Ingyenes szülői előadások

A gyermeknevelésről és kamaszokról szülőknek, pedagógusoknak

Akadémiánk célja, hogy segítsünk diákjainknak megtalálni a helyüket a világban, hogy felelős döntéseket hozó, tudatos, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Ebben a folyamatban a legmeghatározóbb szerepe a szülőknek van, hiszen náluk jobban senki nem ismeri gyermeküket. Sokszor azonban szülőként is útmutatásra, megerősítésre van szükségünk, hogy a legjobbat adhassuk gyermekünknek.

Diákjaink szülei rendszeresen érkeznek hozzánk kérdésekkel gyermekük fejlődésével, jövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban. Azért, hogy ezekre minél átfogóbb válaszokat adhassunk, havi rendszerességgel különböző szakembereket hívunk meg, hogy előadást, beszélgetést tartsanak az érdeklődő szülők számára a gyermeknevelést érintő kérdésekről.

 

E programsorozat összefoglaló neve a Hello Parents Hot Topic Est.

Ingyenes előadásaink témái közt szerepel például a szülő-gyerek kommunikáció, az iskolai stressz kezelése, az internet és a mobileszközök használata vagy a pubertáskori érzelmi hullámok.

A szülők mellett érdeklődő pedagógusokat, szakembereket is szeretettel látunk programjainkon, hiszen a gyermekek jövője közös felelősségünk.

Iskolai bántalmazás & cyberbullying - Galambos Attila előadása

Augusztus 12., 17:30 [online]

Honnan tudhatjuk és hogyan segíthetjük gyermekünket szülőként, ha bántalmazás áldozatává válik? Vagy ha éppen a bántalmazó szerepébe kerül? Mi a helyzet az online bántalmazással?

Az #Újpedagógia és az Engame Akadémia általt szervezett, szülőknek szóló előadás-sorozat 4. alkalmán a gyermekek közösségében történő,  iskolai, valamint online bántalmazás témáiban mélyülünk el közösen. Az előadás alatt közösen gondolkodunk és keressük a válaszokat arra, miként vehetjük észre, ha gyermekünk bántalmazó közösségbe kerül, illetve miként segíthetünk neki szülőként.

 
Többek között az alábbi témákat érintjük majd:
  • Bántalmazó és bántalmazott helyett: bántalmazó közösség
  • Cyberbullying – az online tér előnyei és veszélyei
 Az interaktív előadáson lehetőséged lesz feltenni kérdéseidet Attilának és közösen gondolkodhatsz és beszélgethetsz más szülőkkel.

 

Bővebben az előadóról:

Galambos Attila dolgozott a magyar oktatási paletta minden szegmensében tanodáktól kezdvegimnáziumokon keresztül egyetemekig és szakképzésig, együttműködik civil szervezetekkel és multinacionális cégekkel.

Oktatási szemléletében rendkívül nagy hangsúlyt fektet az egyéni érdeklődés mentén szervezett tanulásra, melyben a tanulási folyamatban részt vevők saját képességeik és irányultságuk szerint férhetnek hozzá tudástartalmakhoz vagy fejleszthetik képességeiket.

Ezt a gyakorlatát többek között a Budapest Schoolban, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban vagy az Audinál fejleszthette. Rendszeresen publikál pedagógiai témákban a Qubit.hu-ra. Szakértői területe a bántalamzott és bántalmazó iskolai csoportok fejlesztése, akár egyéni konzultációk mentén is.

Az űrlap kitöltésével regisztrálhatsz az előadásra.
Az előadást online tartjuk, regisztráció után elküldjük neked a csatlakozáshoz szükséges linket.

 

*A beküldött adatokat bizalmasan kezeljük és kizárólag az oktatási programunkkal kapcsolatos tájékoztatás céljából használjuk. Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatkezelési tájékoztató >>

Ha szeretnél értesülni további előadásainkról, iratkozz fel szülői hírlevelünkre: