Startup Challenge

Csatlakozz Startup Challenge eseményünkhöz, és:

  • meríts ihletet sikeres fiatal vállalkozók beszámolóiból
  • fedezd fel a startup ötletek bemutatásának legjobb módjait
  • sajátísd el a vállalkozói szemlélet alapjait
  • ismerkedj meg hozzád hasonló aktív vagy leendő vállalkozókkal

Az Engame Akadémia és a Startup Hungary bemutatja: Startup Challenge

Miért fontos a vállalkozói gondolkodásmóddal már középiskolásként megismerkedni?

Hiszünk abban, hogy a vállalkozói attitűd elsajátítása minden fiatal számára hasznos, függetlenül attól, hogy a későbbiekben vállalkozóvá kívánnak-e válni. A Startup Challenge versenyfelkészülés során a diákok olyan készségeiket fejlesztik, amiknek a mindennapokban is hasznát veszik: csapatmunka, problémamegoldás, prezentáció. Ezek mind hozzájárulnak önbizalmuk növeléséhez és a későbbi kihívások során a sikeres helytálláshoz.

Hogyan vehetsz részt a
rendezvényen?

Nézőként
Versenyzőként

Mire számíthatsz az eseményen?

A Startup Challenge-en lehetőséged lesz:

(a versenyzői jelentkezés lezárult, várólistára tudunk fogadni versenyzői jelentkezéseket)

Részletes program

A helyszíni regisztrációt követően az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A szervezők, Lévai Balázs (Engame Akadémia) és Biás Csongor (Startupy Hungary) megnyitják az eseményt. 

Videóinterjú Hörömpöli-Tóth Bálinttal, a Startup Challenge 2023 győztes csapatának képviselőjével. Bálint a yousic társalapítója és ügyvezetője.

Az első 5 versenyző csapat bemutatja vállalkozási ötletét.

Inspiráló beszélgetés a vállalkozói élet kihívásairól és örömeiről.  Vendégeink mesélnek saját tapasztalatikról, és megosztják legjobb tanácsaikat is.

Moderátor: Lits Benedek, Forbes
Vendégek:

A második 5 versenyző csapat bemutatja vállalkozási ötletét.

Az esemény záró előadását Zwecker Bence, a Munch társalapító-ügyvezetője tartja.

Az első 3 helyezett és a közönségdíj kihirdetése, díjátadó.

Szakmai zsűri:

  • Fehér András (Day One Capital)
  • Hartyányi Orsolya (Wolt)
  • Biás Csongor (Startup Hungary)

Az esemény lezárásaként kötetlen beszélgetésre invitáljuk vendégeinket. Ebben az egy órában lehetőség nyílik a versenyzőkkel, szakmai vendégekkel vagy akár egymással is megismerkedni, kapcsolatokat építeni.

Velük is találkozhatsz a rendezvény során

László Miklós

Forbes kerekasztal vendég

Miki 2021-ben hollandiai mestertanulmányait szakította félbe, hogy Gyarmati Fannival elindítsák Diverzum nevű vállalkozásukat, mely neves márkák által exluzív kedvezményeket nyújt diákok számára. Mikiék a Cápák közöttet is megjárták, ahol Balogh Petyától kaptak befektetést. (olvass többet a Diverzumról a Forbes.hu-n!)

  • Mikiék 2023-ban kerültek fel a Forbes 30-as listára.
  • Miki 2017-ben végzett az Engame Akadémián.
Molnár Noémi

Forbes kerekasztal vendég

Noémi és társai 2020-ban indították a viselkedéstudománnyal foglalkozó tanácsadó cégüket a BeHive Consultingot, mellyel céljuk, hogy a legfrissebb tudományos eredmények segítségével javítsák szervezetek működését, globális szinten.(Olvass többet a BeHive-ról a Forbes.hu-n!)

  • Noémiék 2023-ban kerültek fel a Forbes 30-as listára.
Posta Donát

Forbes kerekasztal vendég

Donát 2019-ben indította el SMAPP LAB nevű startup cégét, mely valós idejű, lokális adatokat szolgáltat gazdák számára a kártevők elleni védekezés során, hogy a gazdák hatékonyan, megfelelő időben és csak a szükséges permetszer kijuttatás mellett vegyék fel a harcot a rovarok ellen. (olvass többet a SMAPP LAB-ról a Forbes.hu-n!)

  • Donát 2022-ben került fel a Forbes 30-as listájára.
  • Donát 2018-ban végzett az Engame Akadémián.

Díjak a legjobb csapatoknak

startup-1st-price

1. helyezett

200.000 Ft

startup-2nd-price

2. helyezett

100.000 Ft

startup-3rd-price

3. helyezett

50.000 Ft

startup-4-peoples-choice

Közönségdíj

50.000 Ft

A díjakat a Day1 Capital biztosítja. A díjak az adók levonása után kerülnek kifizetésre.

Yousic - egy sikersztori kezdete

A tavalyi Startup Challenge győztes csapatának története nem állt meg a verseny végeztével. Később egy londoni ötletverseny első helyét is megszerezték, majd a Startup Challenge-en nyert anyagi és szakmai támogatásnak, és természetesen a rengeteg beletett munkának köszönhetően mára elkészült a weboldaluk és hamarosan az applikáció béta verziója is elérhető lesz.

A fiúk koncepciója az volt, hogy a zenekedvelők számára alkotnának egy alkalmazást és platformot, ahol a felhasználók új embereket és együtteseket ismerhetnek meg a zenei ízlésüknek megfelelően, illetve kedvenc előadóik koncertjeit könnyen átláthatnák és a jegyváltás is gördülékenyebb lenne. Ötletük lassan kezd feltételes mód nélküli valósággá válni.

startup-1st-price

Versenyzői jelentkezés
fontos dátumok

A szakmai zsűri tagjai

Biás Csongor

Managing Director

Startup Hungary

Hartyányi Orsolya

General Manager 

Wolt

feher-andras-day1

Associate

Day One Capital

Gyakran ismételt kérdések

Igen. A rendezvény teljesen nyitott minden 9-12-es középiskolás diák számára, országhatárokon túl is. Csak angolul kell tudni középszinten.

Igen. A jeletkezők fognak kapni a verseny előtt hasznos anyagokat (cikkek, videók, etc.) illetve egy online tréninget is a Startup Hungary-től.

Igen. A versenyen 72 diák és kb 18 csapat lesz, így nem kell, hogy mindenki saját ötlettel érkezzen, tudsz csatlakozni mások ötletén dolgozó csapathoz.

Igen. A pénteki nyitónapon több olyan programelem is lesz, melynek során megismerheted a többi résztvevőt és csapatot találhatsz magadnak.

Abszolút. Mivel minden csapatban 3-5 diák lesz, prezentálni pedig elég egy ember, nem gond ha te magad nem szeretnél kiállni a nézők elé, így is ki fogod tudni venni a részed a munkából a felkészülés során.

Nincs. A versenyen való részvétel teljesen ingyenes. Szombaton és vasárnap a Wolt jóvoltából ebédet is biztosítunk a versenyzőknek. További étkezést, utazási költségeket és esetleges szállásköltséget viszont mindenkinek magának kell megoldania.

Nem. A versenyre egyéni jelentkezéseket várunk. A csapatok a legnépszerűbb ötletek mentén fognak kialakulni péntek délután.

Nem. A verseny teljes mértékben angolul kerül megrendezésre, így minden versenyzőnek legalább középfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie.

Nem. A verseny mindhárom napján a személyes részvétel elengedhetetlen (április 19., 16:00-20:00, április 20., 8:00-20:00, április 21., 08:00-20:00).

A verseny teljes, részletes programját, leírását megtalálod az alábbi dokumentumban:

Startup Challenge Competitor Guidebook

Szervezők

startup-hungary-logo

A Startup Hungary egy független, vállalkozók által vezetett szervezet, amely a startup közösség felpörgetésére, valamint további nagy növekedési potenciállal rendelkező tech cégek születésének és fejlődésének támogatására jött létre Magyarországon. Már bizonyított vállalkozók alapították, és a startup ökoszisztéma kulcsszereplői támogatják, akik egyetértenek abban, hogy Magyarország regionális csomóponttá tudna válni, és egyesíteni kívánják erőiket annak növekedése érdekében.

www.startuphungary.io

logo-engame

Az Engame Akadémia egy budapesti székhelyű alternatív oktatási központ. Küldetésünk, hogy segítsük a középiskolás diákokat megtalálni a helyüket a világban, hogy felnőve boldog és elégedett életet éljenek. Folyamatosan növekszünk, jelenleg több mint 350 diákkal dolgozunk. 4 éves, kizárólag angol nyelvű programot kínálunk. Korosztályukra szabva fejlesztjük a készségeket, az akadémiai kompetenciákat és egyéni mentorálást biztosítunk.

www.engame.hu

Regisztráció

Töltsd ki és küldd be az alábbi űrlapot, a csatlakozáshoz szükséges linket emailben küldjük ki minden résztvevőnek.

[űrlap helye...]

Partnereink

wolt-black-logo

A Wolt szombaton és vasárnap is támogatja csodálatos Startup Challenge versenyzőink ebédjét. A diákok ezen az intenzív hétvégén több étterem közül választhatnak, és egészséges és energikus ebédet fogyaszthatnak.

A Day One Capital támogatja az első három helyezett és a közönségdíjas csapat nyereményét. Az első három helyezett csapat pénzjutalomban és startup mentorálásban részesül a rendezvény után, a közönségdíjas csapat pedig pénzjutalomban részesül.

create-26-logo

A  Create26 azzal támogatja a Startup Challenge-et, hogy a versenyzők számára teret biztosít a vasárnapi felkészüléshez, valamint a verseny finálé nyílt programjához minden érdeklődő vendég számára.