyan pályát válasszon magának a kamasz, amiben kibontakoztathatja majd képességeit és ami anyagi biztonságot biztosít neki. Ezen a ponton sok kérdés felmerül a szülőkben:

  • Mi a gyermekem számára legideálisabb szakma? Meg fog-e tudni élni belőle?
  • Érdemes-e egy adott szakmát választani a mai gyorsan változó munkaerőpiac idején?
  • Mi van ha még ötlete sincs, hogy mivel szeretne foglalkozni?
  • Hogyan segíthetem én a pályaválasztásban?

Következő szülői előadásunkon választ kaphattok ezekre a kérdésekre valamint arra is fény derül, hogy miből is áll a pályaorientáció folyamata és hogyan változik ez a folyamat a mai gyorsuló világunkban.

Az előadás után közösen beszélgethetünk, illetve kérdezhetsz is Anditól.

Az űrlap kitöltésével regisztrálhatsz előadásra.
Az előadást online tartjuk, regisztráció után elküldjük neked a csatlakozáshoz szükséges linket.

 

*A beküldött adatokat bizalmasan kezeljük és kizárólag az oktatási programunkkal kapcsolatos tájékoztatás céljából használjuk. Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatkezelési tájékoztató >>

Ha szeretnél értesülni további előadásainkról, iratkozz fel szülői hírlevelünkre: