Ki jelentkezhet a Prep Yearre?

Ha jövőre leszel 8. osztályos: a következő tanév szeptemberétől kezdheted a Prep Yeart.

Ha most vagy 8. osztályos: a jelenlegi tanévhez februártól lehet becsatlakozni. Ha erről lemaradtál, jelentkezz szeptembertől a kilencedikeseknek szóló Freshman évfolyamra!

A foglalkozások angolul zajlanak. Nyelvvizsgát nem kérünk, de fontos, hogy rendelkezz egy alapvető szókinccsel a feladatok megértéséhez. Ha ezzel kapcsolatban bizonytalan vagy, gyere el a felvételi beszélgetésre, ahol visszajelzést kaphatsz arról, hogy a jelenlegi nyelvtudásoddal részt tudnál-e venni a programba.

9. osztálytól járnál hozzánk? Tudj meg többet a Freshman évfolyamról >>

Mi a Prep Year célja?

A Prep Year a 8-12. osztályosoknak szóló alternatív oktatási programunk előkészítő évfolyama.

Célja, hogy olyan módszereket és szemléletmódot adjon a diákoknak, amelyekkel nemcsak megtanulhatnak hatékonyan tanulni, hanem élvezetessé is válik számukra a világ megismerése, tudatos felfedezése.

A közösségünkhöz tartozó szülők elmondása alapján a Prep Year legnagyobb előnye, hogy megmutatja a diákoknak, hogy a tanulás nem egyenlő a magolással, és egy olyan fejlődésközpontú szemléletet ad át nekik, amit az iskolában nem kapnak meg, de egy életre előnyükre válik.

A tanév végére ebben fejlődnek diákjaink:

Magabiztosabban szólalnak meg angolul
Megismerik, hogy kapcsolódnak a tantárgyak tudományterületekhez és foglalkozásokhoz
Képesek lesznek önálló véleményt megfogalmazni
Képesek lesznek sikeresen szembenézni a középiskolás élet kihívásaival

Mi történik az órákon?

A diákok kis csoportokban, közösen gondolkoznak a való életből vett problémákon.

Olyan témákról beszélünk angolul, amik az órákon kívül is foglalkoztatják a diákokat, így élvezetessé válik a tanulás és a nyelvtudásuk használat közben, észrevétlenül fejlődik.

Mindenkire egyénileg odafigyelünk és a saját nyelvi szintjének megfelelően kommunikálunk vele.

A. diákok megtanulják, hogy ne féljenek a hibázástól és ne görcsöljenek azon, ha meg kell szólalniuk mások előtt, mert a gyakorlás által tudnak fejlődni.

Megismerkednek azzal, hogy a legismertebb foglalkozások hogyan kapcsolódnak az iskolai tantárgyakhoz és a különböző tudományterületekhez.

A feladatokat úgy állítjuk össze, hogy a diákok olyan tapasztalatokat, készségeket sajátíthassanak el, amelyeket utána az iskolában és a hétköznapi életben is hasznosítani tudnak, így a kortársaiknál könnyebben veszik majd az akadályokat.

Mikor vannak az órák?

Fő foglalkozás: negyedévente 8 alkalommal 90 perc csoportos foglalkozás, hétköznap délután vagy szombat délelőtt.

Ezenkívül kiegészítő foglalkozásokat illetve eseményeket, tanárral való konzultációs lehetőséget, egyéni visszajelzési rendszert és szülőknek szóló szakmai előadásokat is tartalmaz a program. Ezekről mindig az alkalomnak megfelelően küldünk tájékoztatást.

Az iskolai tanév felépítését követjük, tehát szeptembertől június közepéig dolgozunk együtt a diákokkal, július végén pedig közösen táborozni megyünk, ahol kötetlen formában tovább építjük az év közben kialakult közösséget.

Milyen lépésekből áll a felvételi?

 

    1. A regisztrációs lap kitöltése >>
    2. Részvétel egy szintfelmérő beszélgetésen, melynek időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük.

Ismerj meg minket online nyílt napunkon!

Előadás oktatási programunkról, beszélgetés diákjainkkal, bemutató workshop

*Adatkezelési tájékoztatónkat itt éred el: Adatvédelmi tájékoztató >>