Online Pályaorientációs Nap az Engame Akadémián

2020. DECEMBER 5.

Előadások és workshopok középiskolás diákoknak és szüleiknek* mindarról, ami segít a tudatos pályaválasztásban

*Az esemény az egész tanévet felölelő, 8-12. osztályosoknak szóló iskola melletti képzésünk része. Társadalmi felelősségvállalásunk jegyében bizonyos programelemekre bárki bekapcsolódhat, akinek segítségre van szüksége vagy segíteni szeretne gyermekének a pályaválasztásban.

Szemléletformáló előadások

a pályaválasztásról és a munka világáról

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni pályaválasztáskor a 21. században diákként, és hogyan támogathatjuk jól gyermekünket szülőként? Mi van az egyetem után? Itthoni vagy külföldi munkavállalás? Mi fán teremnek a start-upok, és kinek való a vállalkozás? Mitől függ a munkahelyi elégedettség?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ az Engame Akadémia oktatóitól és meghívott vendégelőadóinktól, akik saját területük kiemelkedő szakértői.

Gyakorlatias workshopok

a saját álommunkád megtalálásához

Hogyan kezdj el egyáltalán gondolkodni a pályaválasztásról? Hogyan találd meg a saját utad anélkül, hogy valaki más megmondaná neked? Hogyan fogunk munkát keresni a jövőben, és hogyan segíthet a LinkedIn? Hogyan fejlesztheted az improvizációs és együttműködési készséged, hogy segítségedre legyenek a munkahelyen? Hogyan készülj fel jól egy állásinterjúra?

Találj kézzel fogható kapaszkodókat korlátozott létszámú, kiscsoportos workshopjainkon!

Az Online Pályaorientációs Nap részletes programja

Nyitott előadások, beszélgetések

Lévai Balázs, az Engame Akadémia társalapítójának és vezetőjének megnyitó beszéde.

Mi is az a start-up? Kiből lesz a startupper? Hogyan és mikor érdemes vállalkozni? Létezik-e vállalkozói személyiség típus? Mennyire fontos egy jó ötlet?

A CEU Innovations Lab kerekasztal beszélgetésén ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük majd a választ két startupper közreműködésével. 

A kerekasztal beszélgetés résztvevői: 

  • Nagy Tamás 2012 óta vállalkozik és rendelkezik több mint 6 év multis tapasztalattal is. Cége az Absorice gluténmentes, laktózmentes és növényi alapú fehérje szeletek és porok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Eladásaik több mint fele külföldre megy. Van egy mechatronikai mérnöki, egy műszaki menedzser és egy MBA (üzleti) diplomája és folyékonyan beszél angolul és spanyolul is.
  •  Radák Bence a Salarify fintech startup társalapítója és ügyvezetője. Szakterülete a digitális pénzügyek, bankolás és üzletfejlesztés. 2020-ban felkerült a Forbes magazin “30 sikeres magyar 30 alatt” listájára. 
  •  Schram Ágnes sok éven át nemzetközi diáktoborzással foglalkozott a CEU-n, innen csöppent fél évvel ezelőtt az egyetem startup inkubátorába, a CEU InnovationsLab-be, ahol kis csapatukkal korai fázisban lévő startupok fejlődését segítik, többek között az egyetemi infrastruktúra kihasználásával.

Lévai Balázs, az Engame társalapítója és vezetője olyan volt Engame-es diákokkal beszélget, akik a külföldi diplomázás után úgy döntöttek, hogy külföldön kezdik építeni szakmai karrierjüket. 

  • Kepes Miklós tanulmányait az Imperial College London egyetemen végezte informatika szakon, a mesterséges intelligenciára fókuszálva. 2017-es diplomázása óta továbbra is Londonban él, adatelemzőként pozíciókban dolgozott több startupnál is.
  • Jánosi Dávid építészetet tanult a Bath-i egyetemen (jelenleg Cambridge után a 2. Legjobb képzés a területen a UK-ben). 2017-es diplomázása óta – egy fél éves budapesti kitérőt leszámítva – Londonban él és a MillsPower nevű építész stúdióban dolgozik, valamint a London School of Architecture-ben képzi tovább magát a RIBA Part II-es szintre.
  • Dombi András a Glasgow-i Egyetemen végzett 2016-ban Skóciában, Business and Management and Economics szakon. Diplomázás után majdnem három évig Londonban élt és User Experience Designer-ként dolgozott a Deloitte-nál, másfél éve pedig Amszterdamba költözött, ahol a FedEx-nél Senior Product Designer pozícióban van.
  • Mocsinka Dóra egy Corvinus-os alapképzés után a milánói Bocconi és az rotterdami Erasmus egyetem osztott Strategic Management mesterképzésén végzett 2014-ben, mely után röviddel a BCG nevű nemzetközi tanácsadócégnél helyezkedett el, először a budapesti, majd 2017-től a Dubaj-i irodában.

Lévai Balázs, az Engame társalapítója és vezetője olyan volt Engame-es diákokkal beszélget, akik külföldi diplomázás után úgy döntöttek, hogy hazajönnek és Magyarországon kezdik építeni szakmai karrierjüket. 

  • Koltai Edina a Glasgow-i egyetemen végzett History of Art and Theatre Studies szakon 2017-ben. Már tanulmányai mellett sok tapasztalatot gyűjtött a műkincskereskedelmi piacon, a londoni Sotheby’s-nél valamint a londoni Frieze és a budapesti Art Market vásárokon dolgozott, ahol VIP ügyfelekkel foglalkozott. Röviddel diplomázása után hazaköltözött és azóta a BÁV-nál aukciós managerként dolgozik.
  • Nógrádi Ádám 2015-ben végzett a Manchester-i egyetem Computer Science with Industrial Experience szakán. Az azóta eltelt időben szoftverfejlesztőként és üzleti tanácsadóként dolgozott Londonban és Budapesten, két hónapja pedig csatlakozott a Supercharge nevű budapesti fejlesztőcég csapatához projekt managerként, mely egyike az 1000 leggyorsabban fejlődő európai cégenek.
  • Asztalos Gina egy Corvinusos alapképzés után a St.Gallen egyetem Strategy and International Management mesterképzését végezte svájcban (a Financial Times rangsora alapján a világ legjobb management mesterképzése) 2013-ban. Diplomázás óta a BASF vegyipari multinál dolgozik különböző üzleti pozíciókban, főhadi szállása először Frankfurt, majd Szingapúr, kicsivel több mint egy éve pedig újra Budapest.

Nyitott workshopok

A bemutató workshop során az Engame szakemberei mutatják be hogyan is zajlanak az Engame-es foglalkozások, és hogyan érdemes a pályaválasztáson elkezdeni gondolkodni. 

Létszám: 15 fő 

Nyelv: magyar

A bemutató workshop során az Engame szakemberei mutatják be hogyan is zajlanak az Engame-es foglalkozások, és hogyan érdemes a pályaválasztáson elkezdeni gondolkodni. 

Létszám: 15 fő 

Nyelv: magyar

Workshopok az Engame diákjainak 

Azt, hogy egy személy hogyan érzi magát a munkahelyén sok tényező befolyásolja. Általánosságban még mindig csak a fizetésekről beszélünk, pedig sokkal többről lehet szó, amikor egy munkavállaló felmond és másik céget keres. Tényleg a Google a jó minta? Babzsákfotelekkel és csocsóasztallal mindenki megtartható? Utánajárunk a munkahelyi elégedettségfelmérések eredményei alapján annak, mit kíván a magyar munkavállaló.

Az előadóról: Tóth Ildikó pszichológus végzettségét 2018-ban az ELTE-n szerezte, jelenleg a BME munka- és szervezetpszichológia szakképzésének hallgatója. Érdeklődési körébe tartozik a fiatal pályakezdők elhelyezkedésének nehézségei, a munkahelyi sajátosságok hatása a mentális egészségre, valamint a kiégés szindróma. Egy olyan startup cégnél dolgozik, ahol az IT és a szervezetpszichológia egyesítésével segítenek a cégeknek kihozni a munkavállalóikból a legjobbat.

Létszám: 15 fő 

Nyelv: magyar

Élethosszig tartó tanulás. Rugalmas munkaidő. Soft skillek. Minden napra jut egy hír arról, hogyan változik a munka világa. Arról viszont nem beszélünk eleget: hogyan keresünk állást ebben az új világban? Ezen a workshopon erre keressük a választ! 

A LinkedIn-t jelenleg 260 millió ember használja aktívan. Amerikában már az egyetemisták 50%-a és a cégek 87%-a itt keres állást és munkaerőt. Ezek a trendek pedig minket is utolérnek.

A diákokkal ezért ezt a platformot felhasználva nézzük meg, hogyan is működik az álláskeresés 2020-ban. Tippeket adunk arra, hogyan építsék fel profiljukat mire végeznek az egyetemen. És mit tehetnek már most azért, hogy ne ők küzdjenek az állásokért. Hanem a cégek versenyezzenek értük!

Az előadóról: Fekete Gergely az Engame Akadémia munkatársa. Recruitment Managerként a tehetséges diákok kiválasztásával és toborzásával foglalkozik. Igazi karrierváltóként saját bőrén tapasztalta a téma fontosságát. Tanárbácsinak készült végül PR-esnek tanult. Vezetett hallgatói szervezetet, dolgozott belső kommunikáción és munkáltatói márkaépítésen az SAP Magyarországnál. Szenvedélyesen érdeklődik az oktatási, technológiai és a munkaerőpiaci trendek iránt.

Létszám: 20 fő

Nyelv: angol

Érezted már azt, hogy el vagy veszve és nem tudod hogy indul neki a világnak, ami tele van lehetőségekkel? 

Egy ilyen világ azt is jelenti, hogy a döntések száma, amit meg kell hoznunk is növekedett. Ez pedig komplikáltnak tűnhet, főleg a karrierút választásakor. A workshop alatt megnézzük milyen kihívásokkal is találja magát szemben egy pályaválasztó és megoldásokat is mutatunk arra hogyan lehet ezeket a kihívásokat kezelni. Mindenkinek megvan az útja, valaki rátalál, valaki megépíti.

Az előadóról: Osika Judit Hollandiában szerezte mesterdiplomáját Operations and Supply Chain Management szakon. Azt a gyakorlatias gondolkozásmódot, amit ellátási rendszerek optimalizálása során tanult kiegészítette coaching, tréning és facilitálás módszertanokkal, hogy középiskolásoknak és fiatal felnőtteknek segítsen megtalálni az útjukat és kihasználni a tehetségeiket. Judit saját programja a Grow Your Space idén indult, emellett különböző cégeknek segít kommunikációs és csoportos készségek fejlesztésében.

Létszám: 15 fő 

Nyelv: angol

Hogy néz ki manapság egy állásinterjú? Hogyan készüljek? Lehetek őszinte? Vannak olyan készségek,amiket érdemes már álláskeresés előtt fejleszteni? És hogy szól bele mindebbe egy világjárvány? Együtt keressük a válaszokat ebben az angol nyelvű, beszélgetős előadásban.

Az előadóról: Béndek Réka – pszichológusként végzett, azóta Barcelonában él, és sokféle munkatapasztalatot szerez. A pandémia óta fokozottan foglalkoztatja a sikeres álláskeresés témája.

Létszám: 20 fő

Nyelv: angol

Hogyan segíthet az improvizáció, mint technika, a hétköznapi, iskolai és munkahelyi helyzeteinkben? Hogyan alkothatunk közös aggyal, mitől is működik jól a közös kreativitás?

 Hogyan kedvelhetjük meg a hibát és fordíthatjuk saját javunkra? Miért is jó támogatni a másikat és partnerközpontúnak lenni?

 A műhelymunka ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi választ gyakorlatokon keresztül.

Az előadóról: Boncsér Sára Luca kommunikációs tréner, színész. Hét éve foglalkozik improvizációval, rengeteg tapasztalatot gyűjtve többek között a Grund Színháznál, a Trojka Színházi Társulásnál illetve a Hírös Gasztroszínházban. Emelett kommunikációs tréningeket vezet a Dramatrixnél és szabadúszóként is, ahol többek között improvizációs technikákat is alkalmaz business környezetben.

Létszám:15 fő 

Nyelv: magyar 

Hogyan maradj kitartó, kezdeményező, magabiztos, motivált és együttműködő akár olyankor is, ha nagy kihívás előtt állsz vagy kevésbé rózsás a helyzet? Lehet, hogy nagyon MLM-esen hangzik, de teljesen komolyan mutatok egy módszert, amivel bármilyen téren hatékonyan fejlesztheted saját magad (sőt, igazából másokat is…)

Minden (értelmiségi?) munkahelyen elvárás, hogy hatékonyan tudj reflektálni saját magadra: képes legyél folyamatosan tanulni a saját tapasztalataidból, eredményeidből, tudjál önállóan célok felé haladni, és kulturáltan kezelni, sőt, hasznosítani mások visszajelzéseit is.

A workshop keretében ezeket az univerzális skilljeidet csiszolhatod tovább: saját magadtól és a társaidtól való tanulás képességét és a lehetőségek mentén való továbbépítkezést – nehéz helyzetekben is.

Az előadóról: Szabó Orsi megoldásfókuszú pszichológus, coach, facilitátor. Tíz éve beszélget professzioniálisan egyénekkel és csoportokkal a pannonhalmi főapáttól elkezdve szoftverfejleszőkön , account managereken, téglagyári melósokon és védőnőkön át az általános iskolás diákokig mindenkivel, aki önmaga és a csapata fejlesztésére vállalkozik.

Létszám:15 fő

Nyelv: magyar

Workshop Engame szülőknek

Megváltozott a világ és egy folyamatos változásban van. Azok a szülők, akik az előző rendszerben szocializálódtak egy teljesen más világnak indultak neki, mint a mai tinédzserek. A technológia és más trendek fejlődésével új ‘játékszabályokat’ kaptunk az érvényesüléshez és a sikerhez. Hogyan tudjuk a ‘régi’ értékeket és az ‘újat’ összeegyeztetni? Mit is jelent a segítség/támogatás ebben a megváltozott környezetben? Mivel lehet támogatni az útkeresést?

Az előadóról: Osika Judit Hollandiában szerezte mesterdiplomáját Operations and Supply Chain Management szakon. Azt a gyakorlatias gondolkozásmódot, amit ellátási rendszerek optimalizálása során tanult kiegészítette coaching, tréning és facilitálás módszertanokkal, hogy középiskolásoknak és fiatal felnőtteknek segítsen megtalálni az útjukat és kihasználni a tehetségeiket. Judit saját programja a Grow Your Space idén indult, emellett különböző cégeknek segít kommunikációs és csoportos készségek fejlesztésében.

Létszám:15 fő 

Nyelv: magyar

Inspiráció és új nézőpontok – akár tudod már, merre tovább, akár nem

Regisztrálj az Engame Akadémia Online Pályaorientációs Napjára, hogy megkapd a hozzáférést a programokhoz.*

*A workshopokon a résztvevők létszáma korlátozott, hogy mindenkire elég figyelmet tudjunk fordítani. Kérjük, csak olyan workshopra jelentkezz, amelyen biztosan részt tudsz venni. A csatlakozási linkeket az esemény előtt emailben továbbítjuk nektek.

Mivel foglalkozik az Engame?

Az Engame Akadémián hiszünk abban, hogy egy nyitott szemléletű, támogató közegben a tanulás, a pályaválasztás és a felnőtté válás folyamata is izgalmas felfedezéssé válik – ez által a diákok kibontakozhatnak és megtalálhatják céljaikat.

8-12. diákoknak szóló, iskolát kiegészítő alternatív oktatási programunk célja, hogy minél több diáknak segítsünk megtalálni a helyét a világban, és felkészítsük őket arra az egyetemi képzésre, amelyből szakmailag és személyesen is a legtöbbet profitálhatnak, akár itthon, akár külföldön szeretnének továbbtanulni.

Azon dolgozunk közösen, hogy a középiskola alatt és után a diák egy olyan útra lépjen, amely egy szívvel-lélekkel végzett hivatás megtalálásához és egy kiegyensúlyozottabb felnőtt élethez vezet.

Ismerj meg minket online nyílt napunkon!

Bemutató workshop, tájékoztató előadások,  beszélgetés diákjainkkal és tanárainkkal.

december 10., 17:00