Az Engame Akadémia társalapítói a 2014-es Forbes 30-as listáján

A Forbes magazin harminc, 30 év alatti sikeres magyar fiatalt választott ki, hogy bemutassa vállalkozásaikat. Lévai Balázs és Szabó Domonkos az Engame Akadémia társalapítói is felkerültek erre a listára. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen a róluk írt cikk nem csak az ők, hanem az Engame Akadémia sikereit is tükrözi.

Lévai Balázs, 29
Szabó Domonkos, 29
Társalapítók

Diákjaik a világ legjobb egyetemein – Cambridge, LSE, UCL – tanulnak. Középiskolásoknak szóló programjaikban a felvételi folyamat támogatásán túl olyan képességeket is fejlesztenek, amelyekre itthon nem fordítanak elég figyelmet a középiskolák.  „Egy jó tanár bármit meg tud szerettetni a diákokkal, az iskola ezért önmagában félrevihet. Aki jó jegyet szerez biológiából, nem feltétlenül lesz jó orvos” – magyarázza Lévai Balázs. Szabó Domonkos szerint a szülői generációtól eltérően ma a fiataloknak már inkább kompetenciákkal, készségekkel, és nem annyira lexikális tudással kell rendelkezniük; a cégeknek is egyre inkább ez a fontos.

Az Engame Akadémia harmadszor cserélte nagyobbra az irodáját 2010 óta. Tavaly több, mint 100 diák vett részt Mentorprogramjukban, felvételi arányuk eddig 100%. Árbevételük 42 millió forint volt, vagyis majdnem megduplázták egy év alatt. A nulláról kezdték, de ma is ragaszkodnak hozzá, hogy a nyereséget teljes egészében visszaforgassák a cégbe. „Huszonegy-két évesen még sokszor a két szép szemünkért álltak velünk szóba a nagy cégek, ez a hatás mára elmúlt” – mondja nevetve Szabó Domonkos. Ma már a nagyokkal is egyenrangú partnerekként tárgyalnak. Jelenleg egy nemzetközi, felvételit segítő site-on dolgoznak. Lévai Balázs ezenkívül a Süsü egyik jogtulajdonosa is – édesapja az MTV legendás bábtervezője volt -, szeretne a piacra vinni egy saját terméket – egyelőre ötletel.

 Forrás: Forbes magazin

Hasonló cikkek