Ki jelentkezhet a Senior évfolyamra?

Ha a 2023/24-es tanévben leszel 12. osztályos: 2023 júniustól kezdheted a Senior évfolyamot.
A 2022/23-as tanévre már nem tudunk Senior diákokat fogadni.

Amennyiben 2022. szeptemberben kezdted a 11. osztályt, javasoljuk, hogy már most csatlakozz Junior évfolyamunkhoz, mert a Senior év kezdete előtt is sok hasznos készséget és külföldi továbbtanulással kapcsolatos információt kapnak diákjaink.

A Senior évben elengedhetetlen a felsőfokot legalább megközelítő angol nyelvtudás, mivel ebben az évben már az egyetemi jelentkezésre és az ahhoz kapcsolódó szakmai felkészülésre fókuszálnak a diákok.

Mi a Senior évfolyam célja?

A Senior év fókuszában a pálya-, egyetem- és szakválasztási döntés, illetve a sikeres felvételire való felkészülés áll.

A júniusban kezdődő nyári negyedévben a pályaválasztással kapcsolatos döntés meghozására, az önismeretre, a készségfejlesztésre és a szakmai tapasztalatok erősítésére fókuszálunk, majd a konkrét továbbtanulási ország, egyetem és szak kiválasztása után megkezdjük az oda szükséges jelentkezési anyagok elkészítését és leadását, valamint az egyetemi és szakmai életre való felkészülést.

Senior évfolyamunk a végzős év elfoglaltságaira való tekintettel  még a többinél is rugalmasabb – a programelemekhez élőben, Budapesten és online is lehetséges csatlakozni. A legfontosabb foglalkozásokat több időpontban is meghirdetjük, az egyéni programelemeket pedig a diák saját igényei szerint egyeztetheti mentorával és tanácsadójával.

Programelemek | Élő és online programunk | Tanév felépítése | Jelentkezés a programra

A tanév végére ebben fejlődnek diákjaink:

Megtalálják a lehetőségeikhez és céljaikhoz leginkább illő egyetemeket, szakokat
Erős jelentkezési anyagot adnak le ezekbe az intézményekbe
Elsajátítják az akadémiai esszéírás, a kutatásmódszertan és más egyetemi készségek lényegét
Megtanulnak jó önéletrajzot, motivációs levelet írni, személyes pénzügyeket kezelni

Mi történik az órákon?

Orientáció, egyetem- és szakválasztás

Senior workshop

Tájékoztató előadásokon, interaktív workshopokon és egyéni tanácsadás (counseling) során is foglalkozunk azzal, hogy diákjaink a számtalan lehetőség közül ki tudják választani az érdeklődési területeiknek, céljaiknak és lehetőségeiknek leginkább megfelelő egyetemeket és szakokat.

Ezek segítségével a diákok és szüleik is megismerkednek a konkrét országok felsőoktatási rendszereivel és jellemzőivel, a szálláslehetőségektől kezdve az elérhető ösztöndíjakig, így megalapozott továbbtanulási döntést tudnak hozni.

2020/21-es tanévben mutattuk be Junior diákjainknak az orientációt támogató BridgeU szoftvert, ami világszerte sok nemzetközi iskola munkáját segíti, itthon viszont rajtunk kívül csak a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola használja.

A szoftver a pályaválasztás segítése mellett a külföldi lehetőségek megismerésében, az egyetem- és szakválasztásban is hatalmas előnyt nyújt.

Diákjaink nem csak a BridgeU globális, 28,000+ egyetemet és képzéseiket tartalmazó adatbázisához férhetnek hozzá, de a szoftver bizonyos országok összes egyetemét a diák személyes szempontrendszerével, felvételi profiljával és várható eredményeivel is össze tudja párosítani, ami jelentősen megkönnyíti az információgyűjtés, összehasonlítás és döntéshozás folyamatát.

Fejlesztő és szakmai foglalkozások

Senior workshop

Ebben az évben célzottan a felvételik során, felsőoktatásban és a munkavállalás során elengedhetetlen készségek fejlesztésével foglalkozunk.

A diákok megtanulnak hivatalos stílusban angolul kommunikálni, kutatómunkát végezni, és olyan készségeket fejlesztésére fókuszálunk, amelyek a felvételi folyamat alatt kulcsfontosságúak lesznek: motivációs levelet írunk, önéletrajzot fejlesztünk, interjúkra készülünk és próbainterjúkat tartunk.

A diákok emellett szakmai kérdésekben és különböző tudományterületekben is elmélyülhetnek. Szeptembertől különböző témájú akadémiai szemináriumokat hirdetünk meg, melyeken mélyebb betekintést nyernek az adott terület legfontosabb szakmai kérdéseibe és angol nyelvű szókincsébe, és valós problémák megoldásán dolgoznak.

Felvételi felkészítés és mentorálás

mentoring

A tájékoztató előadásokon, tanácsadáson és fejlesztő workshopokon túl diákjainkat egyéni odafigyelés mellett készítjük fel a sikeres felvételikre.

A Senior év során a diákok egyéni mentorukkal dolgoznak jelentkezési profiljukon és felvételi anyagaikon. Az Egyesült Államokba, Oxbridge és orvosi, állatorvosi egyetemekre készülő diákoknak már a nyár folyamán, a többieknek szeptembertől kezdődik a mentorral közös munka, amely egészen a következő év júniusáig tart. A mentor a tanév folyamán személyesen és online is rendelkezésére áll, hogy végigsegítse a diákot a felvételi folyamatokon, támogassa a döntései végiggondolásában és megválaszolja a felkészüléssel, továbbtanulással kapcsolatos kérdéseit.

A mentorálások során az önismeretre, valamint személyes készségekre, mint az egyéni időbeosztás és kapacitás menedzselésére is fókuszálunk.

Hol történik az oktatás?

Senior évfolyamunk programjaihoz élőben, Budapesten és online is csatlakozhatsz – válaszd ki foglalkozásonként a számodra leginkább megfelelő opciót!

Budapesti programelemek

Budapesti és környéki diákjaink az általuk választott foglalkozásokon élőben, az Engame Akadémia 12. kerületi főhadiszállásán vehetnek részt.

Irodánk a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között található a Maros utca 12. alatt, amely a tömegközlekedéstől néhány perc sétával kényelmesen megközelíthető

Sok diákunk más városokból is bejár bizonyos élő programelemekre, főként hétvégi, de akár esti foglalkozásainkra, közösségi programjainkra is.

Online programelemek

Más városokból érkező és az online részvétel flexibilitását preferáló diákjaink távoktatásban is csatlakozhatnak Senior évünk foglalkozásaihoz.

Más városokból érkező diákjaink így a hét bármely napján csatlakozhatnak a foglalkozásokhoz, és Budapesti diákjaink is nyugodtan válaszhatják az online opciót, amikor az kényelmesebb számukra.

Mikor vannak az órák?

A külföldi továbbtanulásra és felvételikre való tekintettel a többi évfolyamtól eltérően a Senior év júniusban kezdődik.

Felkészülési időszak

nyár

 • Info Sessions: továbbtanulási lehetőségeket és célországokat bemutató előadássorozat
 • Higher Education 101: felvételivel kapcsolatos tájékoztató előadások diákoknak és szülőknek
 • Country Expo: országokat bemutató tájékoztató előadás
 • BridgeU szoftver: segítség az egyetem- és szakválasztásban a diák szempontrendszerének, profiljának ezekkel való összepárosításával
 • Egyéni tanácsadás (counseling): diák érdeklődési területeihez, elképzeléseihez és lehetőségeihez illő továbbtanulási irányok felfedezése, segítség a számára megfelelő egyetemek és szakok kiválasztásában
 • Előkészítő és készségfejlesztő foglalkozások: külföldi felsőoktatási rendszerek, követelmények, egyetem- és szakválasztás, hivatalos online kommunikáció, projektfejlesztés, akadémiai esszéírás
 • Profilépítés
 • Egyéni mentorálás: felvételire való felkészítés és jelentkezési profil összeállításának kezdete az Egyesült Államokba, Oxbridge és orvosi, állatorvosi egyetemekre készülő diákoknak
 • Alumni discussions: orientációs beszélgetések külföldi egyetemeken továbbtanuló Alumni diákjainkkal

Jelentkezési időszak

ősz – tél

 • Egyéni mentorálás, jelentkezési anyagok összeállítása: felvételire való felkészítés és jelentkezési profil összeállítása
 • Egyéni tanácsadás (counseling): orientációval, ország- és egyetemválasztással kapcsolatos vagy egyéb kérdésekben
 • CV workshop: önéletrajz írás foglalkozás
 • Writing Lab: íráskészséget fejlesztő foglalkozások, felvételihez szükséges kísérőlevél (Personal Statement, Motivational Letter) workshopok, kutatásmódszertan workshopok
 • Personal Statement & Motivational Letter Read Aloud Sessions: motivációs levelek felolvasása és visszajelzés
 • Interview Crash Course: felvételi interjúkra felkészítő foglalkozások
 • Próbainterjúk: felvételi interjú szituációs gyakorlatok
 • Portfólió workshop: foglalkozások művészeti, építészeti képzésekre jelentkező diákoknak
 • Akadémiai szemináriumok: választható foglalkozások tudományterületekben való elmélyülésre, 3×7 héten keresztül heti egyszer, hétköznap délután vagy szombaton

Jelentkezés után

tavasz

 • Tájékoztató előadások diákoknak és szülőknek pénzügyekről, külföldi szálláslehetőségekről és külföldi életről, felvételivel kapcsolatos további teendőkről és pótfelvételiről.
 • Offer kezelés: segítség az egyetemektől érkező ajánlatok kezelésben és a feltételekhez kötött ajánlatok (conditional offer) elfogadásában, hogy a diáknak érettségi eredményeitől függetlenül nyitva maradjanak lehetőségei
 • Végső egyetem- és szakválasztási döntés meghozása

OPCIONÁLIS PROGRAMELEMEK (szeptember-június)

Field Tripek (szakmai kirándulások, céglátogatások a pályaorientáció elősegítéséhez): heti rendszerességgel, előre jelzett időpontokban, hétköznap délután

Meet the Expert (beszélgetés meghívott szakemberekkel): negyedévente több alkalommal előre jelzett időpontokban, péntek délután

Tematikus napok  (egy-egy téma köré épülő intenzív, egész napos workshopok): évente több alkalommal előre jelzett időpontokban, hétvégén

Society-k (a diákok érdeklődési körei mentén kialakuló önszervező diákklubok): egymás közti megbeszélés szerint

Milyen lépésekből áll a felvételi?

1. A regisztrációs lap kitöltése >>
2. Írásbeli jelentkezési lap kitöltése – ezt a regisztráció után mindenkinek e-mailben küldjük ki.
3. Részvétel egy felvételi beszélgetésen, melynek időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>