fbpx

Ingyenes szülői előadások

A gyermeknevelésről és kamaszokról szülőknek, pedagógusoknak

Akadémiánk célja, hogy segítsünk diákjainknak megtalálni a helyüket a világban, hogy felelős döntéseket hozó, tudatos, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Ebben a folyamatban a legmeghatározóbb szerepe a szülőknek van, hiszen náluk jobban senki nem ismeri gyermeküket. Sokszor azonban szülőként is útmutatásra, megerősítésre van szükségünk, hogy a legjobbat adhassuk gyermekünknek.

Diákjaink szülei rendszeresen érkeznek hozzánk kérdésekkel gyermekük fejlődésével, jövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban. Azért, hogy ezekre minél átfogóbb válaszokat adhassunk, havi rendszerességgel különböző szakembereket hívunk meg, hogy előadást, beszélgetést tartsanak az érdeklődő szülők számára a gyermeknevelést érintő kérdésekről.

 

E programsorozat összefoglaló neve a Hello Parents Hot Topic Est.

Ingyenes előadásaink témái közt szerepel például a szülő-gyerek kommunikáció, az iskolai stressz kezelése, az internet és a mobileszközök használata vagy a pubertáskori érzelmi hullámok.

A szülők mellett érdeklődő pedagógusokat, szakembereket is szeretettel látunk programjainkon, hiszen a gyermekek jövője közös felelősségünk.

Hogyan neveljünk egészségtudatos fiatalokat?

Július 28. [online]

Napjainkban egyre gyakrabban halljuk az egészségmagatartás, egészségnevelés, egészségtudatosság fogalmait, de mit is jelentenek ezek valójában?

Azt biztosan állíthatjuk, hogy minden tevékenységünk valamiképpen hatással van egészségi állapotunkra, akár hasznos, akár károsító módon. Egyes viselkedési formák azonban kivételesen fontos szerepet töltenek be ebből a szempontból.

Az előadás keretein belül körbejárjuk az egészséges életvitel legmeghatározóbb tényezőit és válaszokat keresünk olyan kérdésekre, mint „Hogyan tudjuk szülőként egészségtudatosságra nevelni gyermekeinket? vagy „Hogyan tudjuk gyermekeink önmagukért, épségük megőrzéséért vállalt felelősségét növelni, fejleszteni?”

Előadónk:

Magyar Adrienn, okleveles pszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus jelölt

Pszichológus diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Klinikai és Egészségpszichológiai mesterszakán szereztem meg. Magánrendelésem mellett Budapest egyik Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál dolgozom, ahol elsődlegesen szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzetek miatt segítségre szoruló személyek és családok számára nyújtok segítséget.