Ingyenes szülői előadások

A gyermeknevelésről és kamaszokról szülőknek, pedagógusoknak

Akadémiánk célja, hogy segítsünk diákjainknak megtalálni a helyüket a világban, hogy felelős döntéseket hozó, tudatos, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Ebben a folyamatban a legmeghatározóbb szerepe a szülőknek van, hiszen náluk jobban senki nem ismeri gyermeküket. Sokszor azonban szülőként is útmutatásra, megerősítésre van szükségünk, hogy a legjobbat adhassuk gyermekünknek.

Diákjaink szülei rendszeresen érkeznek hozzánk kérdésekkel gyermekük fejlődésével, jövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban. Azért, hogy ezekre minél átfogóbb válaszokat adhassunk, havi rendszerességgel különböző szakembereket hívunk meg, hogy előadást, beszélgetést tartsanak az érdeklődő szülők számára a gyermeknevelést érintő kérdésekről.

 

E programsorozat összefoglaló neve a Hello Parents Hot Topic Est.

Ingyenes előadásaink témái közt szerepel például a szülő-gyerek kommunikáció, az iskolai stressz kezelése, az internet és a mobileszközök használata vagy a pubertáskori érzelmi hullámok.

A szülők mellett érdeklődő pedagógusokat, szakembereket is szeretettel látunk programjainkon, hiszen a gyermekek jövője közös felelősségünk.

Szülői stressz- és érzelemkezelés a mindennapokban - Németh Bianka előadása

November 3., 17:30 [online]

Mit tehetünk szülőként az érzelmi tudatosságunkért és mentális jóllétünkért?

Szülőnek lenni a leghálásabb, de legnagyobb kihívásokkal is járó szerep. Különösen akkor igaz ez, mikor egyszerre kell helytállnunk a munkánkban, segíteni a gyerekeknek felkészülni a dolgozatra, menedzselni a különórákat, vezetni a háztartást, időt tölteni a párunkkal. Nem csoda, ha emellett már minimális figyelmet tudunk csak szentelni magunkra, a mentális és érzelmi jóllétünkre.

De egyáltalán miért fontos ezzel foglalkoznunk?
Hogyan tudjuk növelni a saját érzelmi tudatosságunkat?
Milyen szemlélet és eszközök segíthetnek minket abban, hogy az érzelmekről való beszélgetés a család mindennapjainak részévé váljon?
Milyen módszerekkel tehetünk szülőként a saját érzelmi egészségünkért?

Az előadás keretében ezeket a kérdéseket járjuk körül konkrét példákon keresztül, emellett pedig konkrét eszközöket is kap a szülő, mely segítheti a mindennapokban, növelheti a saját és gyermekei érzelmi tudatosságát ezáltal pedig mélyítheti a saját önismeretét.

Ismerd meg előadónkat

Németh Bianka vagyok, pszichológus és gyakorló édesanya.
Dolgoztam együtt középiskolásokkal és egyetemistákkal, startupokkal és nagy cégekkel is. Az érzelmi tudatosság, az érzelmek kommunikációja és a velük való adaptív megküzdés illetve a hozzájuk kapcsolódó pszichológiai fókuszú edukáció a szívügyem.
Az Engame-ben a mentorálás ás tutorálás mellett a junior évfolyamon oktatok az érzelmi és mentális egészséggel kapcsolatosan szemináriumot immár harmadik éve. 

REGISZTRÁCIÓ

Az esemény sajnos megtelt.

Ha szeretnél értesülni további előadásainkról, iratkozz fel szülői hírlevelünkre:

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>