Az Engame egyik legfontosabb értéke befogadó és támogató diákközösségünk.

 

Az érdeklődési körök mentén szerveződő, évfolyamokon átívelő diákklubok, azaz societyk lehetőséget adnak diákjainknak, hogy közös célokért dolgozzanak és mélyebben beleássák magukat az őket leginkább foglalkoztató kérdésekbe.

A societyk palettája folyamatosan bővül, a csatlakozásnak és a programlehetőségeknek pedig egyedül az Engamerek lelkesedése szabhat határt.

A klubok demokratikus alapokon működnek, “vezetőségük” is a diákok közül kerül ki. Mentoraink szakmailag támogatják őket, de az irányítás itt az ő kezükben van és maguk dönthetnek arról, milyen témákat szeretnének feldolgozni a találkozók alkalmával.

Az igazán aktív societyk a beszélgetés mellett rendszeresen hívnak vendégelőadókat az őket foglalkoztató szakterületekről, szakmai kirándulásokra járnak, közös projekteket valósítanak meg, ami remek alkalom a szervezés és a problémamegoldás gyakorlására.

Society Fair: bemutatkoznak diákklubjaink

A tanév kezdetén megrendezett Society Fair ad alkalmat arra, a már meglévő, vagy az újonnan alapított society-k bemutatkozhassanak az Engame közösségének.

A rendezvényen diákjaink megismerkedhetnek az adott tanévben induló diákklubokkal, és persze ihletet szerezhetnek és információt gyűjthetnek arról, hogy hogyan tudják saját érdeklődésükön alapuló kezdeményezéseiket elindítani.

Diákjaink az alábbi societyket alapították illetve működtetik:

A tagok társasozás közben fejlesztik logikájukat, kreativitásukat, stratégiai gondolkodásukat.

Az üzleti élet és a pénzügyek világa iránt érdeklődők gyűlnek itt össze.

A Coding Society tagjai a 20/21-es tanévben együtt tanulták meg a Python programozási nyelvet, majd két nagyobb projektet valósítottak meg: egy Python program és egy honlap közös elkészítését. Mindkettőt agilis módszertannal menedzselték a nagyobb szoftvercégek mintájára, így a tagok gyakorlati tapasztalatot szerezhettek a területen.

A hatékony érvelést, vitatkozást, kritikus gondolkodást fejlesztik a tagok.

A  society célja környezettudatos gondolkodás terjesztése. A diákok különböző környezetvédelmi kérdéseket vitatnak meg, és igyekeznek megoldásokkal előállni valamint aktívan tenni a környezetért.

A tagok célja, hogy bebizonyítsák, a lányok is megállják a helyüket a technológia világában; kódolni tanulnak és változatos projekteken keresztül fejlesztik készségeiket

A klubban a filmipar iránt érdeklődők együtt szerezhetnek tapasztalatot és egymást segítve építhetik portfóliójukat. A tagok rövid filmeket készítenek, szakmabelieket hívnak meg előadni és közösségi filmesteket szerveznek.

Az elméleti kérdések iránt érdeklődők a filozófiaklub keretén belül feszegetik a megismerés határait.

A fényképezés szerelmesei ismerkednek a vizuális kultúrával és tesznek közös fotós kirándulásokat.

A klub mindenkinek szól, aki szereti a fizikát. A találkozások alkalmával a tagok kis csoportokban prezentálnak egy előre megbeszélt témához kapcsolódó projektet, és érdekes elméleteket vitatnak meg.

Az olvasás szerelmesei közösen választott könyvek megvitatása révén fejlesztik kritikus gondolkodásukat, kifejezőkészségüket.

A tagok koordinációs készségüket, koncentrálási képességüket, precizitásukat és stratégiai gondolkodásukat fejlesztik, miközben a közös játék öröme építi a közösséget.

A történelem, kultúra, építészet, művészet vagy kirándulás szerelmesei szervezett túrákon és programokon vesznek részt közösen, valamint saját városnéző programokat, sétákat szerveznek.

A society tagjait a szociális érzékenységük köti össze, rendszeresen segítenek rászorulóknak is ismerkednek a társadalmi problémákkal.

Az ENSZ-et szimuláló diákfórumon a diákok nemzetközi kérdésekről vitáznak és megoldási javaslatokkal állnak elő.

ISMERJ MEG MINKET NYÍLT NAPUNKON!

Betekintés programunkba, beszélgetés diákjainkkal és próbaworkshop

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>